Rallye de France-Alsace

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye de France-Alsace

Postprzez posejdon » piątek, 3 paź 2014, 11:06

ZbyszekChaosu napisał(a):Swoją drogą miło popatrzeć na Evansa tak wysoko. Nie przyglądałem mu się tak uważnie więc może ktoś mnie uświadomi- czyżby EE zrobił duży postęp w tym sezonie?

Ostatnio wygrał PS więc może się odblokował i już będzie tak jeździł. Na początku sezonu myślałem, że będzie z niego taki drugi Wilson ale powoli wybija mi to z głowy.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez corados » piątek, 3 paź 2014, 11:07

Zastanawia mnie,że jednak Robert sporo traci do Evansa :roll: Ciekawe gdzie jest przyczyna... Kevin Abbring idzie flat out, oby fura wytrzymała.
corados
A6

Postprzez posejdon » piątek, 3 paź 2014, 11:09

corados napisał(a):Zastanawia mnie,że jednak Robert sporo traci do Evansa :roll: Ciekawe gdzie jest przyczyna...

Myślę, że Robert chce kończyć rajdy i chyba nie jedzie wszystkiego a Evans przyspieszył.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Dani » piątek, 3 paź 2014, 11:11

posejdon napisał(a):
corados napisał(a):Zastanawia mnie,że jednak Robert sporo traci do Evansa :roll: Ciekawe gdzie jest przyczyna...

Myślę, że Robert chce kończyć rajdy i chyba nie jedzie wszystkiego a Evans przyspieszył.

Nie żebym szukał wymówki i umniejszał umiejętności EE, ale samochód też pewnie robi swoje.
Dani
N3

Postprzez Thomas » piątek, 3 paź 2014, 11:17

Marcin z Mtl napisał(a):Nie wiem czy kogoś zainteresuje, ale Elena na OS3 powiedział o Kubicy, że asfalty są dla niego łatwiejsze z racji doświadczenia w F1 oraz, że wykonuje mniej ruchów kierownicą. W Niemczech co prawda miał problemy, ale to z powodu nawrotów.
Tymczasem Robuś 7 po trzech odcinkach, oby tak dalej :)

to już wiadomo, tylko co z tego, skoro jego Fiesta nie pozwala na więcej (prawdopodobnie skrzynia) :?

Jest dobrze, oby do mety. Ciekaw jestem jutrzejszego dnia. Mam nadzieję, że będzie deszcz to róznice sprzętowe będa miały mniejsze znaczenie
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez karluum » piątek, 3 paź 2014, 11:30

Jest ok, na walkę w VW nie ma szans, natomiast do 4 miejsca jest 11 sekund straty, najważniejsze dojechać bez Rally2 i bez przygód. Oby tak dalej.
karluum
A5

Postprzez blady11 » piątek, 3 paź 2014, 11:35

Ktoś wie co się z Domżałą dzieje? Tempo b. słabe...
blady11

Postprzez Thomas » piątek, 3 paź 2014, 11:38

gregortest napisał(a):
Ogier już pełza....coz on tam mógł uszkodzić przy tym nawrocie?! przecież nigdzie nie uderzył

Ogier uderzył spodem bardzo mocno.
Tuż przed nawrotem na cięciu.

ok, rzeczywiście było coś takiego widać na powtórkach
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez ryjas » piątek, 3 paź 2014, 12:04

The Prisoner napisał(a):Nie dość, że same w sobie te kamerdolce niebezpieczne, to jeszcze przesunięto je wgłąb trasy, masakra!!! I rzeczywiście miałem wrażenie, że w lewym zakręcie są one bardzo głęboko wsunięte w trasę.

Jest na odwrót. Kamole są przesunięte tak że można ciąć, ale nie każdy to wie. Kubica mówił, że niebezpieczne jest to, że na rekonesansie były kamolce i tam gdzie jest "nie ciąć" jest naniesiony syf. Traci się na tym że się nie tnie i na tym, że wjeżdża się w usyfiony zakręt.
Ja bym na miejscu załóg przejrzał, kto tnie tam gdzie ciać się nie powinno wg opisu.

Druga sprawa, że kamole mogły być usunięte lub przesunięte przez osoby postronne, bo na zdjęciach z zapoznania widać, że wchodziły aż w asfalt i to zwyczajnie było niebezpieczne dla zwykłych użytkowników dróg.
ryjas
N3

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 3 paź 2014, 12:08

Zaledwie trzy oesy a juz tyle sie wydarzylo. Widac, ze Ogier w tym roku juz nie jest tym samym niemal nieomylnym Ogierem, co rok temu. I pomyslec co by bylo, gdyby Latvala wygral w Niemczech.... wielka szkoda Neuville'a bo tutaj tez mogl miec dobry wynik. Za to spore zaskoczenie (pozytywne) dla Mikkelsena - nie myslalem, ze moze byc az tak szybki i Evans rowniez bardzo, bardzo dobrze.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Faster » piątek, 3 paź 2014, 12:11

Evans ma problemy z dojazdem do strefy serwisowej!!pchają auto,info z FB :!:

https://www.facebook.com/rallypl/photos ... =1&theater
Faster
N3

Postprzez Thomas » piątek, 3 paź 2014, 12:19

3 odcinki za nami a tyle się dzieje! Ogier dodatkowo 4 minuty kary a zbyt wczesne przybycie na 3. punkt kontrolny
Thomas
A5

Postprzez wanderer » piątek, 3 paź 2014, 12:32

corados napisał(a):Zastanawia mnie,że jednak Robert sporo traci do Evansa :roll: Ciekawe gdzie jest przyczyna... Kevin Abbring idzie flat out, oby fura wytrzymała.

Evans trzy lata temu dojechał w Alzacji na 16 miejscu w Fieście R2. Wygrał ośkę mając za przeciwników kierowców w autach R3, więc może gość robi postępy albo ten rajd naprawdę mu leży.

Abbring też jedzie nieźle, tym bardziej że tras dobrze nie zna i jak pech będzie go omijał, to z takim tempem ma szanse wbić się do pierwszej 10.
wanderer
A6

Postprzez Thomas » piątek, 3 paź 2014, 13:10

niestety 1m40s kary dla Evansa
Thomas
A5

Postprzez ryjas » piątek, 3 paź 2014, 13:25

wanderer napisał(a):

Evans trzy lata temu dojechał w Alzacji na 16 miejscu w Fieście R2. Wygrał ośkę mając za przeciwników kierowców w autach R3, więc może gość robi postępy albo ten rajd naprawdę mu leży.

Samochód tez ma tu do rzeczy. Fakt, ze go przegrzał dużo mówi;)
ryjas
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata