Rajd Hiszpanii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Hiszpanii 2014

Postprzez jacko » piątek, 23 paź 2015, 15:33

hmm myslalem, ze skoro nie ma normalnego serwisu przez caly dzien to beda dostepne tylko opony, ktore zabrali rano, na caly dzien, ale jak mowicie, ze mogl dobrac nowe sztuki to swietnie, moze bedzie wiecej zwyciestw szutrowych OSow!

http://eurosport.onet.pl/motorowe/rajdy ... dac/p645s2
Miałem krytyczny moment w bardzo szybkim łuku, na szóstym biegu. Myślę, że chwilę wcześniej pękła guma lub zeszła z obręczy

czyli to raczej nie była jego szarża, jak to miał w zwyczaju, ech szkoda bo zanosiło sie na swietny wynik w rajdzie
jacko
A5

Postprzez viper » piątek, 23 paź 2015, 15:40

No to bedzie gadanie, ze na pewno by wygrał gdyby ....
viper
S2000

Postprzez McLfan » piątek, 23 paź 2015, 15:45

A Ty znów będziesz miał co robić udowadniajac, jak bardzo wszyscy się mylą. Forumowy troll zaciera rączki.

Ps: Moderatora serdecznie przepraszam za sposób wejścia, ale nie dało się inaczej... Ewentualne ostrzeżenie przyjmę z pokorą.
McLfan

Postprzez tomson » piątek, 23 paź 2015, 15:48

viper napisał(a):No to bedzie gadanie, ze na pewno by wygrał gdyby ....

Czemu trollujesz?
Mógłbym napisać:
xyz napisał(a):No to bedzie gadanie, zaraz odezwie się viper ....

Widzisz swój błąd?
tomson
N2

Postprzez ryjas » piątek, 23 paź 2015, 15:48

Znowu zaczynasz? W żaden sposób Cię nie rusza, że lider po 3 odcinkach traci 4 minuty z uwagi na dwa kapcie, a właściwie jak się okazuje dwa zsunięcia opon z felgi. Nie chodzi o to że jest to Kubica. Chodzi o sam fakt.
Kapeć po jednym z zakrętów, później próba wymiany. Wstrzymanie wyjazdu przez sędziów. W dodatku jazda za zepsutym Lefebrem z drugim kapciem. No sory, ale każdy człowiek z odrobiną empatii odpuściłby sobie te uszczypliwości.
ryjas
N3

Postprzez Thomas » piątek, 23 paź 2015, 15:54

Panowie, dajcie typa do "ignora" i nie cytujcie, będzie spokój. Bo znowu zaczął a inni dostaną ostrzeżenia. Polecam ignora

jacko napisał(a):hmm myslalem, ze skoro nie ma normalnego serwisu przez caly dzien to beda dostepne tylko opony, ktore zabrali rano, na caly dzien, ale jak mowicie, ze mogl dobrac nowe sztuki to swietnie, moze bedzie wiecej zwyciestw szutrowych OSow!

http://eurosport.onet.pl/motorowe/rajdy ... dac/p645s2
Miałem krytyczny moment w bardzo szybkim łuku, na szóstym biegu. Myślę, że chwilę wcześniej pękła guma lub zeszła z obręczy

czyli to raczej nie była jego szarża, jak to miał w zwyczaju, ech szkoda bo zanosiło sie na swietny wynik w rajdzie

nie, nie, sytuacja jest analogiczna jak w RP, była strefa wymiany opon w Gołdapi.

Postęp w jeździe na szutrze w tym roku jest zdumiewający, taka jest moja opinia
Ostatnio edytowano piątek, 23 paź 2015, 16:00 przez Thomas, łącznie edytowano 3 razy
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez viper » piątek, 23 paź 2015, 15:55

Dla ciebie to trolowanie a dla mnie fakty. Roznica jest tylko taka ze ja ciebie nie obrazam i nie krytykuje. Nie podoba sie wcale nie musisz odpowiadac na moj tekst, a tym bardzie bezposrednio zwracac sie w moja strone kazdy kto bedzie staral sie pisac w moja strone nie na temat od razu bedzie wysylane info do moderatora. Nie mam zamiaru sie z wami przepychac i rozstrzasac czy ktos jest trolem czy bezmyslnym fanatykiem.
To moj pierwszy i ostatni wpis na ten temat i na temt obrazania " vipera " ktoremu puki co nikt wynikami swojego pupila niczego nie udowodnil.
viper
S2000

Postprzez pendzoncy » piątek, 23 paź 2015, 15:58

Kolejny OS liczył 35,68 km. Niestety, gdy Kubica zbliżał się do 3,8 km, był zmuszony się zatrzymać. Przebił dwie opony i uderzył w barierkę. (http://www.tvn24.pl)

Takie rzeczy na tvn24.
pendzoncy

Postprzez ryjas » piątek, 23 paź 2015, 16:05

Tyle, że nie przebił. Ponoc było tez tak, że jedną przebił, zmienił, ruszył i zeszło powietrze z drugiej. Ale do końca nie wiem. W każdym razie dojechał do końca odcinka na kapciu i to z niezbyt uszkodzoną oponą. A to raczej nie byłoby możliwe, gdyby po pierwsze ją przebił, po drugiej gdyby to się odbyło na poczatku tego odcinka.

Meeke coś niemrawo. Chyba nie walczy o fotel. Albo już go ma zapewnionego albo wie że to koniec przygody z WRC
Ostatnio edytowano piątek, 23 paź 2015, 16:06 przez ryjas, łącznie edytowano 1 raz
ryjas
N3

Postprzez deiman » piątek, 23 paź 2015, 16:05

Kolejny wygrany oes przez Kubice. Na uwage zasluguje jeszcze Tanak, i jak zawsze Ogier ;)
deiman
A5

Postprzez rypley » piątek, 23 paź 2015, 16:06

pendzoncy napisał(a):Kolejny OS liczył 35,68 km. Niestety, gdy Kubica zbliżał się do 3,8 km, był zmuszony się zatrzymać. Przebił dwie opony i uderzył w barierkę. (http://www.tvn24.pl)

Takie rzeczy na tvn24.

Liczyli, że znów sobie krzywdę zrobił... padlinożercy.

http://files.tinypic.pl/i/00716/ml47knd95352.jpg

Opony całe, felgi całe... po prostu zeszły z obręczy, żadnego uderzenia, nic. Jakby viper jechał to by nie spadły...
rypley
N3

Postprzez viper » piątek, 23 paź 2015, 16:09

ryjas napisał(a):Znowu zaczynasz? W żaden sposób Cię nie rusza, że lider po 3 odcinkach traci 4 minuty z uwagi na dwa kapcie, a właściwie jak się okazuje dwa zsunięcia opon z felgi. Nie chodzi o to że jest to Kubica. Chodzi o sam fakt.
Kapeć po jednym z zakrętów, później próba wymiany. Wstrzymanie wyjazdu przez sędziów. W dodatku jazda za zepsutym Lefebrem z drugim kapciem. No sory, ale każdy człowiek z odrobiną empatii odpuściłby sobie te uszczypliwości.

Ruszaja mnie fakty ale zeby powiedziec dlaczego mnie to rusza zobacz na klasyfikacje kolejnosci startowej. Cala obecna czolowko to druga linia i jest z przodu a skad to sie bierze. Stad ze maja lepsze warunki nawet hyundai jest przed vw. Myslisz ze paddon jest taki szybki :D . Jestem obiektywny. Gwarantuje ci na 100% jezeli kubica lub paddon dysponowal by numerem ogiera albo latvali o tych wynikach moglbys zapomniec. Faktem jest ze przejdzie do kolejnych statystyk, ale rowniez faktem jest ze pozycja startowa miala tu decydujace znaczenie. Roznica jest tytlko taka ze rajd mogl sie ulozyc idealnie, bo taka jest specyfika trasy. No chyba ze na drugi dzien jechali by pod prad wtedy juz by nie bylo takiej przewagi bo droga byla by oczyszczona. Cala ta sytuacja to fakt nie zaprzeczalny. Jeszcze kwestia asfaltow jak by na nich pierwszy to jeszcze lepiej.
viper
S2000

Postprzez iselA » piątek, 23 paź 2015, 16:16

Gratulacje viper,
mnie też ruszyłeś by pofatygować się na wpis po latach tylko czytania.
Za to 2200 Twoich wpisów, często o niczym, lecz kiedy tylko możesz, masz powód, ćwierć powodu lub - jak teraz - brak merytorycznego powodu, to jednak próbujesz dogryźć Kubicy i tym którzy doceniają jego jazdę.
Marzy mi się sytuacja gdy 100% forum zignoruje Twoją kolejną prowokację. Pogadasz wtedy ze sobą, bo jesteś tylko anonimem..., pełnym kompleksów i luk w edukacji ("puki").

Mój wpis też do skasowania.
By jednak był o czymś: spoglądam na słabszą jazdę Meeke i Neuvillle. Oczywiście rajd długi i nie popełniwszy błędów mogę go skończyć wysoko, ale w tej chwili ci którzy na początku roku liderowali w swoich ekipach, nie trzymają teraz tempa kolegów z zespołu.
iselA

Postprzez karluum » piątek, 23 paź 2015, 16:17

Żmijo droga, gdy Paddon walczył na Sardynii to piałeś z zachwytu, mimo, że popełnił błąd i spadł na 4 miejsce. Stosujesz podwójne standardy. Ale u ciebie to norma.
karluum
A5

Postprzez viper » piątek, 23 paź 2015, 16:29

Pozwolicie ze na razie sie odlocze od pyskowki, bo siedliscie na mnie jak by to byla moja wina ze kubica znowu ma kapcie a mial pierwsze miejsce i juz byl przeciez na mecie zostal tylko jeden oes do pokonania.rajdy sa dlugie a kolejnosc startowa tez sie zmiania a w tym szonie wielokrotnie ogier w kolejnych dniach przebijal sie d przodu. Nie zapominajcie o tym.
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata