Rajd Portugali

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Portugali 2013

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 14 kwi 2013, 11:08

Kolejny odcinek juz trwa kolego :-) Porownaj sobie ich czasy :-)
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez speedyzxz » niedziela, 14 kwi 2013, 11:20

jestem przy telefonie, nie mam dostępu do spiltów :/
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 14 kwi 2013, 11:20

No to wszystko jasne :-) . U Ogiera to juz koniec klopotow, Novikov tuz tuz za Latvala.

Z tym tuz tuz to lekko przesadzilem, niemniej jednak patrzac na straty Latvali to moze okazac sie ze po jednym oesie bedzie po wszstkim. Chyba ze rozwiaza problem w serwisie.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez kremer » niedziela, 14 kwi 2013, 12:16

Mimo wielu kłopotów Kubicy być może uda się zająć nie najgorsze miejsce w WRC2 i dowieść trochę punktów. Na II pętli znowu ktoś może odpaść, oby się udało :) Ostberg może wejdzie do 10...
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez speedyzxz » niedziela, 14 kwi 2013, 12:18

Dobrze że power stage jest dwa razy przejeżdżany, pełnić rolę odkurzacza było by nie fair.

Nie wypada życzyć awarii zawodnikom ale szkoda że Ogierowi nie stopniała przewaga do kilku sekund, może by się odnalazł Hirvo trochę :)
Ostatnio edytowano niedziela, 14 kwi 2013, 15:05 przez speedyzxz, łącznie edytowano 1 raz
speedyzxz
S1600

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 14 kwi 2013, 12:25

Dokladnie, nowy zwyciezca radu by sie przydal ;-)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez marrcus » niedziela, 14 kwi 2013, 14:55

no i newil wtopił słabe sczasy na 3 splicie i dalej w porówniu do 1 przejazdu
marrcus
N3

Postprzez kremer » niedziela, 14 kwi 2013, 14:58

Kosciuszko stoii. Pewnie opony mu się skończyły i może zmieniają.... No coz
kremer
S2000

Postprzez speedyzxz » niedziela, 14 kwi 2013, 15:11

Sordo trochę stracił na wyprzedzaniu Neuvilla
speedyzxz
S1600

Postprzez kremer » niedziela, 14 kwi 2013, 15:14

kremer
S2000

Postprzez marrcus » niedziela, 14 kwi 2013, 15:31

speedyzxz ale na fonie możesz se przeglądać splity, stracił na starcie a później odrabiał.

Jak Koś sie opony skonczyły to i tak już nie miał na co zmienić.
marrcus
N3

Postprzez speedyzxz » niedziela, 14 kwi 2013, 15:37

marrcus napisał(a):speedyzxz ale na fonie możesz se przeglądać splity, stracił na starcie a później odrabiał

No znaczy mogę, ale ciężko mi wrc.com chodzi, ale teraz już przy kompie

Tnie wam relacja?
speedyzxz
S1600

Postprzez marrcus » niedziela, 14 kwi 2013, 15:51

Chodzi dobrze.
A splity na operze ogladałem tam przynajmniej fullscreen jest 4,3 cala ujdzie nawet radio kiedyś miałem włączone w innej karcie.

Już sie bałem że Hirvonen wygra jadąc na padline jak Boufier, trzeba mieć jaja albo być wariatem że sie na 52km PS szarpać. Pewność siebie ma wielką :shock:

Dziś cieżar problemów w dojeżdżaniu do mety w Teamie Lotos wziął MiKo
marrcus
N3

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 14 kwi 2013, 16:41

Mozna by rzec - znowu. Jeszcze kilka miesiecy temu ani do glowy by mi nie przyszlo ze tak to wszystko moze sie ulozyc. Gratulacje dla Ogiera, jest klasa sama dla siebie . Jest bardzo szybki i unika klopotow. Ponad 100 pkt w porownaniu do 48 Hirvonena wyglada niesamowicie :shock: Tak naprawde wszyscy w tym sezonie mieli jakies tarapaty. Hirvo w Szwecji, Ostberg w Szwecji Meksyku i Portugalii, Latvala w Monte Carlo i Meksyku, Sordo w Szwecji i Portugalii... Ogier musialby sie strasznie starac zeby przegrac w tym roku. Dyspozycja jego i VW jest fantastyczna a rywale dodatkow usuwaja mu sie z drogi. Mozna powiedziec, ze w kwestii rozstrzygniec sezonu juz jest pozamiatane.
Mikko sie wozi, jest wolny. To kompletnie inny zawodnik niz rok temu.
Latvala zyskuje pewnosc siebie i szybkosc w tym samochodzie, moze uda sie cos w tym roku wygrac. Nie obylo sie bez klopotow, ale jest podium.
Novikov - szybki ale nieregularny, czyli stara spiewka.
Ostberg tempo ma bardzo zblizone do Ogiera, ale na razie nie jest w stanie tego wykorzystac. A szkoda, moze byloby ciekawiej.
Sordo w piatek byl ogromnym zaskoczeniem, az jestem ciekaw jak potoczyloby sie to wszystko gdyby nie wypadl. No i jak bedzie wygladac jego dyspozycja w kolejnych rajdach. Tu jest zagadka.
Sytuacja Citroena nie jest dobra, osobiscie mam wrazenie ze w Argentynie nawet Loeb im nie pomoze.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez deiman » niedziela, 14 kwi 2013, 17:43

Ja zwroce uwage tylko na zawodnikow, ktorzy byli okresleni jako "slabi" po 2 pierwszych rajdach.

Latvala plan oglosil w Szwecji: "pierwsza polowa sezonu to nauka, druga wyniki". Niektorzy wrecz wysmiewali ta wypowiedz. Jak widac, szybkosc zaczyna sie pojawiac. Zobaczymy jak bedzie z systematycznoscia ale poki co, popelnil w tym sezonie jeden blad. W Portugalii tempo bylo dobre, a co najwazniejsze, lepsze niz w Meksysku. Rowniez tytul dla VW nie wyglada juz tak nieraelnie, jak po Szwecji.

Ostberg. Swietne tempo, chociz z tych czy innych powodow brakuje systematycznosci. Tutaj pierwszy raz zawinil kierowca, co niegdys zdazalo sie bardzo rzadko. Nie jestem natomiast pewien czy tak musi byc i teraz. Jak wiadomo, z tempem wzrasta ryzyko wypadkow ale kto po 2012 okreslilby norwega jako topowego kierowce? A kto by teraz tego nie zrobil?

Sordo. Mizerna postawa w Szwecji, brak tempa w Meksyku i nagly przeblysk w Portugalii. Szkoda tej awarii zawieszenia.

Nadal jestem zdania, ze nie mozna przewidywac wyniku koncowej klasyfikacji na poczatku sezonu, zarowno wsrod kierowcow jak i konstruktorow. Patrzac na Sordo, dyspozycja moze zmienic sie nawet z rajdu, na rajd. Patrzac na Hirvonena, okreslany w 2012 jako glowny pretendent na mistrza, przestal nagle jezdzic.
deiman
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata