Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez Gracko » niedziela, 23 lut 2014, 14:57

Żółtodziub no proszę Cię :) jaka zasada domniemania niewinności ? Co Ty prokurator jesteś i sędzia w jednym ? Junior zawsze mydlił oczy i duże prawdopodobieństwo jest że w tym momencie jest podobnie jedni twierdzą że tak inni że nie a to jest forum dyskusyjne a nie sala sądowa. Forum to także plotki , domysły , dywagacje , podejrzenia a nie tylko stwierdzenia. Szkoda mi chłopaka bo byłby w RSMP jednym z najszybszych a tych robiących czasy i wrażenie u nas jak na lekarstwo.

Leczenie ortopedyczne w Polsce wygląda dokładnie tak samo jak wszędzie tym bardziej dla ludzi z kasą a w Krakowie są od tego wybitni specjaliści choćby w szpitalu św. Rafała więc nie przesadzajmy.

Justyna Kowalczyk swoją postawą i wynikami spowodowała że śmiało można podejrzewać ją o błąd w sztuce a nie celowe działanie - dokładnie odwrotnie jak w przypadku Michała. Justyna nigdy nie mówiła że będzie mistrzynią świata tylko to zrobiła a Michałowi się zdarzyło mówić, ale czynów zawsze brakowało.
Gracko
A5

Postprzez posejdon » niedziela, 23 lut 2014, 15:54

Gracko napisał(a):Justyna Kowalczyk swoją postawą i wynikami spowodowała że śmiało można podejrzewać ją o błąd w sztuce a nie celowe działanie - dokładnie odwrotnie jak w przypadku Michała. Justyna nigdy nie mówiła że będzie mistrzynią świata tylko to zrobiła a Michałowi się zdarzyło mówić, ale czynów zawsze brakowało.

Poczekaj poczekaj. Michaił nigdy nie mówił, że będzie mistrzem. Powiedział tylko, że MOŻE zostać mistrzem. A kto mu tego zabroni? A, że nie wyszło to już inna kwestia.
A co do kwestii Kowalczyk to od razu, jak tylko dowiedziałem się o tej kontuzji, przyszło mi do głowy, że to ściema, żeby mogła na przeciwbólowych pobiec. Wiem, że nie wolno tak mówić o naszej Justynce bo ona jest nasza narodowa ale ze względu na jej przeszłość różne warianty są możliwe.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Mad Max » niedziela, 23 lut 2014, 16:11

posejdon napisał(a):Poczekaj poczekaj. Michaił nigdy nie mówił, że będzie mistrzem. Powiedział tylko, że MOŻE zostać mistrzem. A kto mu tego zabroni?

O ile się nie mylę to powiedział te słowa w wywiadzie kiedy jeszcze Corsą S1600 latał po Polsce, poza tym dla kierowcy który chce coś w tym sporcie osiągnąć nie widzę w takim nastawieniu nic złego, powiem więcej bez takiego nastawieni nie ma co wsiadać do samochodu - a że puki co się na razie nie udało... no cóż nie on pierwszy nie on ostatni.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez wanderer » niedziela, 23 lut 2014, 17:37

Mad Max napisał(a):O ile się nie mylę to powiedział te słowa w wywiadzie kiedy jeszcze Corsą S1600 latał po Polsce, poza tym dla kierowcy który chce coś w tym sporcie osiągnąć nie widzę w takim nastawieniu nic złego, powiem więcej bez takiego nastawieni nie ma co wsiadać do samochodu - a że puki co się na razie nie udało... no cóż nie on pierwszy nie on ostatni.

No na razie się nie udało... Te słowa były wypowiedziane rok temu, tuż przed startem w Monte Carlo.
wanderer
A6

Postprzez Mad Max » niedziela, 23 lut 2014, 17:43

wanderer napisał(a):Te słowa były wypowiedziane rok temu, tuż przed startem w Monte Carlo.

Poprosił bym o linka do tego wywiadu to po pierwsze...
... a po drugie to co miał powiedzieć ?? udało się namówić sponsora na starty w pełnym cyklu MŚ to jedziemy się pobawić... no bez jaj...

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez wanderer » niedziela, 23 lut 2014, 18:20

Mad Max napisał(a):
wanderer napisał(a):Te słowa były wypowiedziane rok temu, tuż przed startem w Monte Carlo.

http://bit.ly/1mBezbc

Trochę nie wiem po co w ogóle do tego wracasz. Sprawa została już dokładnie omówiona przez ponad 100 stron wątku.
wanderer
A6

Postprzez Gracko » niedziela, 23 lut 2014, 18:36

Mad Max proszę bardzo

http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/7 ... ,id,t.html

gdy to mówił w czasach EFL to luzik - młody ambitny , pełne moje wsparcie ale gdy to mówi po kilkudziesięciu rajdach które zweryfikowały i określiły jego potencjał talent i umiejętności zaczyna robić się śmieszny. Zresztą cały wywiad jest niezły o fenomenalnym zwycięstwie z jedną chyba kobietą w MC 2012 i potencjale który w nim drzemie a nie może go wykorzystać w Nce też dobre :). Na tej zasadzie to wszyscy możemy być mistrzami świata , ale tylko kilka osób na świecie wypowiadając te słowa o sobie nie wzbudzi uśmiechu politowania u kibiców.

Justyna oczywiście mogła publikować zdjęcia nie swojej nogi te rentgenowskie i zwykłe i mogła zejść z strasy biegu udając utykanie, jest tylko jeden w tym wszystkim problem - na 10km zdobyła złoto a Norwegowie rządzący FIS przebadali ją anty dopingowo we wszystkie strony. Też bym się czepiał inhalatorów gdybym był jedynym zdrowym biegaczem bez astmy w czołówce olimpiady.

Obrońcy Juniorowych wywiadów jeżeli nie rozumiecie z jakiegoś powodu tego jak z takich czy innych powodów Michał opowiadał często pierdoły w wywiadach to porównajcie je choćby z wywiadami Małysza, Kubicy , Kajtka , Stocha i wielu wielu innych którzy nie mówili a zrobili. Mnie się już nie chce tego nikomu tłumaczyć bo jak ktoś chce wierzyć we wszystko to niech wierzy i ma ku temu swoje powody ale logiki w tym nie widzę żadnej. Jeżeli się ściemnia bo się sponsora namówiło to coś tu jest nie halo bo najpierw się ściemniało sponsorowi a później się ściemnia kibicom a tracą na tym rajdy. Małysz też namówił sponsorów na Dakar i jakoś nie słyszałem o tym żeby go miał wygrać.

Niech Michał wraca za kółko jak najszybciej bez względu na przyczyny nieobecności a ja może po prostu nie będę czytał i oglądał wywiadów z nim tylko patrzył na wyniki a te na naszym podwórku mogą być całkiem ok.
Gracko
A5

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 24 lut 2014, 03:22

Gracko napisał(a):Żółtodziub no proszę Cię :) jaka zasada domniemania niewinności ? Co Ty prokurator jesteś i sędzia w jednym ? Junior zawsze mydlił oczy i duże prawdopodobieństwo jest że w tym momencie jest podobnie jedni twierdzą że tak inni że nie a to jest forum dyskusyjne a nie sala sądowa. Forum to także plotki , domysły , dywagacje , podejrzenia a nie tylko stwierdzenia. Szkoda mi chłopaka bo byłby w RSMP jednym z najszybszych a tych robiących czasy i wrażenie u nas jak na lekarstwo.

Leczenie ortopedyczne w Polsce wygląda dokładnie tak samo jak wszędzie tym bardziej dla ludzi z kasą a w Krakowie są od tego wybitni specjaliści choćby w szpitalu św. Rafała więc nie przesadzajmy.

Justyna Kowalczyk swoją postawą i wynikami spowodowała że śmiało można podejrzewać ją o błąd w sztuce a nie celowe działanie - dokładnie odwrotnie jak w przypadku Michała. Justyna nigdy nie mówiła że będzie mistrzynią świata tylko to zrobiła a Michałowi się zdarzyło mówić, ale czynów zawsze brakowało.

Ja cię za to proszę, żebyś prawidłowo pisał moją ksywkę. Po traz kolejny robisz tego samego orta.

Druga sprawa, że to nie jest sąd, ale jest to medium. Zasada domniemania niewinności również obowiązuje i obyś się nie przekonał o tym w taki sposób, że listonosz przyniesie Ci wezwanie. Nie to że straszę, po prostu informuję o takiej możliwości, bo najwyraźniej nie zdajesz sobie z tego sprawy. Naturalnie nie życzę tego i gdyby MK rzeczywiscie takie coś przećwiczył uznałbym to za czerstwe z jego strony, ale niestety w świetle obowiązującego w tym kraju prawa byłbyś na przegranej pozycji, chyba, że umiałbyś dowieść , ze masz rację, ale jak na razie jesteś mało przekonujący. Między innymi dlatego uważam, że należy w takich przypadkach ważyć słowa.

Trzecia sprawa - leczenie ortopedyczne wyglada tak jak wszędzie? Wow... z takim stwierdzeniem to nawet nie da się polemizować. To zupełnie jak by próbować komuś kto twierdzi że trawa jest czerwona, że się myli. Ludzie z kasą mają lepszy dostęp, więc pewne rzeczy mogą sobie przyspieszyć, ale bez względu na to czy usługi są płatne to tak czy owak poziom ortopedii w Polsce jest mocno taki sobie. Pamiętasz wypowiedzi polskich speców po wypadku Kubicy? To sobie przypomnij, nie brakowało takich teksótw, ze oni był papę w takim stanie amputowali i cześć pieśni i nikt by nie mógł mieć o to do nich pretensji. Sorry, ale daleko nam do poziomu Europy Zachodniej, to tylko takie nasze wyobrażenie,że mamy wybitnych specjalistów. Nie bez powodu jesli Polacy jdą za granicę to w większosci przypadków na zmywak. Nasze uczelnie zajmują odległe miejsca w światowych rankingach, ich dyplomy poza Polską nie sa za specjalnie poważane, czy nawet honorowane. Poza tym nawwet zakładając że by był wysoki to rehabilitacja takich urazów jest tematem na tyle złożonym, że nie możesz wiedzieć czy rzeczywiście nie leczy kontuzji.

Kowalczyk - no własnie potwierdziłeś moją diagnozę, tylko ubrałeś to w ładniejsze słówka. Co to znaczy że swoją postawą i wynikami udowodniła że to był błąd w sztuce? To znaczy, że jak by nie zdobyła tego co zdobyła to by można było śmiało mówic o niej że jest koksiarą tak? To jest własnie cały absurd, łaczenie ze sobą spraw, które pozostają bez logicznego związku. To,że MK nagadał różnych rzeczy a potem się ośmieszył to oznacza tylko tyle, że nagadał różnych głupot a potem wyszlo jak zwykle i nie oznacza nic poza tym. Nierealistyczne szacowanie swoich możliwości to jednak co innego niż kłamanie na temat stanu zdrowia, łączenie tych faktów to dla mnie zbyt duże uproszczenie. Z zresztą nawet jeśli rzeczywiscie przyjąć, że jedno z drugim faktycznie ma jakiś związek to i tak wszystko co mozna napisać to że jego wyjaśnienia budzą wątpliwości, a nie od razu tworzyć alternatywne projekcje. Ja osobiscie nie będę wcale zdziwiony, jeśli przyszłe wydarzenia pokażą, że rzeczywiście chodziło wyłącznie o kasę, też nie mam zamiaru za żadne z tych twierdzeń ręczyć ani niczego sobie za to dać obciąć, ale póki nie ma poza jedną wypowiedzią żadnych faktów, które by ja podważały lub potwierdzały to nie zamierzam na zapas tworzyć teorii spiskowych.
żółtodziób
A8

Postprzez woocasch » poniedziałek, 24 lut 2014, 10:28

żółtodziób wiem, że często piszesz kontrowersyjnie, ale proszę Cię daj sobie czasem spokój z tymi długimi przemowami w mentorskim tonie. Po co wplatasz jakieś tematy związane z Justyną Kowalczyk czy innymi sportowcami. Fakt w 2005 roku miała pozytywny wynik testu antydopingowego i została zawieszona na 2 lata, po wyjaśnieniu sprawy i kilku apelacjach "wyrok" skrócono do 6 miesięcy. I od tamtego czasu nikt nigdy na niczym jej nie przyłapał. Wszystkie zwycięstwa i medale zdobyła na czysto. To nie jest przypadek kolarza, który zostaje złapany lub przyznaje się, że wszystkie swoje wygrane zdobył na dopingu. A to, że Justyna głośno mówiła o norweskiej epidemii astmy, to temat na inną dyskusję, przypomnę tylko, że Petra Majdič też ostro i krytycznie wypowiadała się na ten temat.
A wracając do tematu, to Michał wiele rzeczy w swoim życiu mówił, często bez sensu, albo lepiej bez głębszego zastanowienia i to ogólnie źle wpłynęło na jego wizerunek medialny/sportowy. I teraz będzie mu bardzo ciężko zdobyć zaufanie "tłumów". Jasne jest, że publiczność kocha bohaterów, zwycięzców a nie tych co wiele obiecują a nic z tego nie wychodzi, i nie jest to polska cecha, ale ludzka, więc już nie dodawajmy sobie zasług, jak my to Polacy potrafimy kogoś zgnoić.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 24 lut 2014, 10:56

wanderer napisał(a):
Mad Max napisał(a):

http://bit.ly/1mBezbc
Trochę nie wiem po co w ogóle do tego wracasz. Sprawa została już dokładnie omówiona przez ponad 100 stron wątku.

Tak też przypuszczałem że wyskoczycie mi z jakimś "branżowym" wywiadem dla prasy środowiskowej... z tym że ja dalej nie widzę w nim nic złego poza przechwałkami których nikt po przeczytaniu tego artykułu nie będzie sprawdzał (mówię tu o normalnym obywatelu RP a nie o "prawdziwych kibicach" rozliczających go z każdego słowa) - inna sprawa że ja tu dalej kłamstwa nie widzę - i wiem też znakomicie że jeśli wywiad był by dla czasopisma mówiącego o motorsporcie to na te same pytania odpowiedzi były by zupełnie w innej formie - czyli dalej wychodzi mi na to co napisałem wcześniej: ... a po drugie to co miał powiedzieć ?? udało się namówić sponsora na starty w pełnym cyklu MŚ to jedziemy się pobawić... no bez jaj... oraz powiem więcej bez takiego nastawieni nie ma co wsiadać do samochodu - a że puki co się na razie nie udało... - i przed wszystkim no cóż nie on pierwszy nie on ostatni.
Poza tym do niczego nie wracam tylko odnoszę się do tego co napisał Posejdon a to że wyjaśniliście sobie to wcześniej w to nie wnikam bo większości tego bełkotu nie pamiętam - nie podoba mi się tylko wyciąganie drugiego i trzeciego dna z każdej wypowiedzi MK - wyciągania zawsze negatywnego i krętackiego, dlatego jestem tego samego zdania co Żółtodziób że do puki nie kłamie to wszelkie brednie jaki wygaduje są do przełknięcia - nie on pierwszy i nie on ostatni.

PS. wanderer fajny masz podpis, ewidentnie widać jaki masz stosunek do osoby MK.

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Gracko » poniedziałek, 24 lut 2014, 11:38

żółtodziób

za błąd w ksywce przepraszam - niedopatrzenie moje i generalny problem z ortografią

Odróżniaj znaczenie słowa gadanie pierdoł czy ściemnianie od sugerowanie kłamstwa (jak to zrobiłeś z Justyną) i odpowiedzialności prawnej za takie coś.

Jak już pisałem wcześniej nie chce mi się już tego ciągnąć tym bardziej ze jeśli chodzi o wiedzę rajdową to możesz wiedzieć więcej, jeśli chodzi o Juniora także ale jeśli chodzi o leczenie ortopedyczne i rehabilitację w Polsce to strasznie płyniesz i idziesz w zaparte posługując się argumentami wypowiedzianymi w TVN24. Na tym odcinku mety nie osiągniemy na pewno :). Posłużyłem się przykładem szpitala św. Rafała w Krakowie bo czasem tam bywam i widzę kto i kogo tam operował i leczył. Dla wyleczenia kompleksów pojedź i zobacz - wszystko wisi na ścianach jak wota na Jasnej Górze.

Miałem nadzieję że Junior powalczy w RSMP i naprawdę szkoda mi ze się nie udało a podane przyczyny budzą moje i nie tylko moje wątpliwości.

z mojej strony koniec tematu.
Gracko
A5

Postprzez uxon » poniedziałek, 24 lut 2014, 13:51

Mad Max napisał(a):
posejdon napisał(a):Poczekaj poczekaj. Michaił nigdy nie mówił, że będzie mistrzem. Powiedział tylko, że MOŻE zostać mistrzem. A kto mu tego zabroni?

O ile się nie mylę to powiedział te słowa w wywiadzie kiedy jeszcze Corsą S1600 latał po Polsce, poza tym dla kierowcy który chce coś w tym sporcie osiągnąć nie widzę w takim nastawieniu nic złego, powiem więcej bez takiego nastawieni nie ma co wsiadać do samochodu - a że puki co się na razie nie udało... no cóż nie on pierwszy nie on ostatni.

Całkiem niedawno (jeszcze 2 miesiące temu) na jego oficjalnej stronie wyświetlał się cytat w stylu "Chcę być Mistrzem Świata i wiem, że mogę nim być". Z resztą cała jego strona emanuje właśnie gloryfikowaniem własnej osoby (choćby te cytaty, i wyświetlane w tle zdjęcia z sesji zdjęciowych)... Dla porównania rzućcie okiem na stronę Roberta Kubicy. Wydaje mi się, że to jest właśnie główny powód dla którego Michał jest generalnie gościem mało lubianym. Dużo przechwałek, mało rezultatów.
uxon
N1

Postprzez Aaltonen » poniedziałek, 24 lut 2014, 14:33

I tak nic nie przebije tekstu ze strony: "NASTĘPCA HOŁOWCZYCA I KUBICY......"

Los bywa przewrotny.... To Kubica w Lotosie został następcą Kościucha ;). Ma za swoje.

Przynajmniej nie będziemy słuchać w tym sezonie jego żenujących wypowiedzi...
Aaltonen
N3

Postprzez SOKÓŁ » poniedziałek, 24 lut 2014, 15:24

Aaltonen napisał(a):I tak nic nie przebije tekstu ze strony: "NASTĘPCA HOŁOWCZYCA I KUBICY......"

Los bywa przewrotny.... To Kubica w Lotosie został następcą Kościucha ;). Ma za swoje.

Przynajmniej nie będziemy słuchać w tym sezonie jego żenujących wypowiedzi...

Wystarczy że czytamy Twoje :!: Jak pocwaniakować o "rajdowych wyścigach" to piętro wyżej.
SOKÓŁ
A6

Postprzez wanderer » poniedziałek, 24 lut 2014, 16:09

Mad Max napisał(a):PS. wanderer fajny masz podpis, ewidentnie widać jaki masz stosunek do osoby MK.

W sensie, że jestem hejterem? Ja to traktuję jako memento dla następców Kościuszki.
wanderer
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata