sezon 2006

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Kimi » piątek, 9 gru 2005, 18:32

Osobiście myśle że Loeb obroni mistrzostwo :) Wielką niewiadomą będzie Subaru... może być dobre , a mogą być też z nim problemy .
Jak na razie to Ford bez fajerwerków ale trzeba poczekać do pierwszego rajdu , tam się wszystko okarze .
Kimi
N3

Postprzez xarfax » piątek, 9 gru 2005, 18:32

Tym bardziej, że belgijski KRONOS będzie miał wsparcie fabryki Citroena - więc zapewne lepsze fundusze, części i może Ci sami mechanicy co do tej pory???

Ja osobiście mam nadzieję, że Solberg ( i znowu się powtarzam) będzie mistrzem świata.

ale w gruncie rzeczy chodzi o to, aby walka była zacięta i do samego końca, a nie żeby rajdy były teatrem jednego aktora (jak do niedawna Formuła 1)
xarfax

Postprzez Marmetal » piątek, 9 gru 2005, 21:41

"Skoda Auto będzie wspierać w mistrzostwach świata 2006 dwa prywatne zespoły wystawiające Fabie WRC - austriacki i czeski. W drugiej kategorii mistrzostw świata producentów - Manufacturers 2 - zgłoszony zostanie team Red Bull Skoda, którego prowadzeniem zajmie się Raimund Baumschlager i jego firma Baumschlager Rally & Racing. Dwie Fabie WRC 05 zaliczą dziesięć rund mistrzostw świata. Na razie zakontraktowano 21-letniego Andreasa Aignera, trwają poszukiwania drugiego kierowcy (zgłoszenie do Manufacturers 2 automatycznie eliminuje Colina McRae i Francoisa Duvala).
Drugi zespół poprowadzi Motorsport Kopecky, wystawiający jedną Fabię WRC 05, której kierowcą będzie Jan Kopecky. On także weźmie udział w dziesięciu rajdach. Skoda Motorsport wesprze obydwa projekty, przekazując samochody i sprzęt, delegując swoich inżynierów na poszczególne rajdy. Zwiększoną pomoc otrzymają importerzy Skody w Europie, wystawiający rajdowe teamy w krajowych mistrzostwach."

A więc Skoda zostaje i tym samym kolejne zespoły pojawiły się w "Manufacturers 2 Championship" :).
Marmetal
S2000

Postprzez mda » sobota, 10 gru 2005, 00:12

Mysle ze do 3 razy sztuka..wiec Loeb.
W sezonie 2006, zobaczymy duzo Fabii WRC i prywaciarzy,zpowiada sie bardzo ciekawie. Odnosnie subaru, ja slyszalem ze Solberg jest zalamany tym nowym modelem, mial miec wiecej koni, a silnik okazuje sie slabszy.. :roll:
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez Kruk » sobota, 10 gru 2005, 00:23

Z ostatnich informacji np. na głównej stronie serwisu wynika , że chyba w 2006 roku Colin McRae będzie wielkim nieobecnym :? . Zanosi się też , że drugim wielkim nieobecnym sezonu 2006 będzie Duval :? .
W austriackim zespole Skody mają wolny jeden samochód , ale zasady automatycznie eliminują ich obydwu :cry: . W czeskim zespole Skody bedzie tylko jeden samochód , dla syna :wink: .
Plotki o tym , jakoby Colin miał jeździć Punto S2000 wskazują inną obsadę :? .
Citroen - obsadzony :? , choć nadal podają , że Duval jest nadal możliwym kierowcą :roll:
Ford - obsadzony :?
Subaru - obsadzone :?
Pozostaje ewentualnie Mitsubishi , które jeszcze nie ujawniło składu na nowy sezon.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez Kimi » sobota, 10 gru 2005, 10:09

Duval napewno będzie gdzieś przez ten rok jeździł bo w 2007 Citroen chce mieć taką samą załoge jak w 2005 :) więc Duval pojeździ pewnie prywatnym Citroenem .
Szkoda Colina bo na dzień dzisiejszy to nie ma gdzie jeździć , licze na to że coś sobie wykombinuje :)
Kimi
N3

Postprzez Marmetal » sobota, 10 gru 2005, 13:53

Według mnie pomysł FIA z kierowcami, którzy w ciągu ostatnich lat zajmowali dobre miejsce w rajdzie rangi MŚ na to, że nie mogą jeździć w Manufacturers 2 jest po prostu idiotyczny. Ja rozumiem, że chcą dać szanse młodszym, utalentowanym kierowcom (i nie tylko), ale ten przepis eliminuje takich rajdowców jak Colin czy Francois. Wg mnie to bez sensu. Jeśli chodzi o tego pierwszego to myślę, że nie będzie go interesowała jazda w prywatnym zespole z ograniczonym programem. Szkoda...
Marmetal
S2000

Postprzez whisky » sobota, 10 gru 2005, 14:33

Osobiście uważam że wprowadzenie tego limitu nie jest jakimś bardzo złym pomysłem.. Może i rzeczywiście kilku kierowców nie może jeździć.., alez drugiej strony skoro są "za słabi" na fabrykę, to dajmy szansę młodszym w "2 lidze"..
whisky
N3

sezon 2006

Postprzez Picias » sobota, 10 gru 2005, 19:43

Sezon 2006 będzie napewno ciekawszy niz 2005. Mam nadzieje, że dominacja Loeba sie skończy i inni też dojdą do głosu. Swoją drogą to ciekawe czy w prywarnej furze(śmiech) Loeb bedzie lał resztę. Pewno łatwo nie odpuści, mitsubishi może coś pokazać przecież ten sezon jeździli bez aktywnych dyfrów. Wszystko przed nami. Pozdrawiam
Picias
N2

Re: sezon 2006

Postprzez Ohlins » sobota, 10 gru 2005, 20:57

Picias napisał(a): mitsubishi może coś pokazać przecież ten sezon jeździli bez aktywnych dyfrów.

nie jestem pewnien co do tego
Ohlins
A6

Postprzez Zepter » poniedziałek, 12 gru 2005, 01:38

Jeździli z Centralnym dyfrem aktywnym. O ile mnie skleroza nie myli to w niektórych rajdach startowali z wszystkimi trzema aktywnymi... :?
TDI - Ten Dym Ignoruj ;-]
Zepter
N3

Postprzez Marmetal » poniedziałek, 12 gru 2005, 20:04

Proszę, proszę. Kolejny zespół przymierza się do udziału w "Manufacturers 2 Championship". Jest to... Ford, a dokładniej Eddie Stobart Racing, czyli ten zespół, który wystawiał w tym roku samochody dla m.in. Marka Higginsa i Matthew Wilsona. Ten drugi ma zostać liderem zespołu. Coraz bardziej zaczynają mnie cieszyć te mistrzostwa. Myślę, że przyszły sezon będzie bardzo ciekawy, również ze względu na te rozgrywki. Cieszę się, że prywatne zespoły znów będą mogły walczyć o punkty, jak niegdyś w "FIA Team's Cup", z tym, że te mistrzostwa będą już bardziej profesjonalne niż te kilka lat temu. Nasser al-Attiyah, mistrz Bliskiego Wschodu prawdopodobnie wystartuje oprócz pełnego cyklu PWRC w trzech rajdach autem WRC. Będzie to Subaru Impreza. Do sezonu 2006 pozostał już tylko miesiąc. Czekam z utęsknieniem.
Marmetal
S2000

Postprzez mda » wtorek, 13 gru 2005, 22:48

czyzby kolejna fabryka odchodziła?? co sie dzieje..
zapowiada sie bardzo ciekawy sezon, Solberg jest zdnerwowany, widocznie bardzo boi sie Loeba.
- Loeb prywatnym kierowcą? To bzdury! Citroen płaci mu pensję, używają inżynierów i mechaników Citroena, mają najnowsze wersje Michelinów i będą testować więcej niż my - oświadczył w wywiadzie Petter Solberg.
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez skateman » wtorek, 13 gru 2005, 23:12

Włoski tygodnik Sportautomoto poinformował na swojej stronie internetowej, jakoby Mitsubishi podjęło decyzję o wycofaniu zespołu z rajdowych mistrzostw świata. Według tego źródła, oficjalny komunikat ma się ukazać jutro. Włosi rozpaczają, że ich Gigi Galli, zwycięzca Memoriału Bettegi, został na lodzie.

To nie może być prawda................ :(
skateman
A6

Postprzez schwepes » wtorek, 13 gru 2005, 23:16

czyli będą aż 2 fabryczne ekipy? :lol: :lol:
schwepes
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata