Rajd Sardynii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Sardynii

Postprzez Witcher1990 » piątek, 19 paź 2012, 17:42

Będziemy narzekać na brak fabrycznych Fordów i ja już narzekam na brak Seba. Czy będzie nudno? Jeśli Ogier będzie miał szybkie auto to na pewno czeka nas dobra walka z Hirvo. Oczywiście o ile Francuz nie będzie dzwonił tak często jak w 2011.
Witcher1990
A6

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 19 paź 2012, 19:11

Oj panowie ale jestescie pesymistami :P
Trzeba myslec optymistycznie :D
Volkswagen bedzie mocny i o tytul powalcza Latvala, Ogier i Hirvo, Ford pojedzie i tez bedzie konkurencyjny i bedzie fantastyczny sezon :D

Mamy powtorke z Portugalii, tym razem klopoty dotknely Ostberga, co tez sie rzadko zdarza. Zobaczymy czy Mikko dowiezie zwyciestwo. Coz, bedzie to zwyciestwo "dowiezione", ale w tego typu maratonach konskewentnosc sie baaardzo liczy i oplaca. Ogier na czwartym miejscu... po prostu nie do wiary!! Do mety jeszcze spora droga, zaloze sie, ze Tanak nie dowiezie pudla i moze jeszcze Ogi stanie na pudle jadac S2000 :D
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez BartekRally » piątek, 19 paź 2012, 19:35

Latvala to chyba o tytuł ale dzwonnika, od pewnego czasu jest w tym bezkonkurencyjny, myślałem że to syndrom Seba ale Seb wycofał się pierwszy a JML do niego dołączył :)

W przyszył roku ziści się marzenie Hirvonena i po kilku latach w końcu wygra, dostanie DS'a po Loebie a Citroen zrobi wszystko aby utrzeć nosa Ogierowi :)
BartekRally
A5

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 19 paź 2012, 19:54

Masz racje, Hirvo jest wrecz murowanym faworytem do przyszlorocznego tytulu, ale Latvali bym nie przekreslil (pod warunkiem ze VW bedzie na tyle konkurencyjny).
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Witcher1990 » piątek, 19 paź 2012, 20:04

Akurat kłopoty z autem Madsa są bardzo często, nawet w Portugalii miał jakąś awarię. Ott standardowo rozbije się. Czy on w tym sezonie ukończył jakiś rajd?
A co do Hirvo to w tym sezonie pokazuje się z bardzo dobrej strony, oczywiście na początku jego wypowiedzi były dwulicowe lub może ja tak je odbierałem ale pokazuje klasę. Wg mnie jest on jedynym kierowcą (no może oprócz Ogiego) który miał realną szansę w równej walce wygrać z Sebem. Może też coś po prostu siedzi w jego głowie i nie może się do końca odblokować bo styl jazdy wg mnie ma taki jak Loeb, JML natomiast ma ogromne skłonności do power slidów i grubych cięć co wiemy jak się kończy.
Witcher1990
A6

Postprzez wanderer » piątek, 19 paź 2012, 20:41

A tak dziś kończył Solberg
http://www.youtube.com/watch?v=kVUCYaD_fkI
wanderer
A6

Postprzez speedyzxz » piątek, 19 paź 2012, 21:13

Ostberga jeszcze nie skreślajcie wcale tak daleko nie spadł ;)
I kurcze nie wiem na kogo postawić na podium :P wydarzyć może się wiele no, a z chęcią na podium zobaczyłbym i Novikova i Tanaka i Ogiera i Atkinsona i resztę też, także niech się spinają bo liczę na ciekawe wydarzenia :D
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Pemo » piątek, 19 paź 2012, 21:36

Nie wiecie dlaczego Loeb, który miał wrócić jutro w Rally2 nie pojedzie, a Neville, który miał nie jechać jest na liście startowej?

Latvala i Solberg jak w Portugalii :lol:
http://pemok.fotosik.pl/albumy/278144.html Citroën ZX 2.0 16V

Obrazek
Pemo

Postprzez ToMi888 » piątek, 19 paź 2012, 21:53

Witcher1990 napisał(a):
ToMi888 napisał(a):Ostatnio odnosiłem wrażenie, że Jari się nam ustatkował... :P

Taaa a skąd takie wnioski?

Matthias Schmidt napisał(a):A ja jednak podtrzymam opinie ToMi88. Owszem, tutaj wydzwonil, ale ostatnie rajdy byly naprawde w porzadku w jego wykonaniu. Moze to szczescie, ale sadze ze zmienilo sie jego podejscie do sprawy.

Chodziło mi właśnie mniej więcej o to, co napisał Matthias :) Patrząc przykładowo na wyniki Latvali w tym roku jest ogromna różnica między pierwszymi rajdami, a tymi ostatnimi, z których poprzywoził solidne punkty.

A co do rajdu - na Pettera nie mam słów... straszne rozczarowanie. Mikko chyba w końcu odniesie to swoje upragnione pierwsze zwycięstwo w Citroenie, on błędy popełnia jednak dość rzadko. No i brawa dla młodzieży, szczególnie dla Nowikowa :)
Petter Solberg!
Kris Meeke!
ToMi888
N2

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 19 paź 2012, 22:11

ToMi88 napisał(a):Mikko chyba w końcu odniesie to swoje upragnione pierwsze zwycięstwo w Citroenie

Nie mow hop, moze znowu go wyklucza :D

A tak serio, tez sadze ze wygra, bo ma komfortowa przewage, a to nie w stylu Mikko zeby stracic taka okazje. Jedynym rajdem na ktorym ma wiecej klopotow to rajd Wielkiej Brytanii :)

Ach... sorki znow Cie przechrzcilem na 88, zamiast 888 ;)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Jarek55511 » piątek, 19 paź 2012, 22:42

Masakra z tymi wynikami w tym rajdzie. Wygrywają oesy auta S2000. A Novikov jedzie na DMACKach?
Jarek55511
S1600

Postprzez Hubertos » piątek, 19 paź 2012, 23:00

Na Michelinach, na DMACKach na Katalonii.
Hubertos
A6

Postprzez marrcus » piątek, 19 paź 2012, 23:39

Novikow Hirvonena nie będzie gonił, Tanak Novikowa też nie. Tanaka nie ma kto gonić, bo Ostberg jest za daleko. Więc jest szansa że dojadą bez przygód.
Solberg może się pościgać z Mikelsenem o 7 pozycje. Tylko nie wiadomo ilu z tych kierowców dojedzie.
Atkinson też ładnie zasuwa, dobrze że Kościuszko w SupeRally bo jeszcze by mu włożył.

Be Loeba ale lipa, aż mi szkoda tera że już nie jedzie w rajdzie.
Trzeba przyznać że ciężkie odcinki są po ujęciach.
http://rajdy.autoguard.pl/wyniki/2012/r ... r=27&o=814 1:20 fajnie widać

Pemo - a po ma jechać? jako odkurzacz, niech Solberg czyści ;p :lol:
Ostatnio edytowano sobota, 20 paź 2012, 01:38 przez marrcus, łącznie edytowano 2 razy
marrcus
N3

Postprzez BartekRally » sobota, 20 paź 2012, 00:19

Pemo napisał(a):Nie wiecie dlaczego Loeb, który miał wrócić jutro w Rally2 nie pojedzie, a Neville, który miał nie jechać jest na liście startowej?

Latvala i Solberg jak w Portugalii :lol:

Seb chyba jest już rzeczywiście znudzony i jak nie ma szans na wygraną w rajdzie to odpuszcza, szkoda, teraz w Katalonii musi zamknąć sezon i karierę dobrym wynikiem :)
BartekRally
A5

Postprzez speedyzxz » sobota, 20 paź 2012, 10:35

Drugi etap ruszył, Ostberg już łyknął Mikkelsena. A Atko blisko Ogiera :)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata