Rally Argentina

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rally Argentina

Postprzez krzysiek_swrt » piątek, 9 maja 2014, 20:55

nie kracz lepiej
krzysiek_swrt
N3

Postprzez Thomas » piątek, 9 maja 2014, 20:56

Dani napisał(a):Robert jedzie zdecydowanie za szybko na 2 pętli, zaczynam się martwić :cry:

me too :? ale to Ogier jedzie wolniej, w coś wytrybił tyłem, zniszczony tylny zderzak. Sordo stoi kilometr przed metą...

przestańcie krakać!!!!

Mikkelsen stoi!

Latvala rewelacyjny OS
Ostatnio edytowano piątek, 9 maja 2014, 21:11 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 9 maja 2014, 21:07

I Neuville awaria silnika... Sordo tez :( Hyundai wpadka na wpadce. Bardzo awaryjne auto.
Volkswagen ma triplet w kieszeni, teraz pytanie w jakiej konfiguracji.

EDIT:
Nie bedzie 1-2-3. Mikkelsen stoi.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Sebekrally » piątek, 9 maja 2014, 21:09

A może TOP 3 :)
Sebekrally
A5

Postprzez djescape » piątek, 9 maja 2014, 21:17

Robert, proszę cię, nie prostuj prawej nogi tylko to będzie fajny wynik... Jak w takim tempie zawodnicy będą odpadać to na mecie każdy zawodnik dostanie punkty do mistrzostw...
"Straights are for fast cars, corners are for fast drivers..." - C. McRae
djescape
N3

Postprzez jacko » piątek, 9 maja 2014, 21:23

uff udalo sie, meta, jest 5. w generalce
jacko
A5

Postprzez viper » piątek, 9 maja 2014, 21:29

O , ale ożywiona dyskusja :)
viper
S2000

Postprzez Thomas » piątek, 9 maja 2014, 21:32

czy ktoś z Was pamięta taki przesiew czołówki po pierwszym dniu w ostatnich latach? :o

uff, widać, że lekko Prokopowe tempo popłaciło, choć ten OS, ok. 0,6sek/km do Ogiera, więc ok. Oby dalej bez przygód...tylko 0,2s do czwórki, nieźle...
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Witcher1990 » piątek, 9 maja 2014, 21:49

Meksyk w tym roku i Portugalia dwa lata temu zebrały niezłe żniwo.
Hyundai to jakaś tragedia, ja wiem że mieli nic nie grzebać przy samochodzie do któregoś tam rajdu no ale litości ile razy coś jeszcze posypie się w tym samochodzie?
Witcher1990
A6

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 9 maja 2014, 21:52

Zacieram rece na kolejna czesc walki Latvala vs Ogier, choc boje sie jak to moze sie skonczyc. Przesiew jest nieprawdopodobny, dawno czegos takiego nie bylo. Ciekawe ile kierowcow dojedzie bez Rally2 :mrgreen:

Hyundai na razie zenada. Mam nadzieje ze w 2015 bedzie lepiej, choc.... nie wiem czy w to wierze.

Natomiast Neuville i Mikkelsen mimo Rally2 nie sa wcale daleko, zakladajac, ze nikt juz nie wypadnie, to spokojnie moga byc na miejscach 4-5. Zreszta, kto wie czy nawet nie wyzej, jesli Meeke wypadnie to Mikkelsen moze dojechac nawet na podium. Chyba, ze Kubica przyspieszy, to moze byc ciezej. Tak czy tak, moze byc jeden z ciekawszych rajdow w tym roku.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez wanderer » piątek, 9 maja 2014, 23:37

Matthias Schmidt napisał(a):Hyundai na razie zenada. Mam nadzieje ze w 2015 bedzie lepiej, choc.... nie wiem czy w to wierze.

Źle na to patrzysz. Hyundai nie ma okresu przejściowego (tak jak VW) tylko wyszli na pełną wodę z autem, które jest testowym mułem a i tak udało im się wbić na podium i wygrać kilka oesów. Jak zrobią tego nowego Hultaja, to pewnie zaczną regularnie dojeżdżać na podium albo nawet na P1.
wanderer
A6

Postprzez Śmiechol » piątek, 9 maja 2014, 23:56

Niesamowity rajd. Przesiew jak diabli, dzieje się bardzo dużo, jest się czym pasjonować.
Nasze Orły piękna jazda. Cisną, ale z głową. Robert i Maciek pokazują, że potrafią! Jeśli odpadną, nie będę mieć pretensji. To, co dzisiaj pokazali mówi samo za siebie. Robert umie jeździć i tyle.
Mogę spotkać się z opiniami które będą przeciwne do mojego komentarza, jednak wydaje mi się że to co dziś pokazała Nasza załoga, wystarczyło do pokazania tego, że Robert jednak się czegoś nauczył i zaczyna na poważnie myśleć o rajdach.
Śmiechol
N2

Postprzez Dani » sobota, 10 maja 2014, 00:25

Mógłby mi ktoś powiedzieć, kiedy Seb ukończył rajd niżej, niż 1 miejsce nie mając po drodze poważniejszych przygód?
Dani
N3

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 10 maja 2014, 00:35

wanderer - hmmm no racja, prawda jest to co piszesz. Czesto myslac o Hyundaiu zapomina sie o tym, ze dla nich ten rok to wlasciwie tak jak 2012 dla VW. Tylko po prostu za kazdym razem jest szkoda, gdy widac niezle tempo i odpadaja z powodu awarii. Wierze, ze potencjal jest.

Śmiechol - troche dziwi mnie twoj komentarz, bo czytam i... mam wrazenie,ze ogladamy inny rajd. Owszem, Robert dzisiaj ladnie sie zaprezentowal, bo przejechal 5 oesow, ale to chyba jeszcze nie jest powod, by rzucac takimi wznioslymi komentarzami jak ty to robisz. Gosc jedzie stosunkowo nieszybkim tempem, a ze 5 kierowcow z czolowki odpadlo to jest piaty. Nie ma sie czym podniecac. Poczekajmy. To co dzisiaj pokazali? Czyli co? Przejechali pierwszy dzien. Czy to jakies osiagniecie? Kubica potrafi jezdzic, i nie udowodnil tego dzisiaj. O rajdach mysli powaznie prawdopodobnie od roku. A czy sie czegos nauczyl to czas pokaze.

Dani - od zeszlego roku (nie liczac rajdow gdzie jechal Loeb), Ogier nie wygrywa tylko tych, na ktorych ma jakies problemy.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Śmiechol » sobota, 10 maja 2014, 00:53

Nie ma sprawy stary, Spoko :) Jestem po prostu zadowolony z tego, że Robert posiadający nieustanne miano dzwonnika przetrwał taki przesiew. Oczywiście wiem dużo mniej o rajdach, więc moja wypowiedź wydaje się być dziwna. Mam jednak nadzieje że nikt nie będzie na mnie zły za mój entuzjazm. Pozdrawiam serdecznie :)

A co do Hyuindaia no to szkoda że tak słabo, kibicuję im Chociażby z tego powodu, że to nastepny team fabryczny w WRC i konkurencja w 2014 się troszkę poszerza.
Śmiechol
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata