luxxx napisał(a):fotorobart_pl napisał(a):luxxx napisał(a):
Niestety te padło MINI popsuło się tym razem...zawieszenie. Szkoda gadać :/
szkoda??
"widziały gały co brały"
No mi go szkoda, jako człowieka, że ma pod górkę
na własne życzenie

Moderator: SebaSTI
luxxx napisał(a):fotorobart_pl napisał(a):luxxx napisał(a):
Niestety te padło MINI popsuło się tym razem...zawieszenie. Szkoda gadać :/
szkoda??
"widziały gały co brały"
No mi go szkoda, jako człowieka, że ma pod górkę
Witcher1990 napisał(a):
Zapomniałeś, że Ostberg pomimo, że bardzo szybki był, a przez niektórych do tej pory jest klasyfikowany jako kierowca z 2giej półki. Ja się z tym oczywiście nie zgadzam i wiem, że w tym sezonie wygra jakiś rajd bo ma ogromny potencjał. Natomiast nie jest to gość który tak jak Ogier przejechał 3sezony w ciągu jednego roku czy testuje co drugi dzień jak fabryczni citroena. Poza tym jeśli chcesz mi w oczy świecić wynikami to nie możesz nie zauważyć, że JML czy Sordo w tych wg Ciebie bardziej zaawansowanych rajdówkach są niżej w generalce niż Ostberg. Jeśli chciałbyś powiedzieć, że to wina przystosowywania się do auta to tylko podam przykład Hirvvonena który w nowym dla siebie wurcu po Portugalii miałby 1wsze miejsce w generalce gdyby nie to wykluczenie z powodów niezgodności DS3 z homologacją.
Tak więc WV to na razie tylko Ogier tak jak kiedyś Citroen to był Loeb. Wsadź tych gości do Fiest i zapewniam Cię, że zdobędą tytuł w pierwszym sezonie startów. W sprzyjających okolicznościach postawiłbym też kasę na to, że zrobią to w Mini z MI a nie tym z Prodrive.
Sebekrally napisał(a):Cóż potwierdza się że Mikko jest tylko rzemieślnikiem
Poruszasz milion nowych watków i wchodzi belkot zamiast konkretnych argumentów dotyczacych osiagów technicznych Fiesty. Taki byl temat tego watku ale chyba zapomniales. Poza tym gadanie co by bylo gdyby w rajdach jest niepowazne, fakty sa jakie sa i wyniki to potwierdzaja, zreszta ostatnie sukcesy Forda to 1981 mistrzostwo Ari Vatanena i 2007 mistrzostwo BP-Ford WRT, to chyba jest bardzo wymowne. A jacy kierowcy jezdza czy nie jezdza Fordami to temat na inny watek.
Witcher1990 napisał(a):ciekawe jest zdanie o tym, ze Mikkelsen jedzie z innym systemem od hamulca ręcznego. Niedawno czytałem wywiad w Magazynie WRC z car chief WV (Polak nawiasem mówiąc), który mówił, że to on odpowiada za to, żeby każdy samochód był identyczny. Powiedział, że każda śrubka jest taka sama i gdyby zaszła potrzeba kierowcy mogliby się zamienić wurcami. Teraz wychodzi na co innego....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość