RAJD CYPRU

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Banan » sobota, 23 wrz 2006, 18:13

Swietna walka, bardzo ciekawy ten Cypr. Gronholm z Loebem, do polowy dnia takze Hirvonen ze Stohlem. Ciesze sie, ze Loeb prowadzi. Nie ciesze sie natomiast z tego, ze Ford dogoni, albo nawet i przegoni (nie wiem jak tam wyglada punktacja w producentach) Citroena... A zalog to juz jedzie mniej niz na Nikonie :lol:
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez PiotrGT » sobota, 23 wrz 2006, 18:21

Niezły dzień, podobnie jak w Japonii tak i tu w drugim dniu Marcus robi spina :? szkoda, myślałem, że tym razem będzie bezbłędnie. Cóż, ale w Japonii był ostry pościg - może i tu uda się sporo odrobić a może przegonić na co bardzo liczę 8)
www.wrcrally.pl - Rajdowe Mistrzostwa Świata
PiotrGT

Postprzez Marmetal » sobota, 23 wrz 2006, 20:31

A jednak Sebastien wyprzedził Marcusa i ma już ok. 20 sekund przewagi. To dużo :?. Ciekawe, czy jutro Fin zdoła przejść Seba... Jakoś nie chcę mi się w to wierzyć. Hirvonen i Stohl utrzymują swoje pozycje. Gardemeister jedzie świetnie, jest obecnie piąty, za nim są: Pons, Petter i Henning Solbergowie odrabiający straty. Za punktowaną ósemką są Atkinson, Sordo i Wilson. W PCWRC prowadzenie przejął Nutahara, który wygrywa z Teiskonenem. Dotychczasowy lider Al-Attiyah zamyka stawkę z Toshim Arai. Jutro ostatni dzień z kilkoma oesami, zapewne dojdzie do rozstrzygnięć.
Marmetal
S2000

Postprzez Hultay WRC » sobota, 23 wrz 2006, 21:25

Heh, Loeb jak zawsze fantastycznie, ale bardziej cieszyłbym sie ze zwycięstwa Marcusa. Oczywiście szkoda mi Pettera, oczywiste już jest to że ten samochód to pomyłka...
Słowa pochwały dla Gardemeistera.

Niestety w takich chwilach szlag człowieka trafia, niezły kierowca a sie musi męczyć ze starym samochodem :( . To że wielu zawodników albo nie może wystartować, albo jeździ byle czym źle świadczy o kondycji tego sportu. Ale to już temat na inną dyskusję...

p.s.
PiotrGT: witam człowieka z moich stron :) . Myślałem że żyję na rajdowej pustyni a tu proszę miła niespodzianka :o .
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Saruto » niedziela, 24 wrz 2006, 04:26

Marmetal napisał(a):Gardemeister jedzie świetnie, jest obecnie piąty, za nim są: Pons, Petter i Henning Solbergowie odrabiający straty.

Tylko że miał problemy z emerytowaną Xsarą, gdyby nie te problemy to walczył by z Hirvonenem i Stohlem ;)
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez PiotrGT » niedziela, 24 wrz 2006, 10:55

Off topic:
Hultay WRC napisał(a):witam człowieka z moich stron :) . Myślałem że żyję na rajdowej pustyni a tu proszę miła niespodzianka :o .

Mi też jest bardzo miło, że w mojej okolicy, gdzie nie ma żadnych imprez rajdowych są fani tego sportu :)

koniec offtopa.

Po 19 Os-ie Marcus traci do Loeba +25.6 :cry: szkoda, myślałem że Fin będzie atakował :? GO MARCUS !!!
PiotrGT

Postprzez Saruto » niedziela, 24 wrz 2006, 13:15

Jeszcze tylko dwa oesy i koniec :) szkoda że Sordo wypadł, jeden punkt mniej dla Kronosa :(
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez misiek_wrc » niedziela, 24 wrz 2006, 19:26

Loeb na pierwszym :) Walka przepiekna przez 2 pierwsze dni ! Ostatni dzien to walka na pierwszej petli Loeba i Groszka :) Szkoda Sordo :(
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Marmetal » niedziela, 24 wrz 2006, 19:43

A jednak Seb. Francuz trzeci raz z rzędu wygrał cypryjski rajd i praktycznie zapewnił sobie trzeci tytuł mistrza świata z rzędu. Nieźle ;). Szkoda, że Marcus nie utrzymał prowadzenia i zdobył "tylko" 8 punktów. Hirvonen przyzwyczaił nas już do trzeciego miejsca. Cieszę się, że Manfred dojechał na czwartej pozycji. Na uwagę zasługuje Gardemeister. Kto wie jak potoczyłyby się jego losy gdyby nie problemy z czteroletnią Xsarą. Henning Solberg po cięzkim rajdzie uplasował się ostatecznie na szóstym miejscu. Za nim był Xavier Pons. Największy pechowiec sezonu - Petter Solberg, zainkasował jeden punkcik. Atkinson, Sordo i Wilson zostali sklasyfikowani odpowiednio na 9, 10 i 11 miejscu. W PCWRC wygrał Nutahara przed Teiskonenem i Al-Qassimim. Następna eliminacja to Rajd Turcji.
Marmetal
S2000

Postprzez Saruto » niedziela, 24 wrz 2006, 19:50

Nie wiem czy tylko mi się tak wydaje że Hirvonen nie jeździ na 100%, jeździ tylko po punkty dla teamu. Pozatym strasznie pasywnie :?
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez Marmetal » niedziela, 24 wrz 2006, 20:00

Saruto napisał(a):Nie wiem czy tylko mi się tak wydaje że Hirvonen nie jeździ na 100%, jeździ tylko po punkty dla teamu. Pozatym strasznie pasywnie :?

Wiesz, na nawiązanie walki o zwycięstwo z Loebem i Gronholmem ma raczej małe szanse, no chyba że by jechał na granicy ryzyka. Lepiej dowieźć sześć punktów niż gdzieś wypakować ;).
Marmetal
S2000

Postprzez Zepter » niedziela, 24 wrz 2006, 20:59

Niestety dla Marcusa i spólki: Loeb jest klasą samą dla siebie....Loeb to profesor....Loeb to tytan.... Loeb to sukcesor Tommiego Makinena....Loeb to poprostu mistrz :?

Mam nadzieję, że chociaż Ford zdobędzie tytuł w kategori teamów-producentów :wink:
TDI - Ten Dym Ignoruj ;-]
Zepter
N3

Postprzez PiotrGT » niedziela, 24 wrz 2006, 21:06

Loeb po raz 28 i po raz treci na Cyprze - cóż 35 punktów przewagi to już nokaut i tytuł, w kieszeni. Mam nadzieję, że Mikko i Marcus dogonią Kronosy 8)
PiotrGT

Postprzez !ADI! » poniedziałek, 25 wrz 2006, 00:43

To co się dzieje z Subaru przechodzi ludzkie pojęcie. Silnik, hamulce a teraz skrzynia. Ciekawe, kiedy zaczną im odpadać drzwii, bo coś nie tak będzie z blacharką. Wiem, wiem, może przesadzam i może to nie jest wina subaru, bo ostatnimi czasy, to Petter ma raczej jakieś awarie. A jeżeli z autem jest ok, to mają miejsce dziwne przygody: kamień rok temu w Japonii lub mijanka w Grecji.
Przypomina mi to spektakl sprzed kilku lat, kiedy Colin nie dojechał chyba 10 lub więcej rajdów pod rząd. I pewnie gdyby nie superally to Solberg by się do tego wyniku zbliżył.
Mam nadzieję że Impreza WRC'07, biędzie bardziej udanym dzieckiem niż WRC'06.
[/url]
!ADI!
S1600

Postprzez dwrc » poniedziałek, 25 wrz 2006, 15:46

Moim zdanie wypuszczanie nowego auta co sezon jest głupie :!: Lepiej chyba dopracować auto by wygrywało :roll: ... Bo Xsary ile już jeżdza i tylko dokładają im nowinki a Subaru wszystko od nowa :wink: Takie jest moje zdanie.
dwrc
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata