Rajd Polski A.D. 2014

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Polski A.D. 2014

Postprzez iceman150 » czwartek, 20 lut 2014, 23:13

Z tym, że w lato jak by miało padać to jest nadzieja że następnego dnia będzie słońce, a może tego samego dnia. A we wrześniu caly weekend była szarówa i mżawka z drobnymi przerwami.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez Mad Max » piątek, 21 lut 2014, 11:11

żółtodziób napisał(a):@iceman 150 - no co Ty, przecież to sama przyjemność ;-) A tak poważnie to między innymi o tym pisałem - spadnie deszcz, albo nie daj Boże przejdzie burza (co latem nie jest niemożliwe, a wrecz dość prawdopodobne) no i całą przyjemność diabli wzięli.

Nie wiem jak wy ale ja zazwyczaj staram się przygotować na wszelkie warunki pogodowe i nigdy nie jadę na rajd z modlitwą i nadzieją że nie bedzie padać

Zeszłoroczne nasze obozowisko
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dodatkowo jeśli z ust kobiet (a było ich dokładnie 6) padają słowa że "klimat" był najlepszy (mówię o atmosferze między nami) ze wszystkich rajdów na których były (a trochę jeżdżą) to też o czymś to świadczy.

Każdy ma swój sposób nocowania na rajdzie jaki mu odpowiada, Żółty lubi wygodę, inni wolą trochę surwiwalu więc zostawmy już ten temat w spokoju.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez woocasch » piątek, 21 lut 2014, 11:50

Dokładnie, każdy ma swoje podejście do rajdów, jedni latają miedzy odcinkami, inni biwakują cały dzień w jednym miejscu, jeden bardziej pamięta imprezy w nocy w namiocie niż przejazdy aut, drugi jedzie z rodziną i chce nocować w miejscu z wygodnym łóżkiem, łazienką i ciepłą wodą, ktoś przyjedzie tylko na sobotę i niedzielę, a ktoś pojedzie na 2 tygodnie wakacji na Mazurach i przy okazji oglądnie rajd. Ile osób tyle sposobów spędzania czasu i oglądania rajdów, każdy ma prawo do swojego punktu widzenia, ważne aby organizator nie zmuszał nas do jednego słusznego postępowania :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez żółtodziób » piątek, 21 lut 2014, 12:19

@ woocasch - otóż to., ważne,zeby organizator nie zmuszał ludzi do określonego postępowania. Ja nikomu nie bronię spania pod namiotem jeśli tak lubi, ale jeśli sam będę do tego zmuszony to prawdopodobnie w ogóle nie pojadę.
żółtodziób
A8

Postprzez SkyWalker » piątek, 21 lut 2014, 12:37

MadMax piękne obozowisko:D my mieliśmy podobnie ! Ale mówiąc o trudnych warunkach do spania to prawdziwemu kibicowi nie jest to straszne!:D tutaj ja i moja kuzynka na ubiegłym Rajdzie Polski !:p
Obrazek
SkyWalker
N3

Postprzez iceman150 » piątek, 21 lut 2014, 14:21

Skywalker widzę hardcore :) Nie kazali wam płacić za nocleg tak jak za postawienie na chwilę auta?

Mad max, no widać mieliście super ekipę, my byliśmy jednym autem tylko w 4 ale też było spoko. Wy spaliście przy OESACH? Nie mieliście problemu z wjazdem takimi niskimi samochodami?
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
iceman150
N3

Postprzez Mad Max » piątek, 21 lut 2014, 14:37

Skywalker chyba mi nie powiesz że tak spędziłeś noc ?? szybka drzemka to rozumiem bo na fince też kiedyś na 3 godziny nie chciało się nikomu namiotu rozstawiać.

iceman150 na Polskim zawsze śpimy pod namiotami, wcześniej jeździliśmy po oesach więc spaliśmy gdzie znaleźliśmy fajne miejsce do rozłożenia się, najczęściej gdzieś nad jeziorem, od czasów RP09 kiedy przestaliśmy to robić i płacić za karnety śpimy przy odcinkach, w zeszłym roku pomimo kiepskiej pogody w piątek przed rajdem przejechaliśmy część Mateuszka, całe Urżanki i Mrągowo oraz połowę Biskupca - trochę ostrożności uwagi i da się to zrobić niskim samochodem, bardziej obawialiśmy się wyjazdu ale nie potrzebnie. To jest rajd szutrowy a nie Camel Trophy
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez iceman150 » piątek, 21 lut 2014, 15:20

W tym roku też chcę zmienić sposób i spać przy oesach, do tej pory zawsze przemieszczłem się pomiędzy oesami w ciągu dnia więc rozbijaliśmy obóz gdzieś w lesie nieopodal odcinka tak, żeby za daleko nie trzeba było jechać.

Nasze obozy wyglądały tak:
Rajd Polski 2013 nocleg nr 2
Obrazek

Rajd Warszawski 2010
Obrazek
Obrazek
iceman150
N3

Postprzez sebaWRC » piątek, 21 lut 2014, 19:49

Mad Max napisał(a):
żółtodziób napisał(a):@iceman 150 - no co Ty, przecież to sama przyjemność ;-) A tak poważnie to między innymi o tym pisałem - spadnie deszcz, albo nie daj Boże przejdzie burza (co latem nie jest niemożliwe, a wrecz dość prawdopodobne) no i całą przyjemność diabli wzięli.

Nie wiem jak wy ale ja zazwyczaj staram się przygotować na wszelkie warunki pogodowe i nigdy nie jadę na rajd z modlitwą i nadzieją że nie bedzie padać

Zeszłoroczne nasze obozowisko
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dodatkowo jeśli z ust kobiet (a było ich dokładnie 6) padają słowa że "klimat" był najlepszy (mówię o atmosferze między nami) ze wszystkich rajdów na których były (a trochę jeżdżą) to też o czymś to świadczy.

Każdy ma swój sposób nocowania na rajdzie jaki mu odpowiada, Żółty lubi wygodę, inni wolą trochę surwiwalu więc zostawmy już ten temat w spokoju.

Świetny sposób z tą narzutą,zawsze jakieś schronienie przed deszczem ;) Patrząc po fotkach dochodzę do wniosku,że spanie pod namiotem będzie najciekawszą opcją.

Chciałbym zrobić dokładnie jak kolega woytek .Wbić się w wczesnym rankiem i siedzieć cały dzień,mam nadzieje,że nie będzie problemu z wjazdem,jeśli przyjechałoby się jakieś 3-4h przed startem oesu.
www.youtube.com/user/kajto13
www.facebook.com/DominikaMorkaPhotography
sebaWRC
A5

Postprzez iceman150 » piątek, 21 lut 2014, 21:01

Hehe chyba przed RP będziemy się zgadywać i będziemy robić forumowe obozy :)
iceman150
N3

Postprzez SkyWalker » piątek, 21 lut 2014, 22:12

Hehe nie no spałem tak od 4 rano do 7 :) obudził mnie dźwięk Stecowego Evo;D a nocka normalnie w namiocie:D po ówczesnym melanżu z tzw. tubylcami nawet w deszczu śpi się bardzo dobrze:D
SkyWalker
N3

Postprzez woytek » piątek, 21 lut 2014, 22:49

iceman150 napisał(a):Hehe chyba przed RP będziemy się zgadywać i będziemy robić forumowe obozy :)

Jestem za - wiadomo w "kupie" raźniej :lol: :lol: :lol:
Szczególnie przyda się ktoś kto będzie wiedział jak i gdzie wjechać na os/zaparkować/rozbić namioty itp (bo myślę, że część tras się pokryje z poprzednimi latami).
woytek
N3

Postprzez Hubertos » poniedziałek, 24 lut 2014, 23:45

http://www.rajdpolski.pl/zawodnicy harmonogram opublikowany, mamy 23 OSy, ale maksymalnie do zobaczenia ok.10
Hubertos
A6

Postprzez smwrc1 » poniedziałek, 24 lut 2014, 23:58

No to czekamy teraz na mapki jedziemy na 4 dni. Wszystko w końcu jasne
smwrc1

Postprzez edwardkrasz » wtorek, 25 lut 2014, 00:22

o deszczu piszą, o burzy piszą, o braku lokali piszą a o komarach i bąkach w czerwcu cisza!
edwardkrasz
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata