Rally Argentina

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Phillips Rally Argentina

Postprzez fotorobart_pl » piątek, 3 maja 2013, 18:14

luxxx napisał(a):
fotorobart_pl napisał(a):
luxxx napisał(a):

Niestety te padło MINI popsuło się tym razem...zawieszenie. Szkoda gadać :/

szkoda :shock:??
"widziały gały co brały" :mrgreen:

No mi go szkoda, jako człowieka, że ma pod górkę

na własne życzenie ;) chyba, że ktoś mu każe używać Mini....
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez wanderer » piątek, 3 maja 2013, 18:44

Dajcie spokoj... Kosciuszko i pod gorke? Zaden z naszych kierowcow startujacych w MS nie mial tak latwo jak Kosciuch. Szkoda to moze byc czlowieka, ktory nie wie w co sie pakuje. A Kosciuszko raczej dobrze wiedzial. Zreszta, sporo kibicow juz przed pierwszym startem w Monte Carlo wieszczylo, ze tak to bedzie wygladac.

Swoja droga. Motorsport Italia ma w tym roku jakichs innych klientow niz Kosciuszko? Jesli nie, to pewnie sytuacja finansowa Motorsport Italia pewnie nie jest najlepsza i to musi miec jakies przelozenie na atmosfere zespolu, mechanikow itp.
Ostatnio edytowano piątek, 3 maja 2013, 18:48 przez wanderer, łącznie edytowano 1 raz
wanderer
A6

Postprzez speedyzxz » piątek, 3 maja 2013, 18:48

Ja tam jestem ciekawy pojedynku juniorów, Neuvilla i Mikkelsena zrobiło się ciasno między nimi :)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez BartekRally » piątek, 3 maja 2013, 19:57

Tylko jaki z Neuvilla junior? :) Drugi sezon już jedzie i pokazuje że może być zwykłym średniakiem...
BartekRally
A5

Postprzez speedyzxz » piątek, 3 maja 2013, 20:15

No tak a Mikkelsen to drugi raz za granicą jedzie :wink:
speedyzxz
S1600

Postprzez rallyfun » piątek, 3 maja 2013, 20:30

Witcher1990 napisał(a):
Zapomniałeś, że Ostberg pomimo, że bardzo szybki był, a przez niektórych do tej pory jest klasyfikowany jako kierowca z 2giej półki. Ja się z tym oczywiście nie zgadzam i wiem, że w tym sezonie wygra jakiś rajd bo ma ogromny potencjał. Natomiast nie jest to gość który tak jak Ogier przejechał 3sezony w ciągu jednego roku czy testuje co drugi dzień jak fabryczni citroena. Poza tym jeśli chcesz mi w oczy świecić wynikami to nie możesz nie zauważyć, że JML czy Sordo w tych wg Ciebie bardziej zaawansowanych rajdówkach są niżej w generalce niż Ostberg. Jeśli chciałbyś powiedzieć, że to wina przystosowywania się do auta to tylko podam przykład Hirvvonena który w nowym dla siebie wurcu po Portugalii miałby 1wsze miejsce w generalce gdyby nie to wykluczenie z powodów niezgodności DS3 z homologacją.
Tak więc WV to na razie tylko Ogier tak jak kiedyś Citroen to był Loeb. Wsadź tych gości do Fiest i zapewniam Cię, że zdobędą tytuł w pierwszym sezonie startów. W sprzyjających okolicznościach postawiłbym też kasę na to, że zrobią to w Mini z MI a nie tym z Prodrive.

Poruszasz milion nowych watków i wchodzi belkot zamiast konkretnych argumentów dotyczacych osiagów technicznych Fiesty. Taki byl temat tego watku ale chyba zapomniales. Poza tym gadanie co by bylo gdyby w rajdach jest niepowazne, fakty sa jakie sa i wyniki to potwierdzaja, zreszta ostatnie sukcesy Forda to 1981 mistrzostwo Ari Vatanena i 2007 mistrzostwo BP-Ford WRT, to chyba jest bardzo wymowne. A jacy kierowcy jezdza czy nie jezdza Fordami to temat na inny watek.
rallyfun
N3

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 3 maja 2013, 20:39

Hirvo cos nawywijal, Ogier jeszcze dwa razy by mogl spadac na trzecie miejsce , zwyciestwo i tak bedzie mial. Chociaz teraz moze juz bedzie ciezej dogonic Sloeba. Kurcze, zyczylbym sobie zeby Loeb wrocil :-( Nigdy nie przypuszczalem ze tak stwierdze ale jednak...
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Ayatol » piątek, 3 maja 2013, 21:02

A skąd ta pewność że Ogier wygra? Jak na razie to Loeb powiększył przewagę. Ja mam nadzieję że Starszy Sebastian nie da się objechać i utrze nosa Ogiemu. Fajnie by było zobaczyć ich walkę przez cały sezon.
Ayatol
N1

Postprzez SebaSTI » piątek, 3 maja 2013, 21:19

Kolejna śruba poszła tym razym w lewym zawiasie....to jest śmiech na sali
SebaSTI
A6

Postprzez Domson » piątek, 3 maja 2013, 21:19

Narazie to Prokop imo gorzej niz na tych Dmackach idzie ; ]
Domson
A6

Postprzez Sebekrally » piątek, 3 maja 2013, 22:08

Cóż potwierdza się że Mikko jest tylko rzemieślnikiem, szkoda że Loeb nie jedzie wszystkiego :evil:
Sebekrally
A5

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 3 maja 2013, 22:24

Taa potwierdza sie ze jest rzemislnikiem bo mial awarie, jasne... tym razem byl w scislej czolowce rajdu.
Loeb ma juz zwyciestwo prawie w kieszeni, widac ze Ogier juz nie atakuje go. Achh... Niech Sloeb wraca!
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez okun911 » piątek, 3 maja 2013, 23:37

Armin Kremer to zawodnik starej daty, chyba nikt mu nie powiedział że od paru lat jest coś takiego jak Rally2, na ostatnim odcinku stracił w WRC2 21 minut i spadł na ostatnie 8 miejsce, gdyby skorzystał z Rally2 by był 4 :)

Sebekrally napisał(a):Cóż potwierdza się że Mikko jest tylko rzemieślnikiem

Szkoda że nie elektrykiem :) by się dziś przydało.
okun911
N2

Postprzez Witcher1990 » sobota, 4 maja 2013, 00:30

Poruszasz milion nowych watków i wchodzi belkot zamiast konkretnych argumentów dotyczacych osiagów technicznych Fiesty. Taki byl temat tego watku ale chyba zapomniales. Poza tym gadanie co by bylo gdyby w rajdach jest niepowazne, fakty sa jakie sa i wyniki to potwierdzaja, zreszta ostatnie sukcesy Forda to 1981 mistrzostwo Ari Vatanena i 2007 mistrzostwo BP-Ford WRT, to chyba jest bardzo wymowne. A jacy kierowcy jezdza czy nie jezdza Fordami to temat na inny watek.

A co mam podać Ci dane techniczne czy przyspieszenie do 100km/h? Po prostu w tym sezonie zespół miał nieco pecha a Ostberg też potrzebuje czasu na zaadaptowanie się. Nie wychodzi żaden bełkot bo podałem Ci sytuację w generalce gdzie siła WV to Ogier a Citroena Loeb i gdybać trochę trzeba bo niewiele osób ma ich talent. Jak już było to wielokrotnie wałkowane obecne wurce wszystkie są na podobnym poziomie, nawet w Miniaku, gdy był doinwestowany, Sordo robił wyniki więc to nie jest tak jak za czasów 206 że wyszedł samochód który był lepszy niż konkurencja.
Kończąć off top

http://www.wrc.com/news/ogier-told-to-g ... ?fid=18537
ciekawe jest zdanie o tym, ze Mikkelsen jedzie z innym systemem od hamulca ręcznego. Niedawno czytałem wywiad w Magazynie WRC z car chief WV (Polak nawiasem mówiąc), który mówił, że to on odpowiada za to, żeby każdy samochód był identyczny. Powiedział, że każda śrubka jest taka sama i gdyby zaszła potrzeba kierowcy mogliby się zamienić wurcami. Teraz wychodzi na co innego...
Mikkelsen całkiem nieźle jedzie chociaż widzę, że coś tam się przytrafiło tak samo jak Hirvonenowi...
Witcher1990
A6

Postprzez speedyzxz » sobota, 4 maja 2013, 01:18

Witcher1990 napisał(a):ciekawe jest zdanie o tym, ze Mikkelsen jedzie z innym systemem od hamulca ręcznego. Niedawno czytałem wywiad w Magazynie WRC z car chief WV (Polak nawiasem mówiąc), który mówił, że to on odpowiada za to, żeby każdy samochód był identyczny. Powiedział, że każda śrubka jest taka sama i gdyby zaszła potrzeba kierowcy mogliby się zamienić wurcami. Teraz wychodzi na co innego....

Znaczy chyba 3 auto jest takim królikiem doświadczalnym, bo auta w VW motosport I są podobne :)
speedyzxz
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata