Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez seal » czwartek, 20 lut 2014, 15:03

Wydaje mi się, że taka pauza może być niebezpieczna dla Michała. Partnerzy mogą nie chcieć czekać i ulokują kapitał w inne przedsięwzięcia.
Dynamika działań sponsorskich w polskich rajdach jest olbrzymia i nawet biznesowe przyjaźnie mogą nie wytrzymać próby czasu.
Obym się oczywiście mylił, ale dobrze byłoby dla niego, żeby odpowiednio często się pojawiał na OS-ach a nie tylko w szkole jazdy.
seal
A5

Postprzez kremer » czwartek, 20 lut 2014, 15:55

Partnerzy nie czekają, bo ich za wielu nie ma. Będzie koniec roku to będzie chodził znowu od drzwi do drzwi. Nie rozumiem jednego z tej wypowiedzi: "Nie wykluczam pojedynczych startów". Czyli może startować czy nie? Pewnie Poleci Rajd Polski w czerwcu jakimś R5 i tyle.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez krzysiek_swrt » czwartek, 20 lut 2014, 17:29

też tak myślę jak Kremer ale niektórzy np.Zajcew zapewniali na 100% pełny sezon fiestą w barwach Lotosu a tu lipa,fakt że trochę szkoda ale tak bywa.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez ZbyszekChaosu » czwartek, 20 lut 2014, 22:16

Mnie tymczasem zaskoczyło info o pauzowaniu MK na oficjalnym fanepage-u LOTOSU. Wygląda to trochę tak jakby nie do końca byli skłóceni. Naturalnym jest, że Michał nie wyklucza startów, jak stan zdrowia (i portfela) poprawi się jesienią to nie będzie przecież czekać ze startami do nowego roku ;)
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez żółtodziób » piątek, 21 lut 2014, 02:44

kremer napisał(a):Partnerzy nie czekają, bo ich za wielu nie ma. Będzie koniec roku to będzie chodził znowu od drzwi do drzwi. Nie rozumiem jednego z tej wypowiedzi: "Nie wykluczam pojedynczych startów". Czyli może startować czy nie? Pewnie Poleci Rajd Polski w czerwcu jakimś R5 i tyle.

Ja podobnie jak woocasch udzielę kredytu zaufania i przyjmę tłumaczenia za dobrą monetę - głównie dlatego, ze skoro nie mam możliwości zweryfikowania jak jest naprawdę to wolę nie wyjeżdżać z zarzutami kłamstwa. To, że deklaruje możliwość startu w pojedynczych rajdach da się wyjaśnić - urazy ortopedyczne to jest inna bajka niż np rany. Rana się zagoi i w zasadzie jest po sprawie, ale wszelkie ortopedyczne rzeczy mają przykry zwyczaj się odnawiać, czasem nawet po latach. Nawet najlepsi lekarze, prowadzący topowych sportowców czasem mylą się w swoich przypuszczeniach, niby wyleczona kontuzja nagle powraca. Być może rozchodzi się o coś w tym stylu właśnie. Rajd rajdowi nierówny, może rozchodzi się o wybór jakichś mniej obciążających startów, oraz nie fundowanie gnatom od razu maksymalnych obciążeń. Nie wiem oczywiście czy tak jest, tylko spekuluję, niemniej jednak nie doszukiwałbym się w deklaracji, że pojedzie być może wybrane rajdy dowodu na to, że kręci. Oczywiscie po tej ilości sprzedanych przez MK bajek podejrzliwość jest moim zdaniem zrozumiała, ale to akurat jest dość złożony temat i nie koniecznie musi działać to tak, że się zrosło, rentgeny są OK, więc można od tak wrócić do pełnej aktywności, nie mówiąc już o wyczynowym uprawianiu sportu.
żółtodziób
A8

Postprzez gregortest » piątek, 21 lut 2014, 09:17

No to tak jak pisałem.
Trochę szkoda..bo konsultacje były by wskazane, oraz podkręcenie tempa w RSMP.
Niech wraca do "zdrowia".
gregortest
A5

Postprzez Zajcev » piątek, 21 lut 2014, 13:51

krzysiek_swrt napisał(a):ale niektórzy np.Zajcew zapewniali na 100% pełny sezon fiestą w barwach Lotosu a tu lipa,fakt że trochę szkoda ale tak bywa.

Niestety, ale rehabilitacja i zdrowie jest najważniejsze..
Zajcev
N4

Postprzez krzysiek_swrt » sobota, 22 lut 2014, 09:58

jakoś mało kto już chce wierzyć w te wszystkie bajki o kontuzjach i rehabilitacjach a jak się znajdzie kasa to nagle ból minie i wystartuje w rajdzie.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez mwieczor » sobota, 22 lut 2014, 11:20

krzysiek_swrt napisał(a):jakoś mało kto już chce wierzyć w te wszystkie bajki o kontuzjach i rehabilitacjach

No ale o co chodzi, przecież właśnie spełniło się marzenie całego forum autoklubu - to beztalencie, woziwoda, kiepściuszko przynajmniej w tym roku nie będzie zatruwać rajdowego świata.
Zamiast eksplozji radości znowu źle ? Czyżby jednak syndrom "wszystko co zrobi MK będzie złe ?".
mwieczor
N2

Postprzez krzysiek_swrt » sobota, 22 lut 2014, 12:02

jak by mi chodziło o to że by nie jeździł to nie burzył bym się o to że wiecznie wciska kit,też liczyłem że pojedzie w tym sezonie rsmp i będzie odnośnik na jakim poziomie jeżdżą nasi kierowcy.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez żółtodziób » niedziela, 23 lut 2014, 00:41

mwieczor napisał(a):
krzysiek_swrt napisał(a):jakoś mało kto już chce wierzyć w te wszystkie bajki o kontuzjach i rehabilitacjach

No ale o co chodzi, przecież właśnie spełniło się marzenie całego forum autoklubu - to beztalencie, woziwoda, kiepściuszko przynajmniej w tym roku nie będzie zatruwać rajdowego świata.
Zamiast eksplozji radości znowu źle ? Czyżby jednak syndrom "wszystko co zrobi MK będzie złe ?".

Pewnie, że źle. to jest jak z Tuskiem i Pisowcami i Kaczyśkim i Platfusami. Pewien rodzaj symbiozy, może i się nienawidzą, ale tak naprawdę kochają się bulwersować i gdyby nie było na co się oburzać to by była największa katastrofa jaka może się przydarzyć. Mam wrażenie,że podobnie jest teraz, wgruncie rzeczy była to świetna rozwrywka, że można było raz na jakiś czas sobie na nim poużywać. Teraz jak to ujął Pawlak z "Samych Swoich" trzeba sobie nowego wroga szukać.

krzysiek_swrt napisał(a):jak by mi chodziło o to że by nie jeździł to nie burzył bym się o to że wiecznie wciska kit,też liczyłem że pojedzie w tym sezonie rsmp i będzie odnośnik na jakim poziomie jeżdżą nasi kierowcy.

Pisałem już o tym - skąd pewność, że wciska kit i tym razem? Znam ludzi z różnymi problemami ortopedycznymi, takich co 10 lat chodzą ze stabilizatorami na kolanach, takich co im się odnawiają kontuzje z młodości, znam również takich, co pół życia ich boli złamany kiedyś tam gnat. To nie jest prosta dodawanka czy odejmowanka, rzeczywiście moze być tak jak mówi. To niestety ale jest możliwe, że po "dobiciu" wcześniej pokeireszowanego kręgosłupa rzeczywiście musi sobie zrobić znacznie dłuższą przerwę. Jeśli rzeczywiście będzie tak, że wpadnie kasa i nagle cudownie wyzdrowieje to oczywiście zmieni to postać rzeczy, ale póki co z góry zakładasz, że nakłamał, kierując się wyłącznie przeczuciem.
żółtodziób
A8

Postprzez Gracko » niedziela, 23 lut 2014, 10:17

żółtodziub - bo gdy Justyna Kowalczyk schodzi z trasy bo złamana stopa za bardzo boli nikomu nie przyjdzie do głowy podejrzewać ją o ściemę bo nie ściemniała nigdy i dokładnie na odwrót jest z Juniorem i jego PRem. Ja nie mam żadnych dowodów na to że mówi nie prawdę ale jak słyszę o jego sztabach medycznych , rehabilitacyjnych, lekarzach , badaniach i coraz to nowych wynikach w momencie gdy już we wrześniu pozwolono mu jechać w rajdzie to jakoś tak mi sie nie chce wierzyć. Mamy 21 wiek lekarze dwie godziny po tym urazie w Niemczech wiedzieli co mu jest i go przebadali na wszystkie strony a tutaj to tak wygląda jak by go badali medycy z 17 wieku i co chwile odkrywali coś nowego. Życzę mu żeby kasa się znalazła na RSMP bo wtedy dowiemy się ze oto i najnowsze badania wykazały całkowite wyleczenie.
Gracko
A5

Postprzez krzysiek_swrt » niedziela, 23 lut 2014, 10:26

i z tym się zgadzam w stu procentach.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez żółtodziób » niedziela, 23 lut 2014, 13:07

Dobra, a słyszeliście panowie o zasadzie domniemania niewinności? Dopóki nie macie dowodów nie powinniście oskarżac na podstawie domysłów. Prawda, że dużo naściemniał w przeszłości, ale po pierwsze nigdy nie mieszał w to spraw swojego zdrowia, po drugie podejrzenie i nieufność to jedna sprawa a rzucanie oskarżeń to zupełnie co innego. Zakładając, że w bloku mieszka złodziej, o którym wszyscy wiedzą, że kradnie. Jest włam do czyjegoś mieszkania to owszem, wolno takiego gościa przesłuchać, ale dopóki wina nie jest udowodniona to może pozwać każdego kto publicznie mu zarzuci kradzież i taką sprawę wygra. Swoje możecie wiedziec, ale wyłącznie na swój użytek.

Gracko - nie przesadzaj z tym XX! wiekiem. Nie życzę oczywiście,żebyś sobie cokolwiek złamał, ale gdybyś się otarł o polską praktykę w leczeniu tego typu przypadłości to w życiu byś czegoś takiego nie napisał. Zresztą nie tylko polską - pisałem ,że nawet topowym sportowcom dość czesto bardzo szybko odnawiają się kontuzje. Nie słyszałem też żeby MK mówił coś o sztabie medycznym.

Jeśli zaś chodzi o naszą Królową Nart nad którą tak się rozpływasz, że taka uczciwa i w ogóle to przypomnij mi za co dostała dysk na 2 lata skrócone poźniej do pół roku bo jakoś wyleciało mi z głowy? I czy przypadkiem nie ta sama pani czepiała się Bjoergen o inhalator ktory FIS uznał za całkowicie legalny w jej przypadku? Wielkich obrońców JK od razu uprzedzam, że nie jest to atak na jej osobę, uważam po prostu, że każdy w życiu popełnia błędy i nikt święty nie jest. Prawdziwym powoderm, że Kowalczyk jest wielbiona jest to, że wymiata w swoim sporcie na szczeblu światowym, a MK nie. Dlatego jest idealnym kozłem ofiarnym, dlatego właśnie o grzeszkach Kowalczyk nikt nie pamięta, a Kościuszce wypomina się każde potkniecie. Taka dokładnie jest prawda, prawdziwy Polak musi z jednej strony mieć cym leczyć kompleksy, a z drugiej musi mieć kogo sponiewierać, do tego właśnie sprowadza się problem i dlatego własnie jednych stawia się na piedestał a drugich gnoi nie patrząc czy krytyka pozostaje adekwatna do rzeczywistych win. Ja wielokrotnie dopuszczałem głosy krytyczne wobec MK, wcale nie uważam go za świętą krowę, na ktrórą złego słowa nie można powiedzieć, ale zawsze będę się sprzeciwiał przypisywaniu mu czegoś, czego nie zrobił/nie powiedział (a takich sytuacji było multum, szczególnie jak się wypowiadał na temat Kubicy to jak by go nie chwalił to zawsze się znalazło conajmniej kilka osób, które dopatrywały się tam jakiegoś zakamuflowanego jadu) oraz rzucaniu oskarżeń bez przekonującego uzasadnienia.
żółtodziób
A8

Postprzez krzysiek_swrt » niedziela, 23 lut 2014, 13:15

no właśnie nie uważasz Michała za świętą krowę na którą nie można powiedzieć złego słowa ale jak ktoś coś na niego powie to jest stopowany jakby senior Kościuszko wam tak nakazał >wiem że nie nakazał ale czasem to tak wygląda.
krzysiek_swrt
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata