Gracko napisał(a):Żółtodziub no proszę Cię

jaka zasada domniemania niewinności ? Co Ty prokurator jesteś i sędzia w jednym ? Junior zawsze mydlił oczy i duże prawdopodobieństwo jest że w tym momencie jest podobnie jedni twierdzą że tak inni że nie a to jest forum dyskusyjne a nie sala sądowa. Forum to także plotki , domysły , dywagacje , podejrzenia a nie tylko stwierdzenia. Szkoda mi chłopaka bo byłby w RSMP jednym z najszybszych a tych robiących czasy i wrażenie u nas jak na lekarstwo.
Leczenie ortopedyczne w Polsce wygląda dokładnie tak samo jak wszędzie tym bardziej dla ludzi z kasą a w Krakowie są od tego wybitni specjaliści choćby w szpitalu św. Rafała więc nie przesadzajmy.
Justyna Kowalczyk swoją postawą i wynikami spowodowała że śmiało można podejrzewać ją o błąd w sztuce a nie celowe działanie - dokładnie odwrotnie jak w przypadku Michała. Justyna nigdy nie mówiła że będzie mistrzynią świata tylko to zrobiła a Michałowi się zdarzyło mówić, ale czynów zawsze brakowało.
Ja cię za to proszę, żebyś prawidłowo pisał moją ksywkę. Po traz kolejny robisz tego samego orta.
Druga sprawa, że to nie jest sąd, ale jest to medium. Zasada domniemania niewinności również obowiązuje i obyś się nie przekonał o tym w taki sposób, że listonosz przyniesie Ci wezwanie. Nie to że straszę, po prostu informuję o takiej możliwości, bo najwyraźniej nie zdajesz sobie z tego sprawy. Naturalnie nie życzę tego i gdyby MK rzeczywiscie takie coś przećwiczył uznałbym to za czerstwe z jego strony, ale niestety w świetle obowiązującego w tym kraju prawa byłbyś na przegranej pozycji, chyba, że umiałbyś dowieść , ze masz rację, ale jak na razie jesteś mało przekonujący. Między innymi dlatego uważam, że należy w takich przypadkach ważyć słowa.
Trzecia sprawa - leczenie ortopedyczne wyglada tak jak wszędzie? Wow... z takim stwierdzeniem to nawet nie da się polemizować. To zupełnie jak by próbować komuś kto twierdzi że trawa jest czerwona, że się myli. Ludzie z kasą mają lepszy dostęp, więc pewne rzeczy mogą sobie przyspieszyć, ale bez względu na to czy usługi są płatne to tak czy owak poziom ortopedii w Polsce jest mocno taki sobie. Pamiętasz wypowiedzi polskich speców po wypadku Kubicy? To sobie przypomnij, nie brakowało takich teksótw, ze oni był papę w takim stanie amputowali i cześć pieśni i nikt by nie mógł mieć o to do nich pretensji. Sorry, ale daleko nam do poziomu Europy Zachodniej, to tylko takie nasze wyobrażenie,że mamy wybitnych specjalistów. Nie bez powodu jesli Polacy jdą za granicę to w większosci przypadków na zmywak. Nasze uczelnie zajmują odległe miejsca w światowych rankingach, ich dyplomy poza Polską nie sa za specjalnie poważane, czy nawet honorowane. Poza tym nawwet zakładając że by był wysoki to rehabilitacja takich urazów jest tematem na tyle złożonym, że nie możesz wiedzieć czy rzeczywiście nie leczy kontuzji.
Kowalczyk - no własnie potwierdziłeś moją diagnozę, tylko ubrałeś to w ładniejsze słówka. Co to znaczy że swoją postawą i wynikami udowodniła że to był błąd w sztuce? To znaczy, że jak by nie zdobyła tego co zdobyła to by można było śmiało mówic o niej że jest koksiarą tak? To jest własnie cały absurd, łaczenie ze sobą spraw, które pozostają bez logicznego związku. To,że MK nagadał różnych rzeczy a potem się ośmieszył to oznacza tylko tyle, że nagadał różnych głupot a potem wyszlo jak zwykle i nie oznacza nic poza tym. Nierealistyczne szacowanie swoich możliwości to jednak co innego niż kłamanie na temat stanu zdrowia, łączenie tych faktów to dla mnie zbyt duże uproszczenie. Z zresztą nawet jeśli rzeczywiscie przyjąć, że jedno z drugim faktycznie ma jakiś związek to i tak wszystko co mozna napisać to że jego wyjaśnienia budzą wątpliwości, a nie od razu tworzyć alternatywne projekcje. Ja osobiscie nie będę wcale zdziwiony, jeśli przyszłe wydarzenia pokażą, że rzeczywiście chodziło wyłącznie o kasę, też nie mam zamiaru za żadne z tych twierdzeń ręczyć ani niczego sobie za to dać obciąć, ale póki nie ma poza jedną wypowiedzią żadnych faktów, które by ja podważały lub potwierdzały to nie zamierzam na zapas tworzyć teorii spiskowych.