Hubertos napisał(a):BTW Jak oni chcą do k... zmieścić potencjalnie kilkadziesiąt do 100 tys. kibiców w tych Rally Campingach? To jest w ogóle wykonalne w jakiś sposób? Co jeśli liczba miejsc rzeczywiście okaże się zbyt mała?
Chyba Ci się przecinek między tymi zerami zawieruszył, 100tyś to przypuszczam że się przez cały rajd nie przewinie - co ciekawe na mapach jest więcej campów niż oni opisują na stronie.
Co do Estonii to z nimi może być jak z kaczką na stawie, na górze pełen spokój a pod wodą zasuwamy, Estonia w WRC była by na pewno czymś fantastycznym tylko nie pasują mi w całej układance dwie rzeczy
1) mają zdecydowanie za szybkie trasy - w zeszłym roku na 16 odcinków 12 miało średnią powyżej 120km/h z czego 5 powyżej 130km/h i to przy autach R5 a co dopiero WRC
2) ten rajd bardzo przypomina Finke więc jaki jest sens robić dwa bardzo podobne rajdy w kalendarzu.
Odnośnie punktu pierwszego to ja gdzieś słyszałem że oni zrobili sobie przerwę ze względu na poszukiwanie nowych tras i odcinków, bo zniknęli z ERC bez powodu a z tego co mówili koledzy którzy byli na tym rajdzie sama impreza jest znakomicie zorganizowana, odnośnie punktu 2 to odpowiednia ilość $$$$$ dla Promotora załatwi temat
Jeśli plotki o testach się potwierdzą to moim zdaniem jest coś na rzeczy bo nie widzę sensu takich testów.
deyott napisał(a):To będziemy do Estonii śmigać

zawsze bliżej niż Finlandia
Jedyna różnica to koszt promu bo dodatkowe 300km ekspresówką to tyle co nic.