Rally Argentina

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rally Argentina

Postprzez gregortest » sobota, 10 maja 2014, 07:47

Ile Rk traci średnio na km?
Nie mam czasu śledzić na necie.
Ale niech utrzyma miejsce i tempo.
Może przełamie złą passę?
gregortest
A5

Postprzez Cairo » sobota, 10 maja 2014, 07:53

Tanak jedzie w Rally2. To sie mechanicy wykazali.
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Postprzez jarexcc » sobota, 10 maja 2014, 08:29

gregortest napisał(a):Ile Rk traci średnio na km?

RK jedzie teraz z tym logicznym zapasem strata jest 1,39s/km i mniej więcej średnio tak powinna się utrzymywać aby w miarę bezpiecznie jechać ( chodź nigdy nic nie wiadomo) w momęcie gdy RK zacznie jechać z stratą okolo 0,5s/km wtedy zacznijmy się bać..., tak wyglądały poprzednie rajdy puki ta strata oscylowała wokół 1-1,5 s/km było Ok, gdy zaczynała się zmniejszać i RK zaczynał podróżować z stratą około 0,5s/km szybko zaliczał przygodę.
jarexcc
A5

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 10 maja 2014, 09:06

Śmiechol - za entuzjazm bron Boze nikt nie bedzie zly, a przynajmniej ja :wink: nowi fani sa potrzebni.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Shaitan » sobota, 10 maja 2014, 10:00

Ciekaw jestem niesamowicie walki JML - Ogier. Właściwie mieliśmy do tej pory 2 oesy, z których jeden wybitnie leżał JML. Ciężko oczekiwać tego, że będzie tak z połową pozostałych odcinków. Stawiam, że jeszcze dzisiaj Ogier pojedzie w miarę spokojnie, kontrolując dystans do JML, by ewentualnie zaatakować jutro, jeśli oczywiście Fin ciągle będzie się liczył w walce. Ogier ostatnio sporo rajdów rozpoczyna dosyć spokojnie (nie mówię tutaj tylko o tym, że odkurza), by później przełączyć się w razie potrzeby na "killer mode".
Przesiew rzeczywiście jest ogromny, ale mniej więcej połowa z tego była spowodowana awariami, a nie kraksami. Neuville i Mikkelsen ciągle z szansami na dużo punktów, bo pewnie już po kilku dzisiejszych odcinkach będą przed trójką Fiest.
Kubica podobnie jak Evans, na przetrwanie. Chociaż na drugiej pętli uważam, że było za szybko. Jego strata do Ogiera to było niewiele ponad 0,5s/km przy dwukrotnym zatrzymaniu się na nawrotach. Do JML ciągle 0,9s/km. Jeśli nie dojedzie tego rajdu, to będzie na prawdę kiepsko... Mam jednak nadzieję, że tym razem jednak kontroluje tempo i rzeczywiście jest to jazda na przetrwanie z rozsądną gwarancją mety.
Shaitan
N3

Postprzez Thomas » sobota, 10 maja 2014, 10:04

Na ostatnim OS stracił poniżej 1s/km do Latvalli, do Ogiera 0,6sek. Wyglądało to tak:
1. OS1- ok. 2sek/km do zwycięzcy (Ogier)
2. OS2 - ok. 2,2sek/km do zwycięzcy (Ogier)
3. OS3 - ok 1,3sek/km do zwycięzcy (Latvalla), do Ogiera 1,2- niemniej Sordo blokował kierowców jadących za nim
4. OS4- ok. 1,3sek/km do zwycięzcy (Ogier)
5. Os5- ok. 0,9sek/km do zwycięzcy (Latvalla), do Ogier ok. 0,6sek/km

Kubica, jak sam podkreśla, zmienił notatki i to, na razie, przynosi skutek. Oby ta dalej :wink:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 10 maja 2014, 10:30

W pojedynku Ogier-Latvala moze byc interesujaco, choc nie spodziewam sie cudow i mysle, ze po 2-3 oesach Ogier juz bedzie przed JML i prowadzenia juz nie odda. Choc chcialbym, zeby bylo inaczej.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez viper » sobota, 10 maja 2014, 11:09

Thomas napisał(a):

Na ostatnim OS stracił poniżej 1s/km do Latvalli, do Ogiera 0,6sek. Wyglądało to tak:
1. OS1- ok. 2sek/km do zwycięzcy (Ogier)
2. OS2 - ok. 2,2sek/km do zwycięzcy (Ogier)
3. OS3 - ok 1,3sek/km do zwycięzcy (Latvalla), do Ogiera 1,2- niemniej Sordo blokował kierowców jadących za nim
4. OS4- ok. 1,3sek/km do zwycięzcy (Ogier)
5. Os5- ok. 0,9sek/km do zwycięzcy (Latvalla), do Ogier ok. 0,6sek/km

Kubica, jak sam podkreśla, zmienił notatki i to, na razie, przynosi skutek. Oby ta dalej :wink:

Nie wiem jak z notatkami, ale z pewnością jedzie tempem nawolniejszym z pozostałych rajdów. Chodzi tylko o to żeby dojechał do mety i zrozumiał ze rajdy to nie tylko pokonanie expresem jednego oesu.
viper
S2000

Postprzez speedyzxz » sobota, 10 maja 2014, 11:45

No fajnie że RK na piątym placu, Evans na wyciągnięcie zderzaka. Ale w sumie Mikkelsen i Neuville wcale nie tak daleko od Elfyna i Roberta. Niby się dużo dzieje w tym rajdzie, ale właściwie dlatego że większość odpada, Ogier z Latvalą niby się tasują ale czuję że znam wynik tej walki :/
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Thomas » sobota, 10 maja 2014, 11:47

Matthias Schmidt napisał(a):W pojedynku Ogier-Latvala moze byc interesujaco, choc nie spodziewam sie cudow i mysle, ze po 2-3 oesach Ogier juz bedzie przed JML i prowadzenia juz nie odda. Choc chcialbym, zeby bylo inaczej.

a ja jestem ciekaw, jak Ogier będzie jechał pod presją jeśli Latvala utrzyma tempo. Jednak na tym 52 kilometrowym odcinku, Latvala zmiażdżył dwukrotnie Ogiera, albo lepszy opis albo setup :wink:

viper napisał(a):Nie wiem jak z notatkami, ale z pewnością jedzie tempem nawolniejszym z pozostałych rajdów. Chodzi tylko o to żeby dojechał do mety i zrozumiał ze rajdy to nie tylko pokonanie expresem jednego oesu.

z pewnością nie, w Szwecji jechał wolniej :wink: niemniej, uważam, że już dziś Mikkelsen i Neuville go wchłoną
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Aaltonen » sobota, 10 maja 2014, 13:25

Robert wczoraj jechał tempem "lightowym" ale i tak nieosiągalnym dla żadnego innego polskiego kierowcy. (no może Kajta ewentualnie, ale to MOŻE).

Ale, żeby dzisiaj obronić się przed Mikkelsenem i Neuvillem musi naprawdę grzać.
Aaltonen
N3

Postprzez TomaszB » sobota, 10 maja 2014, 13:47

Dopiero co ruszyli 2. dnia, a Neuville i Sordo znów stoją. :D Kubica naprawdę niech jedzie po Prokopowemu, bo to może przynieść naprawdę bardzo dobry wynik.

EDIT: Nie ma to jak jeden raz zaufać onetowi. Oczywiście Thierry jedzie spokojnie dalej.
Ostatnio edytowano sobota, 10 maja 2014, 14:04 przez TomaszB, łącznie edytowano 1 raz
TomaszB

Postprzez Shaitan » sobota, 10 maja 2014, 13:59

Skąd info o Neuvillu? Chyba Ci się coś pomyliło...
Shaitan
N3

Postprzez krzysiek_swrt » sobota, 10 maja 2014, 14:22

Jak Neuvil stoi jak przez chwile miał najlepszy czas
krzysiek_swrt
N3

Postprzez okun911 » sobota, 10 maja 2014, 14:25

Czemu Mikkelsen i Neuville dostali tylko 5 minut kary za Rally2, przecież powinno być 10 minut.
okun911
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata