Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez SiwY » niedziela, 5 lut 2006, 22:41

Krok w krok... i dobrze bo widowisko było wspaniałe gdyby Którys wypadł to lipa by była... ładnie sie skończyło nie narzekam :D oby takich rajdów jak najwięcej :D
....:: Janusz w naszej pamięci[*] ::...
SiwY
N3

Postprzez peterpz » niedziela, 5 lut 2006, 23:11

qbus napisał(a):Raczej na szutrach to Marcus bedzie musial gonic Sebastiana... nie na odwrot jak w tym przypadku... a Solberg... Subaru daje dupy za przeproszeniem. on sam zreszta tez.

No ja nie byłbym tego taki pewien, ponieważ to właśnie Marcus jest królem szutrów :P Nowe auto widać mu bardzo dobrze leży :P Loeb nic nie stracił ale po prostu teraz ma godnego siebie przeciwnika, bo musicie jednak przyznać że w ciagu ostatnich 2 lat go nie miał:
- Solberg nie ma szczęscia, co chwila miał wypadki itd,
- Bosse to wiadomo - wszystko zepsuła mu 307 WRC,
- Markko - do kiedy jeździł w Fordzie był dobry ale nie był w stanie dorównać loebowi.

Tak wiec myślę że ten sezon zapowiada się bardzo ciekawie. Po Meksyku mamy dwa bardzo fajne rajdy: Korsykę i Catalyunię - a tutaj myślę już Loeb będzie górą :P
peterpz

Postprzez grizlyyy » niedziela, 5 lut 2006, 23:43

Spojrzcie na klasyfikacje: http://www.wrc.com/page/DriverStandings ... 06,00.html

Smiesznie to wyglada.
Tylko Marcus i Seba punktowali w obu rajdach i uzyskali znaczaca przewage.
Zapewne do tej dwojki dolaczy jeszcze Solberg.

Reszta to bedzie totalne tlo.
Kogo typujecie na zajecie 4 miejsca ?
Ja bym typowal Gardemaistra, ale nie wiem czy on przejedzie caly cykl.
Jesli nie Gaidemaister, to pewnie Hirvonen w Fordzie.
A moze jeszcze ktos inny :-)
Los Nartos Unitos Muciacos
grizlyyy
N1

Postprzez Ohlins » poniedziałek, 6 lut 2006, 00:30

tak sobie własnie przypomniałem apropo dominacji ze dla mnie najwiekszym kozakiem był markko w nowym focusie w 2003, gdyby nie wtedy te awarie to strach pomyśleć.... to było coś, na asfalcie przy markko wtedy to nawet loeb nie istniał...
Ohlins
A6

Postprzez skateman » poniedziałek, 6 lut 2006, 00:47

Po dziesiejszej relacji na jurosporcie, śmię twierdzić... GALLI i CARLSSON - KOZACY ! Piekna walka :) Mitsu Górą!!!!!!!!!!!!!
skateman
A6

Postprzez WRCfan » poniedziałek, 6 lut 2006, 02:10

qbus napisał(a): a Solberg... Subaru daje dupy za przeproszeniem. on sam zreszta tez.

W którym momencie Solberg "dał dupy" bo nie kumam czaczy ? :roll:
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez _misiek055_ » poniedziałek, 6 lut 2006, 02:56

W którym momencie Solberg "dał dupy" bo nie kumam czaczy ?

Od początku do końca, w ogóle sie nie liczył i nawet z działającym Subaru pewnie też by wiele nie uwalczył.
_misiek055_
N3

Postprzez Buncol » poniedziałek, 6 lut 2006, 09:08

_misiek055_ napisał(a):
W którym momencie Solberg "dał dupy" bo nie kumam czaczy ?

Od początku do końca, w ogóle sie nie liczył i nawet z działającym Subaru pewnie też by wiele nie uwalczył.

gdyby babcia miala wasy...
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez FanGrzyb » poniedziałek, 6 lut 2006, 11:03

Nie będę sie rozpisywał bo nie ma po co. Marcus wygrał o to jest najważniejsze !!! Oby tak dalej :)
FanGrzyb
A5

Postprzez qbus » poniedziałek, 6 lut 2006, 12:32

WRCfan napisał(a):W którym momencie Solberg "dał dupy" bo nie kumam czaczy ? :roll:

Nawet kiedy auto było sprawne to Solberg nie był w stanie walczyć o wygrane oesowe... zrobił kilka razy 3 czas ale to wszystko na co go było stać... od kogoś kto przed sezonem stawia sobie takie a nie inne założenia(w tym przypadku walki o tytuł) wymaga się więcej... ja rozumiem że motywacja po przygodach z I dnia jest taka a nie inna... niemniej jednak w tej chwili od czołowej dwójki odstaje zarówno on jak i Subaru... nie będzie się liczył w walce o mistrzowski tytuł.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez *fly* » poniedziałek, 6 lut 2006, 12:46

qbus napisał(a):
WRCfan napisał(a):W którym momencie Solberg "dał dupy" bo nie kumam czaczy ? :roll:

Nawet kiedy auto było sprawne to Solberg nie był w stanie walczyć o wygrane oesowe... zrobił kilka razy 3 czas ale to wszystko na co go było stać... od kogoś kto przed sezonem stawia sobie takie a nie inne założenia(w tym przypadku walki o tytuł) wymaga się więcej... ja rozumiem że motywacja po przygodach z I dnia jest taka a nie inna... niemniej jednak w tej chwili od czołowej dwójki odstaje zarówno on jak i Subaru... nie będzie się liczył w walce o mistrzowski tytuł.

a czy po pierwszym dniu ( w ktorym sprawnym subaru nie mial okazji jezdzic) nie padla decyzja ze solberg nie bedzie walczyl o czasy, nie bedzie probowal wbic sie do punktowanej osemki a tylko wraz z zespolem skupi sie na testowaniu ustawien Subaru??
*fly*
A5

Postprzez dakster » poniedziałek, 6 lut 2006, 14:40

Brawo dla Marcusa. chłopak dobrze się czuje na luźnej nawierzchni.
Powodzenia w Meksyku 8)
Solberg, do 3 razy sztuka...
dakster

Postprzez WRCfan » poniedziałek, 6 lut 2006, 16:53

qbus napisał(a):
od kogoś kto przed sezonem stawia sobie takie a nie inne założenia(w tym przypadku walki o tytuł) wymaga się więcej...

A co miał założyć że celuje w 3m-ce? Dla mnie sportowiec który mówi że np. jego celem jest 5 miejsce, nie jest 100% sportowcem. Trzeba dążyć do mistrzostwa, perfekcji. Istnieje coś takiego jak ambicja sportowa, a tego Solbergowi nie można ująć.

Nawet kiedy auto było sprawne to Solberg nie był w stanie walczyć o wygrane oesowe... zrobił kilka razy 3 czas ale to wszystko na co go było stać...

Co innego jak się jedzie samochodem który zna się bardzo dobrze i ufa że coś się zaraz nie spier**li, a co innego jechać samochodem ze świadomością że jest niedopracowany i w każdej chwili coś się może spieprzyć...To wszystko wpływa na kondycję psychiczną a przez to na osiągane rezultaty.[/img]
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez peterpz » poniedziałek, 6 lut 2006, 19:34

WRCfan napisał(a):Co innego jak się jedzie samochodem który zna się bardzo dobrze i ufa że coś się zaraz nie spier**li, a co innego jechać samochodem ze świadomością że jest niedopracowany i w każdej chwili coś się może spieprzyć...To wszystko wpływa na kondycję psychiczną a przez to na osiągane rezultaty.

Tak ale z drugiej strony to Gronholm też nie znał auta a od pierwszych oesów w Monako był w czołówce :P
peterpz

Postprzez Gucio » poniedziałek, 6 lut 2006, 21:43

skateman napisał(a):Po dziesiejszej relacji na jurosporcie, śmię twierdzić... GALLI i CARLSSON - KOZACY ! Piekna walka :) Mitsu Górą!!!!!!!!!!!!!

Ale przyznasz Michał, że ta relacja była troche uboga o inne auta, bo w kółko tylko Marcus, Loeb, Carlsso, i Galli tylko sporadycznie pokazali jakiegoś innego kierowce....
Ale przyznam, że walka bardzo pasjonująca zwłaszcza między Carlssonem i Gallim :D
Podobała mi się mina Loeba na ostatnim oesia jak przyznał, że nie może dogonić Marcusa 8) :mrgreen:
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata