Świat WRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Świat WRC

Postprzez Cendra » wtorek, 4 gru 2012, 14:39

Ciekaw jestem kogo Cytryniarze nominują do zdobywania punktów podczas startów Seba ... Pewnie Loeb, nawet sam wspomniał, że Sordo nie za dobrze czuje się na sniegu.
Cendra
A6

Postprzez corados » wtorek, 4 gru 2012, 15:02

Petter zaprzepaścił szansę, miał w ubiegłym sezonie wszystko czego potrzeba do sukcesu i tego nie wykorzystał. Nikt nie da mu kolejnej szansy w takim zespole jak M-Sport bez wkładu finansowego. Solberg to inny kierowca niż ten,który zdobywał tytuł MŚ.Błędy, dzwony, kapcie nie mogą się przytrafiac na pewnym poziomie tak często jak w ostatnim sezonie jemu.
corados
A6

Postprzez makki » wtorek, 4 gru 2012, 16:01

kremer napisał(a):Wymiana pokoleń. Idą nowi. Colin w 1999 roku dostawał za sezon 10-12 mln dolców w Fordzie :) Czasy się zmieniają. Dobrze, że w ogóle M Sport nie zawinął taboru.
Wychodzi na to, że LOEB śmignie Argentynę. Na zakończenie Francję. Mógłby jeszcze Deutschland.

Z tymi milionami to trochę przesadziłeś. Nigdy w rajdach nie było tak dużych pieniędzy (dla kierowców), a na pewno nie
w czasach o których napisałeś.
makki
N2

Postprzez Gąsior » wtorek, 4 gru 2012, 16:09

kremer napisał(a):Wymiana pokoleń. Idą nowi. Colin w 1999 roku dostawał za sezon 10-12 mln dolców w Fordzie :) Czasy się zmieniają. Dobrze, że w ogóle M Sport nie zawinął taboru.
Wychodzi na to, że LOEB śmignie Argentynę. Na zakończenie Francję. Mógłby jeszcze Deutschland.

Deutschland obowiązkowo - można by zobaczyć Mistrza po raz ostatni na żywo (choć osobiście wielkim fanem Loeba nigdy nie byłem to mam świadomość, że to jak Messi w nodze albo Jordan w koszu). Poza tym blisko do domu by miał.
Gąsior
N3

Postprzez Matthias Schmidt » wtorek, 4 gru 2012, 16:30

Petter byl tak naprawde ostatnia barwna osobowoscia w WRC i strasznie mi zal ze juz konczy, zwlaszcza, ze to nie od niego wyszlo. Gdyby to od niego zalezalo, na pewno by zostal. Rajdy bez Pettera to juz nie bedzie to samo, ale trzeba bedzie to jakos przezyc :-( Nigdy nie zapomne sobie tego wybuchu radosci po zdobyciu tytulu :-)
I tak mial dobra kariere, choc troche pechowa, ale moze to jest dobry czas na zakonczenie. Juz wiele wiecej by nie osiagnal, a placic za starty... bez sensu. Kilka lat temu to byloby nie do pomyslenia, ze mistrz swiata nie dostaje pensji a w zamin za to placi za starty.

Idzie nowe, czy tego chcemy czy nie. Stawka bez WDC - to brzmi troche nieswojo, ale to zawsze jakas nowosc.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Marian1242 » wtorek, 4 gru 2012, 16:32

Co wy piszecie za głupoty Coli w czasie gdy był w fordzie dostawał 24 ml d pensji plus bonus za wygranie rajdu, super Seb na pewno dostawał więcej
Marian1242
N1

Postprzez marrcus » wtorek, 4 gru 2012, 18:00

Mam wydruk ze strony wrc 2003-03-21 "Show me the money" - to wypłaty przez zespół + ew. reklamodawcy
Colin 4 mln Funtów
Marcus 3,5
Burns 3,4
Ostatnio edytowano wtorek, 4 gru 2012, 19:13 przez marrcus, łącznie edytowano 1 raz
marrcus
N3

Postprzez makki » wtorek, 4 gru 2012, 18:04

Marian1242 napisał(a):Co wy piszecie za głupoty Coli w czasie gdy był w fordzie dostawał 24 ml d pensji plus bonus za wygranie rajdu, super Seb na pewno dostawał więcej

Dodaj jeszcze z 50 mln.( to będzie ładniej wyglądało). :D Ok. 2000 r. peugeot miał budżet 60 mln. i to było dosyć dużo w porównaniu do innych fabryk.
makki
N2

Postprzez tomson » wtorek, 4 gru 2012, 18:23

Częstokroć pensje posiadają wkłady sponsorskie, więc to co daje zespół niekoniecznie musi być ujęte w budżecie, bądź jest, ale pomniejszone :) stary chwyt... 100 + 60 (sponsor) = mamy budżet w kwocie 40 milionów dolarów, nie stać nas na nic ;)
tomson
N2

Postprzez ToMi888 » wtorek, 4 gru 2012, 23:11

Matthias Schmidt napisał(a):Petter byl tak naprawde ostatnia barwna osobowoscia w WRC i strasznie mi zal ze juz konczy, zwlaszcza, ze to nie od niego wyszlo. Gdyby to od niego zalezalo, na pewno by zostal. Rajdy bez Pettera to juz nie bedzie to samo, ale trzeba bedzie to jakos przezyc :-( Nigdy nie zapomne sobie tego wybuchu radosci po zdobyciu tytulu :-)

Podpisuję się pod tym :)
Powiem szczerze, że ciężko mi trochę. Niby gdzieś tam zakładałem, że może się to miejsce nie znaleźć, ale chyba za bardzo nie chciałem w to wierzyć... Mam nadzieję, że jeszcze wróci, chociaż trudno będzie wrócić za rok i być konkurencyjnym. Niemniej jednak przyznać trzeba, że zasłużył na nieco lepsze zakończenie kariery. Choćby to zwycięstwo, jedno, jedyne... Kogoś takiego zdecydowanie będzie brakować. Gronholm też miał to "coś" w sobie. A Petter to był Petter... jest, przepraszam :)

Trudno mi kibicować, nie widząc w wynikach "Solberg". Przerzucam się na Volkswageny :)
Petter Solberg!
Kris Meeke!
ToMi888
N2

Postprzez Sebekrally » środa, 5 gru 2012, 01:59

A ja uważam że ostatnie 2-3 sezony to Peter nie pokazał nic wielkiego (prócz serca oczywiście) mnie było szkoda Colina, ale wymiana pokoleń jest nie unikniona.
Sebekrally
A5

Postprzez Karol » środa, 5 gru 2012, 02:40

Prodrive sprzedaje Mini zbudowane w tym roku, Sordo jechał nim tylko Niemcy i Katalonie. Cena - prawie 300 tysięcy funtów.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez marrcus » środa, 5 gru 2012, 03:58

ToMi888 nie kce sie czepiać ale w ostatnich rajdach to go jednak nie było w wynikach po paru OS ach
marrcus
N3

Postprzez Glaniu » środa, 5 gru 2012, 05:40

Co do kasy o której jawnie się mówiło to pamiętam, że transfer Colina do cytryny podobno był rekordem jak na tamten czas i bylo to 8 lub 9 baniek tylko nie pamietam w jakiej walucie :-)
Glaniu
N3

Postprzez Matthias Schmidt » środa, 5 gru 2012, 15:39

ToMi - jak dla mnie to lepiej zeby nie wracal. Juz wiecej nic nie osiagnie :-( . Ale straszna szkoda, ze w tym roku nie udalo sie niczego wygrac, na pewnym etapie sezonu byl nawet najblizej Loeba.... Echhh jak sie wspomni te czasy gdzie jezdzil tym pieknym niebieskim Subaru i jako jedyny praktycznie walczyl z Loebem to az sie plakac chce :cry:
No coz, pozostaje zyczyc powodzenia w rallycrossie
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata