woocaschjeżeli faktycznie będzie jeździć w VW i od pierwszego dnia zostanie mu przydzielona rola drugiego kierowcy to może wyjść mu tylko na dobre. Zejdzie z niego presja objechania Loeba. Z kolei Ogier będzie chciał za wszelką cenę pokazać swojemu byłemu pracodawcy i byłemu "koledze" z zespołu kto teraz będzie rządzić w WRC. A jakim spektakularnym dzwonem to się może skończyć widzieliśmy w Monte Carlo w tym roku
Od razu Ci powiem że czegos takiego nie bedzie. Oni nie zastosuja podziału, bo w takim przypadku (Ogier - Latvala) beda mieli kierowców równych sobie a podział skrzywdziłby jednego z nich. Ogi nie bedzie za wszelka cene chciał pokazac kto tu jest numerem 1 bo sam przyznał, że numerem 1 po prostu nie bedzie! Przypuszczam że bedziemy mieli wreszcie interesujaca walke wewnątrz zespołowa ale nikt nie przydzieli z górny numerków.
Sądzę, że VW złożyło udane auto
Ja też w to wierze i mówiac szczerze nawet wydaje mi sie, że to bedzie dobre auto. Ale sam Ogier przyznawał, że to jeszcze nie jest szczyt, wiec różnie może to sie jeszcze potoczyć. Tak czy inaczej, konkurencyjni beda i na pewno nie beda kompletnie odstawac.
żółtodzióbDam sobie na wstrzymanie, jak uznam za stosowne (...)
NO COMMENT
Bez jaj, Mikkelsen jest młody, ale szlifuje asfalty i szutry już wystarczająco dużo czasu, żeby nie traktować go jak szczeniaka
OK, no może sie troche zapedziłem, bo faktycznie doswiadczenie ma. Ale mimo wszystko jest jeszcze bardzo młody i wydaje mi sie, że MOGŁOBY być nie zdrowo wrzucić go od razu do fabryki jako numer 2. Ale oczywiscie w tej kwestii moge sie mylic, bo ciezko mi ocenic ile daly Mikkelsenowi starty w IRC czy WRC.
Sordo może miec za mocny kontrakt, lub z Mini nie jest tak xle jak się nam wydaje. Sordo wyraźnie powiedział, że nigdzie się nie wybiera
Jak widze cos Ci sie odmieniło, bo jeszcze niedawno jak o tym pisałem nie mogles przyjac do wiadomosci, że z Mini bedzie lepiej

Tak czy inaczej, Meeke odchodzi od Mini, wiec niestety obawiam sie że wcale nie jest dobrze. Obym sie mylił, bo faktycznie Sordo dawał wyraznie do zrozumienia ze zostaje w Mini.
Poza tym wcale nie jest powiedziane,że M-sport jest jakoś mocno przywiązany do Solberga. jak najbardziej mogę sobie wyobrazić,ze zastąpią go Ostbergiem
To prawda, wrecz bym powiedział, że do Pettera M - Sport NIE jest przywiazany, ale po odejsciu JML powinni go zostawic. A na numer 2 wsadzic (jesli założymy ze Sordo zostaje z Mini) Ostberga, choc moim zdaniem Ostberg to nie jest kierowca, który ma szanse walczyc o zwyciestwa czy tym bardziej tytuły. Ale pożytek z niego byłby, po ta swoja jazda "spokojnie i do mety" wchodzi na pudła i zdobywa regularnie duże punkty. Tak czy tak, przyszłość Forda wyglada marnie, bo ani Petter, ani Ostberg, ani Dani Sordo nie sa raczej zdolni wygrywac (OK, Sordo na asfaltach po odejsciu Loeba może byc niczym Panizzi). Ale przed rokiem 2006 Ford tez był raczej gdzies tam za reszta.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)