Moderator: SebaSTI
Sylwek_GSi napisał(a):A może problem leży w innym miejscu? gdyby popatrzeć na to z dalszej perspektywy, może MŚ miały by sie lepiej właśnie wtedy gdyby wogole nie było teamow fabrycznych tylko teamy prywatne cos na wzor klasy R5. Bez chorych wpisowych, skladek na FIA, bardziej liberalne przepisy. Jakoś peugoetowi czy fieście s2000 nie potrzeba teamu fabrycznego do startowania w ME czy IRC. Prodrive czy M-sport moze zbudować WRC bez zadnego zespolu fabrycznego i sprzedawac go prywaciażom. Myśe ze zlikwidowanie zespolow fabrycznych uzdrowilo by to wszystko, bo zespol fabryczny zawsze bedzie miel przewage nad prywatnymi. Patrz skoda w IRC czy Citroen w WRC:) pare lat temu moze bylo inaczej ale teamow było po 5-nawet 8, inna sprawa przy 2.
Ja bym to widział tak, producent czy tuner dubuje WRC i sprzedaje prywatnym, dostarcza czesci itp. A teamy prywatne majace sponsorow rozbijaja sie po swiecie. Myśle ze mialo by to szan
Wiem ze to brzmi dziwnie ale wg mnie ma to sens.
gregortest napisał(a):Czy można łączyć odejście Latvali z Forda i jego wycofanie ?
I tak i nie.
Czyżby faktycznie doszli do wnioski, że nie zdobętą tytułu?
Solberg znajdzie miejsce w Citroenie, albo w Hyundayu - Toyocie. Stawiam na Cytrynę.??
Jest bardzo medialny i robi poza rajdową robotę - fantastycznie - jak nikt inny.
Nawet kiedyś Loeb to samo mówił.
Druga sprawa, że tak jak pisaliście , Novikow i Ostberg dalej Fiestą będą śmigać, szczególnie tą nową.
Ogier i Latvala VW.
Sordo i Atko - Mini.
generalnie to najbliższe dwa tyg pokażą c o i jak
ToMi888 napisał(a):A z nieco innej beczki - ktoś wie o co chodzi z tym Nowikowem? Powell za Żenię w Katalonii.
CZUCZU napisał(a):Kto z was kupił citroena lub forda bo startuje w wrc?? No właśnie
CZUCZU napisał(a):Kto z was kupił citroena lub forda bo startuje w wrc?? No właśnie
Pemo napisał(a):Skład bardzo mocny, ale raczej żaden nie będzie chciał grać drugich skrzypiec, obaj mają zadatki na mistrza, choć mam nadzieje, że żaden z nich go nie zdobędzie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości