Rajd Polski A.D. 2014

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Polski A.D. 2014

Postprzez RajducH » wtorek, 14 sty 2014, 11:24

Jarek55511 napisał(a):Włąśnie ja bym wolał Rajd ERC na Dolnym śląsku. Mi się marzyło takie coś, że start w Jeleniej i tam pierwszy etap,a drugi to po oesach Świdnickiego,a trzeci Dolnośląskiego i meta w Kłodzku. Można byłoby obracać etapami :wink:

:) Wiele razy o tym myślałem:) Karkonoski, Elmot, Dolnośląski - każdy z nich to jeden etap 3x3 oesy; łącznie 27 :wink: nierealnie genialny rajd dla kibica
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez kremer » wtorek, 14 sty 2014, 12:18

Thx Marek Kisiel. To jest dobra wypowiedz, która sporo wyjaśnia. Na Bohemie jeździliśmy ze znajomymi wielokrotnie już ponad 10 lat temu mimo, że było to dla nas bardzo daleko. Bohemka trasy ma super. W wielu opiniach są lepsze niż te oesy na Morwach. Czesi nigdy nie kwapili się do "łączonych rund". Rajd ERC z Karkonskim to jedyne co można by uzyskać. Jednak pozycja Barum na razie jest nie do podważenia.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez kuba.es » wtorek, 14 sty 2014, 12:29

Jarek55511 napisał(a):Włąśnie ja bym wolał Rajd ERC na Dolnym śląsku. Mi się marzyło takie coś, że start w Jeleniej i tam pierwszy etap,a drugi to po oesach Świdnickiego,a trzeci Dolnośląskiego i meta w Kłodzku. Można byłoby obracać etapami :wink:
A co do Polskiego w WRC to może start w Warszawie potem dojazd do Mikołajek (223km)oesy na Mazurach w kier.wschodnim, a potem na Litwę i tam etapem i metą w Wilnie zakończyć

RajducH napisał(a)::) Wiele razy o tym myślałem:) Karkonoski, Elmot, Dolnośląski - każdy z nich to jeden etap 3x3 oesy; łącznie 27 :wink: nierealnie genialny rajd dla kibica

... kibica z Dolnego Śląska ;)

To oczywiste, że większość z nas chciałaby mieć pod swoim domem rajdy wrc i erc. Mimo wszystko myślę, że akurat ludzie z południa kraju i z woj. Warmińsko-Mazurskiego mają najmniej powodów do narzekań w kwestii rozgrywanych u nich imprez :)
Szutrów najwięcej jest mimo wszystko na Mazurach, dlatego mimo że mam tam blisko 700 km to w pełni rozumiem taką a nie inną lokalizację RP. Najważniejsze, że znowu możemy gościć wrc i życzyłbym sobie i nam wszystkim, aby zagościło ono u nas jak najdłużej.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez RajducH » wtorek, 14 sty 2014, 15:07

błąd :wink: nie mieszkam na Dolnym śląsku :) chodziło mi o rajd na fajnych, zróżnicowanych trasach i dużej liczbie odcinków :) czy taki będzie w Rzeszowie, Jeleniej Górze, Suwałkach lub Szczecinie pojawię się tam :D

wracając do tematu: w obecnej sytuacji nie ma chyba lepszej lokalizacji dla RP niż Mazury, cieszmy się tym co mamy :)
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez kuba.es » wtorek, 14 sty 2014, 18:58

Też uważam że w Polsce obecnie nie ma lepszej szutrowej alternatywy dla Mikołajek. Nie chodzi tylko o trasy ale i całą logistykę, a przede wszystkim budżet. Może nawet w tym roku wystarczy na kilka wywrotek jakiegoś klińca do service parku :)
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Mad Max » czwartek, 16 sty 2014, 13:15

No właśnie mnie to cały czas dziwi dlaczego spora części "kibiców" chce powrotu Polskiego na asfalt ?? skoro wszelkie przesłanki mówią o tym ze asfalty w WRC są dość mocno nie lubiane (osobiście uważam że jeśli Citroen zwinie manatki z WRC to Francja wyleci z kalendarza - i tak mają praktycznie dwa rajdy asfaltowe u siebie). Dlaczego by na południu Polski nie powalczyć o ERC które tak jak wcześniej ktoś wspomniał można by było zrobić po kawałku z 3 rajdów (z Jeleniej do Wałbrzycha jest ~60km do Kłodzka kolejne 60km)
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 16 sty 2014, 13:43

Mad Max napisał(a):No właśnie mnie to cały czas dziwi dlaczego spora części "kibiców" chce powrotu Polskiego na asfalt ?? skoro wszelkie przesłanki mówią o tym ze asfalty w WRC są dość mocno nie lubiane (osobiście uważam że jeśli Citroen zwinie manatki z WRC to Francja wyleci z kalendarza - i tak mają praktycznie dwa rajdy asfaltowe u siebie). Dlaczego by na południu Polski nie powalczyć o ERC które tak jak wcześniej ktoś wspomniał można by było zrobić po kawałku z 3 rajdów (z Jeleniej do Wałbrzycha jest ~60km do Kłodzka kolejne 60km)

Ja tam niechce Polskiego na asfalcie,bo wyleci z kalendarza WRC. A rajd Erc można byłoby zrobić na dolnym śląsku z 3 rajdów.
A co do Francji to myślę że zostanie,bo tam jest dużo producentów aut i duży rynek,ale pewnie go przeniosą w inne miejsce-może Tour de Corse :?:
Jarek55511
S1600

Postprzez Andrzej » środa, 29 sty 2014, 18:33

Możecie przenieść swoją dyskusję na temat ERC na Dolnym Śląsku do tematu ,,ERC na Dolnym Śląsku'' ? :roll:
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez Jontek » sobota, 8 lut 2014, 00:23

Orientuje sie juz ktos z Was jakie beda ceny karnetów na rajd?
Na razie nic nie przychodzi mi do glowy
Jontek

Postprzez Mad Max » sobota, 8 lut 2014, 00:41

Przypuszalnie takie że zrobisz kupe ze szczęścia...
Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać...

Znając naszych BankierówOrganizatorów szykował bym się na 200pln... tylko jeśli ma być tak jak w tym i zeszłym roku to szkoda piemiędzy
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Cubson » sobota, 8 lut 2014, 01:32

200 ? :) minimum 350 zł. Oczywiście cena to wszystkie dni bez wejścia na serwis i super oes w Mikołajkach. Chyba, że chcesz mieć VIPa za 2x tyle...
Pamiętajcie, że jest możliwość oglądnąć rajdu bez płacenia za wejściówki. Postawcie na piknik i mniej dostępne miejsca.
facebook.com/GRBrodacz
youtube.com/GRBrodacz
instagram.com/GRBrodacz
Cubson
N2

Postprzez Hubertos » sobota, 8 lut 2014, 05:06

Kupowanie karnetów raczej nie ma sensu, są tylko sprawdzane na strefie i torze Mikołajki. Ewentualnie można zostać sprawdzonym przy oficjalnym dojeździe na odcinek.
Hubertos
A6

Postprzez SOKÓŁ » sobota, 8 lut 2014, 05:22

Hubertos napisał(a):Kupowanie karnetów raczej nie ma sensu, są tylko sprawdzane na strefie i torze Mikołajki. Ewentualnie można zostać sprawdzonym przy oficjalnym dojeździe na odcinek.

Kolego tak sobie tłumacz :wink: bez paniki i robienia bum ale poczekajmy na oficjalne ceny i w tedy można będzie sobie polemizować,ale myślę że ekipa AK postara się o wjazd na odcinki za kawałek więcej kasy niż Tobie i kilku innym osobom się wydaje :/ Mam nadzieję się mylić ale opcja wejścia na RP-WRC wyjdzie taniej śmignąć na Dojcza,Francję czy inną Hiszpanię niż wybierając się z woj.Opolskiego do Mikołajek niż każdemu kto będzie chciał zobaczyć RK w akcji na mazurach.
SOKÓŁ
A6

Postprzez rypley » sobota, 8 lut 2014, 09:27

Ja decyzję o zakupie uzależniam od ceny. Od wielu lat kupowałem i mam wszystkie w domku, ale w zeszłym roku z powodu ceny nie kupiłem i wszedłem gdzie chciałem, omijając oficjalne punkty widokowe co akurat jest zaletą.
Jeśli będzie to w cenie do 140 zł jakiś to sobie sprawię, za więcej to raczej podziękuję.
rypley
N3

Postprzez matt » sobota, 8 lut 2014, 12:12

będzie drogo, bo w końcu trzeba "oficjeli" ulokować all inclusive w Hotelu Mikołajki ;) więc kto chce ten płaci i dba o to aby pasibrzuszki leśnych dziadków były pełniutkie :)
matt
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata