wanderer - no to prawda, że nie "zatrudnili" do fabryki dobrych kierowców, ale jak
żółtodziób zauważył to raczej Araujo i Nobre wsparli BMW, niż na odwrót. Albo BMW jest (z przykrością stwierdzam) głupie i nie obchodzą ich wyniki, tylko to żeby być i nie płacić za dużo jakiemuś tam Prodrivowi, albo jest to rok przejściowy.
Pierwsza sytuacja o tyle boli, że jak już mówiłem Mini niby jest ale go nie ma. Żaden zespół nie punktuje w producentach, Sordo który jest dobry zalicza pojedyncze rajdy, Meeke grzeje ławe, a Araujo i Nobre pokazują jak nie jeździć dobrze... No troche szkoda, zwłaszcza że JCW WRC jest dobre, a licze nawet na to, że po tych poprawkach na szutrach będą mogli przy odpowiednich driverach walczyć o pudła tak samo jak na asfaltach robi to Sordo. Ale chyba BMW nie o wyniki chodzi...
No chyba że jest to jak już pisałem sezon przejściowy. Z jakiegoś powodu BMW chce jak najmniej kasy dać za 2012, a od 2013 ruszą z "nowym programem" o czym już było głośno przez pewien moment. Sami będą obsługiwać zespół, wybiorą kierowców, zaliczą cały sezon i będą walczyć o... tytuł (no cóż, takie były pierwsze zapowiedzi

)
Ale to taka optymistyczna wizja i czy prawdziwa to nie wiem.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)