Rajd Portugali

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Portugali

Postprzez Dani » piątek, 4 kwi 2014, 12:16

Ja tam wolę, żeby trochę RK przycisnął, bo jego efekt bezpiecznej i ostrożnej jazdy znamy ;)
btw. Mikkelsen bardzo asekuracyjnie.
Dani
N3

Postprzez Aaltonen » piątek, 4 kwi 2014, 12:49

O czym wy tu mówicie? Strata 0.45 sek/km do zwycięzcy to jest ostrożna jazda i wolne tempo?
Boje się właśnie, że Robo za szybko goni jak na te warunki.
Jeżeli takim tempem dojedzie do mety, to czapki z głów przed nim.
Aaltonen
N3

Postprzez kij » piątek, 4 kwi 2014, 12:52

Drugi odcinek leci i zapowiada się drugi bez HW w pierwszej trójce, za to widać że jako odkurzacze się nadają, też.
Jak skończą program we WRC to we wyścigach odkurzaczy mogą wystartować.

Dwa to nie wiem co tak gloryfikujecie Mikkelsena, na razie to po bułki chyba jedzie, albo wiezie części dla Ogiera i JML, jak to w Dakarze bywało.
kij
N3

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 4 kwi 2014, 12:53

kij - dziekujemy za niezla dawke ironii, ale pewnie Volkswageny szybciutko zaczna wygrywac oes za oesem jak tylko minie poczatkowy misz-masz.

Sordo mnie zadziwia, podobnie jak Tanak. Niesamowite :shock:
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Anbarra » piątek, 4 kwi 2014, 12:54

No faktycznie jednak cos sie musialem mylic.. :roll: drugi Solberg z niego nie bedzie
Anbarra
A5

Postprzez Aaltonen » piątek, 4 kwi 2014, 12:56

Matthias Schmidt napisał(a):Sordo mnie zadziwia, podobnie jak Tanak. Niesamowite :shock:

Daleko w takim tempie nie zajadą, szczególnie Tanak.
Aaltonen
N3

Postprzez Thomas » piątek, 4 kwi 2014, 12:56

Jednego się obawiam, aby zarówno Sordo i Tanak nie przesadzili...tempo niesamowite, aż niewiarygodne, trochę ponosi ich fantazja, wg mnie albo wydzwoni któryś albo zwolnią :o
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez deiman » piątek, 4 kwi 2014, 13:00

kij napisał(a):Drugi odcinek leci i zapowiada się drugi bez HW w pierwszej trójce, za to widać że jako odkurzacze się nadają, też.
Jak skończą program we WRC to we wyścigach odkurzaczy mogą wystartować.

Hirvonen: "Panują zdradliwe warunki. Niektóre miejsca wyglądają tak samo, ale przyczepność jest inna. Na linii jest niewiarygodnie ślisko. Starałem się jechać obok linii, żeby poprawić trakcję."

Nie wiem co jest z Sordo. W Mini robil czasami niesamowite wyniki. W DS3 raczej srednie. Teraz znow nieco szokuje.
deiman
A5

Postprzez Witcher1990 » piątek, 4 kwi 2014, 13:03

Dzisiaj Latvala i Ogier odkurzają, czego się spodziewaliście?
Sordo dobrze zna ten rajd i korzysta z czystej linii ot co.
Tannak pewnie chce sobie wywalczyć pudło żeby dostać jeszcze jeden obiecany start więc mocno ciśnie. Przy odrobinie szczęścia i zbudowaniu dobrej przewagi dzisiaj ma na to szansę.
Witcher1990
A6

Postprzez Mad Max » piątek, 4 kwi 2014, 13:11

Przez odkurzanie wyniki pierwszych odcinków są lekko nie miarodajne(biorąc pod uwagę że odkurzają to i tak za dużo nie tracą)... poczekajcie ze swoimi ocenami do drugiej pętli... śmiem twierdzić że wszystko wróci do normy i zobaczymy znowu VW na czele
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez deiman » piątek, 4 kwi 2014, 13:13

kij napisał(a):Dwa to nie wiem co tak gloryfikujecie Mikkelsena, na razie to po bułki chyba jedzie, albo wiezie części dla Ogiera i JML, jak to w Dakarze bywało.

Pewnie dlatego, ze sezon ma dwa odcinki.

Mad Max napisał(a):Przez odkurzanie wyniki pierwszych odcinków są lekko nie miarodajne(biorąc pod uwagę że odkurzają to i tak za dużo nie tracą)... poczekajcie ze swoimi ocenami do drugiej pętli... śmiem twierdzić że wszystko wróci do normy i zobaczymy znowu VW na czele

Wioza po 2 zapasowe opony. Reszta po 1. Co do odkurzania: "Na tym odcinku panowały dużo bardziej zróżnicowane warunki. Czasami było przyczepnie, a czasami bardzo ślisko, błotniście.", wiec chyba nie jest tak zle jak w normalnym, szutrwym rajdzie.
deiman
A5

Postprzez Aaltonen » piątek, 4 kwi 2014, 13:18

deiman napisał(a):
kij napisał(a):Dwa to nie wiem co tak gloryfikujecie Mikkelsena, na razie to po bułki chyba jedzie, albo wiezie części dla Ogiera i JML, jak to w Dakarze bywało.

Pewnie dlatego, ze sezon ma dwa odcinki.

Pewnie, że nie, ale jazda w tempie Prokopa, to trochę żenada jak na fabrycznego HW.
Aaltonen
N3

Postprzez Thomas » piątek, 4 kwi 2014, 13:21

słuchajcie co mówił Mikko- jedzie POZA linią jazdy...z tym odkurzaniem to nie jest chyba dziś tak o końca. Linia jazdy jest bardzo śliska :wink:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Aaltonen » piątek, 4 kwi 2014, 13:21

Evans out. Jednak za wysokie tempo, jak na żółtodzioba. Niech Rob lepiej zwolni trochę....
Aaltonen
N3

Postprzez Thomas » piątek, 4 kwi 2014, 13:23

a co się dzieję z Meeke? nie poznaję gościa :?
Thomas
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata