Rajd Hiszpanii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Hiszpanii 2014

Postprzez Thomas » piątek, 23 paź 2015, 12:59

to co powiedział zaytowałem...zresztą czy to ważne. Kolejny, potencjalny znakomity wynik uciekł. była podsterowność po kapciu dojechał z kapciem. Zatem znów 2 kapcie :?

""Mieliśmy 2 przebite opony, uderzyłem w bandę, zatrzymaliśmy się żeby ją zmienić, już chciałem wyjeżdżać, ale marshale zatrzymali mnie bo zbliżał się Lefebvre. Wygląda na to, że tak już musi być. Cieszę się z wygrania OS-u na szutrze, szkoda bo wydaje mi się, że na asfalcie też bylibyśmy dobrzy" - powiedział Kubica zrezygnowany i już śmiejący się ze swojego pecha.ę
Ostatnio edytowano piątek, 23 paź 2015, 13:20 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez ryjas » piątek, 23 paź 2015, 13:20

No to ładnie. Stracił dodatkowo trochę czasu, bo Lefebre jechał z uszkodzonym dyfrem
Poza tym znowu problemy z oponami. Widać, że długich i trudnych odcinków Pirelki nie wytrzymują. Ale wygląda na to że auto sprawne. Przed dalsza częscią odcinków to dobry znak
Myślę, że Kubek pojedzie na luzie.
Jutro będzie cisnął. Jeśli warunki pozwolą może być ciekawie.
ryjas
N3

Postprzez rypley » piątek, 23 paź 2015, 13:21

Mieliśmy 2 przebite opony, uderzyłem w bandę, zatrzymaliśmy się żeby ją zmienić, już chciałem wyjeżdżać, ale marshale zatrzymali mnie bo zbliżał się Lefebvre. Wygląda na to, że tak już musi być. Cieszę się z wygrania OS-u na szutrze, szkoda bo wydaje mi się, że na asfalcie też bylibyśmy dobrzy" - powiedział Kubica zrezygnowany i już śmiejący się ze swojego pecha.
rypley
N3

Postprzez jacko » piątek, 23 paź 2015, 13:29

Thomas napisał(a):(...)była podsterowność po kapciu dojechał z kapciem. Zatem znów 2 kapcie :?

nie skumalem do konca co mowil, czy to uderzenie w skarpe to byl wynik podsterownosci z uwagi na kapec z przodu ? i pozniej byl kolejny kapec z tylu ?

już chciałem wyjeżdżać, ale marshale zatrzymali mnie bo zbliżał się Lefebvre

sytuacja niczym w F1 przy wyjezdzie z pit lane :) szkoda te kilka sekund szybciej i bylby na mecie dobra minute wczesniej..

ryjas napisał(a):(...)Ale wygląda na to że auto sprawne. Przed dalsza częscią odcinków to dobry znak(...)

mowil, ze mu reczny sie spieprzyl po 2. OSie ale chyba juz ok bo nie narzekal na to, no ale mial wieksze problemy niz to
jacko
A5

Postprzez Thomas » piątek, 23 paź 2015, 13:40

jacko napisał(a):
Thomas napisał(a):(...)była podsterowność po kapciu dojechał z kapciem. Zatem znów 2 kapcie :?

nie skumalem do konca co mowil, czy to uderzenie w skarpe to byl wynik podsterownosci z uwagi na kapec z przodu ? i pozniej byl kolejny kapec z tylu ?

'
z tego co mówił w radiu, przyłożenie było konsekwencją kapcia...podobno znów opony złażą z felg :? ale kto ich tam wie...

niestety Robert mocno zdemotywowany:
"W to popołudnie wolałbym pójść do baru niż wrócić na odcinki. Zawsze musi się coś wydarzyć"
Ostatnio edytowano piątek, 23 paź 2015, 13:43 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez rypley » piątek, 23 paź 2015, 13:42

Opony schodziły z obręczy, jak w Meksyku...
Za CG

"W to popołudnie wolałbym pójść do baru niż wrócić na odcinki. Zawsze musi się coś wydarzyć" RK

Wcale nie dziwię się Jego frustracji.
rypley
N3

Postprzez Thomas » piątek, 23 paź 2015, 14:00

co ciekawe Julien Maurin również złapał 2 kapcie

"'Opony schodziły z obręczy, jak w Meksyku...'' , ''Nie ma śladów uszkodzenia opon. Po prostu schodziły z obręczy...''

wyglada na to, że Robert jest testerem, na ten rajd Pirelli przygotowało nowe gumy.
Thomas
A5

Postprzez maciotacio » piątek, 23 paź 2015, 14:17

Nie na ten rajd, tylko nowe szutrowe Pirelli są już od Australii.
maciotacio
N2

Postprzez karluum » piątek, 23 paź 2015, 14:19

Pirelli jak ta Fiesta - tempo jest ale wytrzymałości nie ma :P
Szkoda, bo przy takim rozczarowaniu już koncentracja nie taka i łatwiej o błąd.
Przypomnijcie mi kiedy to prywaciarz (wykluczam Loeba w 2006 roku) prowadził w rajdzie?
karluum
A5

Postprzez Thomas » piątek, 23 paź 2015, 14:33

maciotacio napisał(a):Nie na ten rajd, tylko nowe szutrowe Pirelli są już od Australii.

tak, tak, masz rację ;). Pisałem tu w kontekście Roberta
Thomas
A5

Postprzez mwieczor » piątek, 23 paź 2015, 14:39

karluum napisał(a):Przypomnijcie mi kiedy to prywaciarz (wykluczam Loeba w 2006 roku) prowadził w rajdzie?

Rally Italia Sardegna 2015, Martin Prokop.
Po SS1. Tak, wiem, że to lekko złośliwe jest :wink:
mwieczor
N2

Postprzez Thomas » piątek, 23 paź 2015, 14:50

wywiad z Robertem:

http://eurosport.onet.pl/motorowe/rajdy ... dac/p645s2

a tymczasem, mamy kolejne zwycięstwo OSowe wespół z Tanakiem..ech jaka szkoda z tymi oponami :(
Thomas
A5

Postprzez jacko » piątek, 23 paź 2015, 15:25

RK sie delikatnie mowiac wkur*il, kolejny wygrany OS, nie sadze aby dojechal do konca, bedzie rally2 bo kolejna opona peknie a zapasow juz nie ma
jacko
A5

Postprzez karluum » piątek, 23 paź 2015, 15:26

jacko napisał(a):RK sie delikatnie mowiac wkur*il, kolejny wygrany OS, nie sadze aby dojechal do konca, bedzie rally2 bo kolejna opona peknie a zapasow juz nie ma

Opony zmieniali więc pewno wziął zapas...
karluum
A5

Postprzez ryjas » piątek, 23 paź 2015, 15:27

przecież był serwis opon
ryjas
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata