Masz trochę racji
kmederski. Chyba wiemy już co skłoniło Richardsa do wycofania się z całego tego projektu...
Chociaż cały czas przede wszystkim obwiniałem BMW, teraz może się okazać, że we wszystkim nawalił Prodrive.
X- Raid? Dobra firma, dużo interesów, ale oni nie mają zupełnie doświadczenia w rajdach płaskich i nie wiem czy byłoby zresztą dobre gdyby wzięli w obroty Mini WRC. No ale może przynajmniej kontakty X - Raid i BMW byłyby lepsze, obie firmy z Niemiec, mające ze sobą raczej dobre związki. No ale słowo "Raid" w nazwie zobowiązuje. To raczej firma tylko do terenowych.
Z tego co mi sie wydaje, to nie było mowy o pełnym cyklu w 2011. Od początku była mowa o tym, że w 2011 zaliczą kilka rajdów, a pełny cykl w 2012.
Prodrive musi się teraz naprawde postarać, by zostać i jak najszybciej znaleźć sponsorów. Zresztą to też wydaje sie dziwne, że nikt nie interesuje się zespołem, który w siedmiu startach trzy razy był na podium, miedzy innymi na rajdzie Monte Carlo.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)