Moderator: SebaSTI
amigo napisał(a):Panowie i Panie ja jeżdżę na rajdy od niedawna ponieważ od 2012 roku i dopiero w tamtym roku spotkałem się z blokadą na wejściu na OS i kupiłem bilet za 35 zł. Jest to dużo i nie dużo. Na drugim OS już nie było blokady i biletów. Moim zdaniem ten bilet za 35 zł powinien być na cały dzień czyli na wszystkie OS oprocz SO na arenie w Mikołajkach.
Nie rozumiem dlaczego organizator oferuje bilet za 150 zł na OS na 4 dni, a nie oferuje biletu typu 1 dzień wszystkie OS, 2 dni czy 3 dni. Wiadomo każdy inaczej podchodzi do rajdu i nie każdy przyjedzie na cały rajd. Według mnie brakuje takich biletów pakietowych typu rodzinne dla 2,3,4 i wiecej osób. Jak rodzina ma przyjechać powiedzmy na 2 dni z 2 dzieci czyli 4 osoby to już na same bilety OS wydadzą 600 zł nie licząc kosztów dojazdu wyzywienia i spania. To taki koszt może się zamknać w 2000 zł za jeden wekend. Nie uważacie, że to troche drogo?
amigo napisał(a):Moim zdaniem organizator powinien spórbować rozpowszechnić bilety na przykład w największej sieci Biedronka. Wiele ludzi mogłoby poznać rajdy i tym samym pozyskane zostałoby nowe pokolenie ale to trzeba zrobić z głową. Nie w stylu kupujecie tańsze bilety w biedronce w promocji bo nie o to chodzi.
amigo napisał(a):Dlaczego wybrałem dla przykładu Biedronke? Dlatego, że mają prawie 3000 placówek i są w każdym mieście żadna inna sieć nie ma tyle placówek. No można poczte polską wziąć ale to nie ten kierunek. Moim zdaniem można postawić takie stoisko z gadżetami z rajdu + sprzedaż biletów powiedzmy na 2-3 miesiąc. Podejrzewam, że z tego kanału dystrybucji wiele osób skusiłoby się na coś takiego. Ktoś by powiedział są stacje Lotos i tam można by coś takiego robić ale jest ich mało i są za zwyczaj po za miastem i tam dostęp mają głównie kierowcy. Ja bym popierał ten pomysł z Biedronką jako najlepszym dojściem do takich ludzi. Jak nie sprawdzi się to trudno. Biedronka też nie konkurent jak inne markety, które mają swoje stacje CPN.
kij napisał(a):Bilety na cały dzień były jeszcze w 2013, jak Rajd Polski był w Mistrzostwach Europy, tylko.
Stówe jakoś było za karnet na cały czas rajdu, a na jeden dzień chyba 5 dych.
player_wrx napisał(a):Zaraz ruszy sprzedaż biletów w specjalnych rajdowych punktach w galeriach handlowych. Bilety co roku można nabyć w taki sposób na miejscu. Zawsze jeszcze są szczegółowe mapy , aktualna lista startowa etc. Wolę sobie podjechać sobie do galerii kupić karnet zamiast zamawiać jakiś bon przez internet, który i tak musisz później zamienić w Mikołajkach na normalny bilet.
Kupowanie biletu przez Internet by później w nagrodę szukać punktu wymiany - gratuluje tym co się decydują na taką opcję
player_wrx napisał(a):Kupowanie biletu przez Internet by później w nagrodę szukać punktu wymiany - gratuluje tym co się decydują na taką opcję
eolecko napisał(a):jestem z Olecka, jak ktoś potrzebuje jakieś informacje niech daje znaki dymnew weekend może uda mi się z kamerką objechać trasy w pobliżu Olecka.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości