66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez szirer205xs » środa, 12 maja 2010, 10:00

Czy mam rozumiec ze w zwiazku z brakiem naklejki parkingowej przy oesach bedzie wolna amerykanka w tym roku ? Bo jesli tak to masakra jakas bedzie :/ chyba ze parkingi w cenie karnetu ale niewydaje mi sie zeby organizator byl taki hojny :)
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez Stig » środa, 12 maja 2010, 10:42

Naklejki parkingowe są sprzedawane osobno:
http://www.shop.rallypoland.com/product ... -2010.html
"Bo po to jest warto na polu tym stać | I moknąć w deszczu, i w słońcu się grzać, | Włazić w pokrzywy i przez błoto brnąć, | By ujrzeć na szutrze bok"
Stig
N2

Postprzez TGR » piątek, 14 maja 2010, 11:07

TGR
A5

Postprzez ToKu » piątek, 14 maja 2010, 12:17

Na razie to chyba wyszło, że z naszej strony pełne poparcie, a ze strony FIA pełne uznanie. Szkoda tylko, że nie uznanie prawa, ba wręcz konieczności rundy w Polsce, tylko zwyczajowe, grzecznościowe: Było super, ble, ble, ble. Czy będzie jescze, to nie wiadomo, ble, ble, ble. Zrobimy wszystko co w naszej mocy, ble, ble, ble. Konkrety... cisza.

Towarzysze z NOS, pomożecie?

(Tu wolne miejsce na gremialne: Pomożemy!)

Ale nie chce mi się w to wierzyć. Jakby miały decydować takie okoliczności jak zainteresowanie kibiców, perspektywy i wielkość rynku, czy atrakcyjność i organizacja od strony oglądania rajdu to mielibyśmy miejsce już w pierwszej wersji kalendarza.

Pozostałe czynniki, o czym na tym forum wspominano kuleją, a to one jak się okazuje są decydujące.

Obym się mylił.
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez ToKu » sobota, 22 maja 2010, 10:36

Wczoraj Bartoś (chyba, nie byłem) na konferencji w Olsztynie ogłosił trasę i zgłoszenia.

A na stronce cały czas nic nie ma. Nie denerwujmy się jednak bez potrzeby, wszystko na pewno dla dobra zawodów, zawodników i kibiców. A jak przy okazji okażę się, że uda się sprzedać trzy sztuki przewodnika więcej, to ja jestem nawet za tym, żeby w ogóle nigdy niczego nie publikować. Jak ktoś jest zainteresowany, to przecież zawsze może udać się na konferencję do Olsztyna, albo kupić przewodnik.

Tu kończę sarkazm i tak na serio:
Jako, że takiego lekceważenia mam dosyć, to w tym roku, po raz pierwszy nie kupię ani przewodnika, ani biletów.

Pozdrawiam władze PZMot.

http://sport.onet.pl/motorowe/rajd-pols ... omosc.html
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez michuczy » niedziela, 23 maja 2010, 21:26

Nie rozumiem czemu gdy założyłem temat tegorocznego 67 Rajdu Polski w dziale RSMP to został zamknięty. 66 Rajd Polski to już historia. Czy ktoś tu administruje tym forum?

A co do informacji to tak zawsze jest. Jakoś inne rajdy potrafią być pomocni kibicom.
michuczy
N2

Postprzez kremer » niedziela, 23 maja 2010, 22:44

Niech mod zmieni nazwe tematu i bedzie po sprawie. Szkoda tracic tyle dyskusji i informacji :)
kremer
S2000

Postprzez RajducH » niedziela, 23 maja 2010, 23:38

wracajac do tematu to lista zgloszen mierna, spodziewalem sie choc troche wiecej zalog z zagranicy
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez michuczy » poniedziałek, 24 maja 2010, 10:03

Nowe oesy więc z dobrymi miejscówkami też wielka niewiadoma... bo w informatorze to też pewnie lipa
michuczy
N2

Postprzez kremer » poniedziałek, 24 maja 2010, 13:40

Jak można napisać, ze lista jest mierna. Zadam ci pytanie - podaj mi nazwiska kierowcow ktorych chcialbys widziec na Polskim (poza Loebami), zeby nie mowic o tym rajdzie, ze ma "mierną obsadę". Jest eksportowy Kosciuch w S2000, jest Holowczyc w 207 po raz enty, jest czolowka MP, jest Rossetti plus zapchaj dziury w postaci regularnie startujacych w ME: Oleks, Betti, Fontana, Tlustak - wiekszosc w S2000. Ja uwazam, ze lista jest przyzwoita jak na rajd do ME. Nie spodziewałem sie nic lepszego. Jest z dziesiec s2000 Jakby bylo IRC to by doszło moze 4-5 zalog w S2000 i tyle. Nie popadajmy w skrajnosci .Przez ostatnie 15 lat nie było super obsady na RP wiec nie przesadzajmy z miernością.

Hehe dorobili czwarty super oes tym razem w sobotę w połowie dnia - jaki to ma sens poza sprzedaza jeszcze paru biletow na trybunke. Hehe w ogole to obnizyli ceny na trybune w niedzielę bo im cos nie szły.
kremer
S2000

Postprzez michuczy » poniedziałek, 24 maja 2010, 15:33

Temat kontynuować w dziale RSMP - 67 Rajd Polski bo to ani WRC ani 66 ani 2009.
michuczy
N2

Postprzez corados » poniedziałek, 24 maja 2010, 17:05

Jak dla mnie lista jest ok,zgłosili się ci,którzy planowali jechać, nie ma jakichś większych niespodzianek, nie wiem też o jakich innych załogach z zagranicy myśleli co niektórzy :roll: Jak dla mnie pojedynek krajowej czołówki z Rossettim, Kościuszką, Hołkiem i Bryanem będzie wystarczającym magnesem by po raz trzeci zawitać w rejony Warmii i Mazur :wink:
corados
A6

Postprzez Cogonieznajom » poniedziałek, 24 maja 2010, 17:17

Może niektórym chodzi o to, że to ledwie ponad 50 załóg z czego drugiego dnia zostanie z 30 :lol:

Ogólnie chodzi o ilość załóg, która jest malutka zważając na fakt, że to najbardziej prestiżowy rajd w Polsce (w dodatku ME). Można to tłumaczyć kryzysem, małą popularnością rajdów albo że to wszystko wina PZMłotu. Jak to chcecie, to sobie tłumaczcie:)
Cogonieznajom
A6

Postprzez marcin80 » poniedziałek, 24 maja 2010, 17:54

Witam,
Na stroce rajdu pojawila sie mapa rajdu. (sukces!).
Niestety okazalo sie ze wiekszosc dojazdow do os jest wczesnie pozamykana i aby dotrzec do samego os-u to trzeba miec karnet VIP-a. Jezeli tak by bylo to praktycznie nie ma szans na przemieszczanie sie miedzy os-ami Czy ktos sie orientuje czy te zakazy rzeczywiscie beda przestrzegane?
Pozdrawiam
marcin80

Postprzez syfon » poniedziałek, 24 maja 2010, 20:45

kremer napisał(a):Jak można napisać, ze lista jest mierna. Zadam ci pytanie - podaj mi nazwiska kierowcow ktorych chcialbys widziec na Polskim (poza Loebami), zeby nie mowic o tym rajdzie, ze ma "mierną obsadę". Jest eksportowy Kosciuch w S2000, jest Holowczyc w 207 po raz enty, jest czolowka MP, jest Rossetti plus zapchaj dziury w postaci regularnie startujacych w ME: Oleks, Betti, Fontana, Tlustak - wiekszosc w S2000. Ja uwazam, ze lista jest przyzwoita jak na rajd do ME. Nie spodziewałem sie nic lepszego. Jest z dziesiec s2000 Jakby bylo IRC to by doszło moze 4-5 zalog w S2000 i tyle. Nie popadajmy w skrajnosci .Przez ostatnie 15 lat nie było super obsady na RP wiec nie przesadzajmy z miernością.

Hehe dorobili czwarty super oes tym razem w sobotę w połowie dnia - jaki to ma sens poza sprzedaza jeszcze paru biletow na trybunke. Hehe w ogole to obnizyli ceny na trybune w niedzielę bo im cos nie szły.
Kremer a Ruta :oops: zapomniałes :?:
syfon
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata