Rallye de France-Alsace

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye de France-Alsace 2013

Postprzez posejdon » niedziela, 6 paź 2013, 11:46

Ja tam się w sumie cieszę, że Loeb odpadł bo przynajmniej na zakończenie pokazał wszystkim niedowiarkom, że jednak jest człowiekiem :wink:

A Robert już 9.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez starzyna » niedziela, 6 paź 2013, 12:20

Loeb nie był nigdy (może poza 2009) regularnym dzwonnikiem to mu Matton jaj nie urwie przecież. Też odnoszę wrażenie, że chciał pokazać szybkość, której przez brak treningów już nie ma. Z pewnością lepiej czarno - złoty citroen wyglądałby na mecie, nawet poza podium, a ja Sebastiana bardzo cenię i szczerze życzyłem mu udanego występu. Zawsze może obrócić to w żart mówiąc: "jak widać czas odejść".

Suma sumarum - nic się przecież nie stało :)

Onboard: https://www.youtube.com/watch?v=EZSV2RuIxfE
UPALAJ.PL - blog o rajdach samochodowych, sportowych autach i katowaniu do odcinki.
starzyna
N2

Postprzez kremer » niedziela, 6 paź 2013, 12:26

Kubica 9 :) Oby dowiózł to miejsce i punkty:) AL Kuwari nominował Walię ? Jak RK wygra Alzację to, które miejsce na Hiszpanii gwarantuje mu tytuł ?
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 6 paź 2013, 12:32

Ta wypowiedź Roberta cyt.z autoklubu:
Robert Kubica uzyskał 9 czas, w WRC 2 pokonując Elfyna Evansa o 4,2 sekundy. - Jest bardzo ślisko, szczególnie na białych liniach. Łatwo można urwać koło albo coś uszkodzić. Jechaliśmy bardzo bezpiecznym tempem. Czy chciałbym przejechać ten oes samochodem WRC? Chciałbym przejechać wszystkie odcinki w samochodzie WRC, nie tylko ten jeden! Nie wiem, czy to się stanie.
Robert ma wielką ochotę jeździć WuRCem :!:
Jarek55511
S1600

Postprzez posejdon » niedziela, 6 paź 2013, 12:41

Jarek55511 napisał(a):Robert ma wielką ochotę jeździć WuRCem :!:

No a Ty nie masz? :shock:

Dlaczego jadą w innej kolejności?
Ostatnio edytowano niedziela, 6 paź 2013, 12:49 przez posejdon, łącznie edytowano 1 raz
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez SebaSTI » niedziela, 6 paź 2013, 12:49

Panowie chcieć , a móc to dwie inne sprawy ja bym chciał gwiazdkę z nieba....Robert sam wie gdzie,co,jak,kiedy :wink:
SebaSTI
A6

Postprzez Domson » niedziela, 6 paź 2013, 12:54

Jak tu bedzie 1, a w Hiszpanii 2 to ma tytuł juz, zakladajac ze Kuwari wygra GB

Tak Neuville ściagnal opone
Obrazek
Domson
A6

Postprzez viper » niedziela, 6 paź 2013, 13:33

kremer napisał(a):Viper, a co radzisz innym zawodnikom :lol: Dziwie się, że Citroen Ciebie nie zatrudnił.

Ja nic nikomu chłopie nie radzę. Po prostu raz się odchodzi i fajnie być na mecie w tym dniu i za razem ostatnim rajdzie. Loeb mial na pewno zielone swiatlo na od citroena, ale jak widac podjal zla decyzje, a swoja droga to troche paradoks. Cale zycie kalkulował perfekcyjnie a w ostatnim rajdzie popełnił błąd. tu nawet nie chodzi o punkty stracone dla citroena tylko fun dla kibiców i samego loeba. Jestem pewien ze teraz loeb sobie w gębę pluje ze go nie będzie na mecie. Powiedziałem ze loeb nie ma szans po takiej przerwie nawiazać walkę z czołówka i tak się stało, a dojzalosc wbrew pozorom pokazał ogier, bo widać ze warunki trudne i jego miejsca na pojedynczych oesach było czysta kalkujacją
viper
S2000

Postprzez Sylwek_GSi » niedziela, 6 paź 2013, 13:47

a ja się nie dziwie, loeb zrobił to co robił całą karierę, walczył o wygraną. Nie miał nic do stracenia, nie walczył o tytuł a o wygraną w rajdzie. widocznie tempo w tym miejscu było było za mocne. Trudno, ważne że pokazał szybkość był liderem, był w ścisłej czołówce i walczył o wygraną. jak widać nic nie stracił na szybkości, chociaż brak regularnych występów oraz testów na pewno miało jakieś znaczenie. Jeden rajd nie zmieni i tak niczego. wspaniała kariera, szkoda ze to już koniec. dzięki Loeb za tyle lat emocji 8)
Teraz się zastanawiam komu kibicować w przyszłym roku. na pewno będzie to Loeb w wtcc i chyba neuville w wrc. :lol:
Ostatnio edytowano niedziela, 6 paź 2013, 13:57 przez Sylwek_GSi, łącznie edytowano 1 raz
Sylwek_GSi
A5

Postprzez wanderer » niedziela, 6 paź 2013, 13:49

A tam od razu podjął złą decyzję. To są rajdy i przy tak małych różnicach czasowych się nie odpuszcza. Raz się uda, innym razem nie, bo zdarzy się jakaś sytuacja losowa, jak w przypadku Neuville'a, gdzie jeden zakręt pojechało mu się o drobne centymetry za szeroko,
wanderer
A6

Postprzez karally75 » niedziela, 6 paź 2013, 13:57

Domson napisał(a):Jak tu bedzie 1, a w Hiszpanii 2 to ma tytuł juz, zakladajac ze Kuwari wygra GB

tak wystarczy 2 miejsce
szkoda bo jak by Kuwari zają 2 miejsce w Australii to juz dzis mozna by świetować
Ostatnio edytowano niedziela, 6 paź 2013, 14:07 przez karally75, łącznie edytowano 2 razy
karally75

Postprzez viper » niedziela, 6 paź 2013, 14:02

wanderer napisał(a):A tam od razu podjął złą decyzję. To są rajdy i przy tak małych różnicach czasowych się nie odpuszcza. Raz się uda, innym razem nie, bo zdarzy się jakaś sytuacja losowa, jak w przypadku Neuville'a, gdzie jeden zakręt pojechało mu się o drobne centymetry za szeroko,

Fajne stwierdzenie sytuacja losowa :D . Ja to nazywam błędem, a kto ich mniej popełnia ten jest na mecie :wink:.
viper
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 6 paź 2013, 14:09

Nie ma co robic sensacji z powodu odpadniecia Loeba. Albo inaczej - sensacja to jest, ale to jeden z jego nielicznych wypadkow w calej karierze. Osiagnal bardzo bardzo wiele i o jeden taki rajd nie ma sie co czepiac. Mial swiadomosc, ze nie bedzie latwo. I owszem nie bylo, ale i tak odchodzi jako najlepszy. To jeden z najlepszych kierowcow nie tylko w historii rajdow, bo i motorsportu w ogole. I tego nikt mu nie odbierze.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez viper » niedziela, 6 paź 2013, 14:16

Matthias Schmidt napisał(a):Nie ma co robic sensacji z powodu odpadniecia Loeba. Albo inaczej - sensacja to jest, ale to jeden z jego nielicznych wypadkow w calej karierze. Osiagnal bardzo bardzo wiele i o jeden taki rajd nie ma sie co czepiac. Mial swiadomosc, ze nie bedzie latwo. I owszem nie bylo, ale i tak odchodzi jako najlepszy. To jeden z najlepszych kierowcow nie tylko w historii rajdow, bo i motorsportu w ogole. I tego nikt mu nie odbierze.

To nie podlega dyskusji.
viper
S2000

Postprzez Siadły » niedziela, 6 paź 2013, 14:20

Matthias Schmidt napisał(a):I tego nikt mu nie odbierze.

Forum autoklubu może zabrać! :lol: :wink:
Siadły
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata