Mozna by rzec - znowu. Jeszcze kilka miesiecy temu ani do glowy by mi nie przyszlo ze tak to wszystko moze sie ulozyc. Gratulacje dla Ogiera, jest klasa sama dla siebie . Jest bardzo szybki i unika klopotow. Ponad 100 pkt w porownaniu do 48 Hirvonena wyglada niesamowicie

Tak naprawde wszyscy w tym sezonie mieli jakies tarapaty. Hirvo w Szwecji, Ostberg w Szwecji Meksyku i Portugalii, Latvala w Monte Carlo i Meksyku, Sordo w Szwecji i Portugalii... Ogier musialby sie strasznie starac zeby przegrac w tym roku. Dyspozycja jego i VW jest fantastyczna a rywale dodatkow usuwaja mu sie z drogi. Mozna powiedziec, ze w kwestii rozstrzygniec sezonu juz jest pozamiatane.
Mikko sie wozi, jest wolny. To kompletnie inny zawodnik niz rok temu.
Latvala zyskuje pewnosc siebie i szybkosc w tym samochodzie, moze uda sie cos w tym roku wygrac. Nie obylo sie bez klopotow, ale jest podium.
Novikov - szybki ale nieregularny, czyli stara spiewka.
Ostberg tempo ma bardzo zblizone do Ogiera, ale na razie nie jest w stanie tego wykorzystac. A szkoda, moze byloby ciekawiej.
Sordo w piatek byl ogromnym zaskoczeniem, az jestem ciekaw jak potoczyloby sie to wszystko gdyby nie wypadl. No i jak bedzie wygladac jego dyspozycja w kolejnych rajdach. Tu jest zagadka.
Sytuacja Citroena nie jest dobra, osobiscie mam wrazenie ze w Argentynie nawet Loeb im nie pomoze.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)