66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Heineken » czwartek, 9 lip 2009, 10:37

Obrazek

Pan w zielonym to Lubiak. Miejsce: OS Paprotki.
Heineken
N1

Postprzez kremer » czwartek, 9 lip 2009, 17:37

ja widziałem kareema abdul-jabbara na strefie tankowania w wydminach :roll:
kremer
S2000

Postprzez Agrest » czwartek, 9 lip 2009, 17:37

Teraz ja :D
Na poczatku witam wszystkich moj pierwszy post.
Co do samego rajdu rozpaczałem z ekipa od testewego.boeszlismy kilka miejscowek wszystkie były super tylko zabezbieczenie w niektorych miejscach było przegieciem,na wysokiej skarpie po wewnetrzenej zakretu tasmy kilka metrow od brzegu tak ze za tasmy chyba nawet dachu rajdówki nie było widac(mniej wiecej środek odcinka) a klikaset metrow dalej stoja chłopaki doslownie na cięciu i nikt nic z tego sobie nie robi (goscie nazwali sobie miejsce adrenalinka),pozniej Grabówka słynna hopa juz chyba masa ludzi fajna atmosfera na pierwszym przejezdzie Ogier najdłuzszy skok według mnie a Novikow najwieksza chyba dzida w chodzi w lasek za ta hopa cos pieknego, do tego jeszcze niezzle latali tam Olek,Stanik i Sztuka,nastepnty przejezd taka dosyc ciekawa partia w lesie w strone mety szybkie dojscie do prawego ciasnego a czkolwiek szybkiego zakretu i tam dosyc fajne ratowanie Mikelsena,nastepny dzien to Danowo pierwszy przejazd to partia prawy łuk za małym szczycikiem(banery Abu Dhabi i Orlen lub Platinum po czym jeden z tych banerów zniknał bo zasłaniał :D ) a przy okazji pozdrowienia dla takiej fajnej Laseczki co stała obok mnie w czarnej czapece :lol: ,nastepny przejazd to ostatni zakret przed meta a pozniej dzida do lotnej bardzo ładnie tam chłopaki chodzili az sie nie chciało zeby to sie skonczyło,ostatni dzien to Miłki pierwszy przejazd partia w lesie jakies 500-600 metrów za wylotem Otsberga, bardzo fajne dwa łuczki i za nimi hopka,rajdzik zaliczam do udanych,najwieksze wraenie na mnie zrobili Peter bardzo agresywnie prowadzi te Cytryne az miło sie na to patrzyło oraz Novikow i Mikelsen,o tych gosciach jeszcze nieraz bedzie głosno według mnie przyszli mistrzowie oby tylko, jesli chodzi o zabezpieczenie to w tych miejscach których byłem nie było jeszcze tak zle aczkolwiek do idelau to daleka droga a zapomniałem oczywiscie zeby niebyło tak kolorowo problem z wesjciówkami trzydniowymi w dniu odcinka testowego,a Panie w punkcie informacyjnym w Gołebiu totalny brak wiedzy,to by było tyle odemnie pozdro dla wszystkich,i do zobaczenia na Rzeszowskim
Agrest
A5

Re: drobne komplikacje

Postprzez hudyj » czwartek, 9 lip 2009, 20:26

alek napisał(a):
alek napisał(a):Oto DVD z Rajdu Polski (eurosport) pod adresem:
http://www.mininova.org/tor/2737103

Witam!
Wynikły pewne komplikacje - powyższy ... jest nieaktualny!

Pobieranie nowego bez utraty pobranych danych:
1 - Zatrzymajcie pobieranie i skasujcie stary plik .... - NIE KASUJCIE DUŻYCH PLIKÓW!
2 - Pobierzcie nowy .... ze strony:
http://www.mininova.org/tor/2744562
i zapiszcie go w tym samych katalogu co poprzedni.
Program sprawdzi istniejące dane i będzie kontynuował pobieranie.
Różnica między ... to tylko 14MB.

Przepraszam, ale Azureus skasował mi 7 części... :shock:

ma to ktoś nie na torrencie??
hudyj
N3

Postprzez Hultay WRC » czwartek, 9 lip 2009, 22:16

No właśnie mimo że się zastosowąłem do nowej instrukcji (podmieniłem plik ..., nie wiem, może źle to zrobiłem?)to wszystko staneło przy 76,1 proc i nikt nie ma więcej... a to trochę waży i na moim necie to kilka dni ściagania...
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez =wojtas= » czwartek, 9 lip 2009, 22:33

A to jest zlepek tego co zarejestrowała moja kamerka
Rajd Polski 2009 ..wmv
=wojtas=
N1

Postprzez Jesser » piątek, 10 lip 2009, 13:26

Skoro wielce szanowna administracja autokulubu w końcu (bo po miesiącu) uaktywniła mój profil mogę i ja swoje tutaj dołożyć :) na początek witam wszystkich fanów sportów motorowych :)
66 Rajd Polski z całą pewnością przejdzie do historii jako sukces organizatorów:
1. nie zrealizowały się czarne przepowiednie o zablokowaniu ulic na Mazurach (poza kilkoma korkami na dojazdówkach do oficjalnych parkingów ruch przebiegał bez utrudnień, wyjątek stanowiły Mikołajki ciągle zapchane, ale to oczywiste, że do bazy rajdu najwięcej ludzi przyjeżdża),
2. Misiaczki wg mnie były wyrozumiałe: i tutaj dwa przykłady a. dorwała nas drogówka, stąd się pojawili - nie mam pojęcia :D po chwili zauważyłem że z lasu ich przygnało, po pouczeniu puścili :) bez kwita, b. w Mikołajkach zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami postawiono zakazy zatrzymywania się, mimo znaków informujących o odholowaniu nie widziałem żeby jakieś auto ruszyli :D a było tam z 50 szt do "wywiezienia",
3. Safety jak najbardziej ok - powiem tak... na dużo pozwalali (co dla mnie było czymś wyjątkowym, bo jestem przyzwyczajony do tego że gonią ostro), może czasem i za dużo ale przy tak ogromnej ilości fanów rajdów powstała znana wszystkim samokontrola, czyli jak ktoś przeginał był korygowany w miarę kulturalnie :D,
4. Na oesach Paprotki, Wydminy i Miłki nie byłem świadkiem interwencji policji, za to wszędzie panowała odlotowa jeśli nie rodzinna atmosfera, kultura i wzajemna życzliwość, nawet pomoc :) - ten sukces to już nie organizatorzy tylko my sami, kibice chłonni tego widowiska, tych emocji, zadbaliśmy żeby tak siebie traktować,
5. Wbrew wcześniejszym obawom nocowanie na trasie było możliwe :) szczególnie na Wydminach była rzesza miasteczek różnych nacji, od Polaków przez Finów, Szwedów, Czechów, Węgrów po Ukraińców. Przyznaje, że tak dużo ludzi na rozległym terenie nizinnych Wydmin nie widziałem jeszcze ;)

Ponieważ do tej pory byłem stałym bywalcem wyłącznie RRSMP wielkie wrażenie zrobiły na mnie hehehe glebogryzarki :) wiele deszczy będzie musiało spaść żeby ziemia na Mazurach ubiła się po WRCach. Dla mnie największe wrażenie zrobił Hirvo i to nie dlatego że zwyciężył. W odróżnieniu od Leob'a ma ciut bardziej widowiskową technikę prowadzenia auta, jedzie w większym poślizgu (traci pewnie na tym co widać po czasach ale widok jest przyjemny do oglądania), młodzi typu Novikov nie znają strachu i z całą pewnością nie brakuje im umiejętności ale... nie samymi skokami zdobywa się uznanie - za dużo popełniają błędów, kolejne kilometry rajdowe to wyeliminują. To co zrobił Latvala to nieodpowiedzialność i sam to najlepiej spuentował w wywiadzie: ... jeśli Ford podejmie decyzję, że już nie będę ich reprezentował to ja to zrozumiem. Loeb wyleciał na Paprotkach, stałem od tego miejsca nie więcej niż 500 m, jak później komentowano pilot nie miał pieńka w opisie :) a wyobraźcie sobie, że ja ustawiając się na moją miejscówkę przechodziłem oesem tam gdzie przywalił i pieniek widziałem, więc nie był taki zakopany jak wszyscy mówią ;) był widoczny, fakt, nieoznaczony przez organizatora (niektóre niebezpieczne miejsca wchodzące na trasę w lesie na Paprotkach były otaśmowane) no ale bez przesad, po coś robi się objazd, trzeba patrzeć. Największa szkoda to dzwon Kościucha, byłem na Miłkach, wyleciał jakieś 600 m za miejscem gdzie stałem, oglądałem później filmik na youtube: wg mnie miał czas na skorygowanie auta, ale nie opuścił gazu, liczył że przejdzie, przeliczył się, natomiast to co widziałem jak ziomki wyciągały go to przesada, można to było zrobić szybciej, dużo szybciej. Rywalizacja Kościuch, Abbring i Prokop jak najbardziej widowiskowa, walka na każdym eosie o sekundy, Kościuch najlepszy, szedł po zwycięstwo, mały błąd go kosztował wszystko. na wyróżnienie wg mnie zasłużył: Hirvo, Kościuch, Abbring, Mikkelsen, a także Bębenki, Leob'a nie ma co wyróżniać, to klasa sama w sobie ;). Poprawnie jechali Solbergi, jak dla mnie stanowią środek między najlepszymi a wschodzącymi kierowcami, stonowani i poprawni. Ogier miał pecha jak i Mikkelsen, przy czym ten drugi z racji braku sponsora jechał słabszym autem, dać mu C4 to będzie liczył się w walce o pudło. Hołek... no cóż, zrobił tyle ile mógł, początek bardzo wolny i ostrożny, jechał ewidentnie na trzy dni rajdu, chyba za bardzo sparaliżowany możliwością rozwalenia auta i płynących z tego konsekwencji niż brakiem umiejętności bo wg mnie mógł szybciej, chociaż oczywiście do najlepszych w stawce nie ma szans, a na Trosie to wcale nie jestem przekonany, że jego czasy to rozjeżdżenie się w WuRCu a prędzej czołówka dbała żeby nie cisnąć bez potrzeby.
Wystawiam jedną naganę :) jako kibic daje czerwoną kartkę zespołowi citroena, za niesportowe zachowanie - zatrzymanie aut na oesie na kilkanaście minut to już jak dla mnie nie team orders a świństwo :) przegieliście Panowie heheh ale cóż, bez kasy, bez wyników, tego sportu by nie było, i mimo, że to rozumiem to nie pochwalam. To tyle... do zobaczenia, już na Karkonoskim gdzie będzie rządzić S2000, bo za dwa lata w rundzie RRSMŚ WuRCów może braknąć, więc przyzwyczajajmy się to tej tańszej klasy :) Wspomnienia mam niezapomniane i o to chodziło :) szkoda tylko, że nie widziałem tych maszynek na żywo na asfaltach ;) Pozdrawiam
Prosto do celu...
Jesser

Postprzez hudyj » piątek, 10 lip 2009, 17:27

Hultay WRC napisał(a):No właśnie mimo że się zastosowąłem do nowej instrukcji (podmieniłem plik ..., nie wiem, może źle to zrobiłem?)to wszystko staneło przy 76,1 proc i nikt nie ma więcej... a to trochę waży i na moim necie to kilka dni ściagania...

cos chyba zle zrobiłeś. Stary ... musisz usunąć z programu a nie tylko podmienic na dysku. Ja robiłem wg instrukcji i nie usunęło starych danych.
hudyj
N3

Postprzez Hultay WRC » piątek, 10 lip 2009, 20:29

no rzeczywiście, dzięki. Wcześniej jak robiłem to tak jak trzeba to anulowałem bo miałem mało miejsca na dysku. Teraz mimo to kontynuowałem, bo przecież nie zapisuje tych danych drugi raz (2*25 GB) a tylko dpisuję brakujące 25 % danych i starczy miejsca :) śmiga
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Re: drobne komplikacje

Postprzez Larc » sobota, 11 lip 2009, 10:07

hudyj napisał(a):ma to ktoś nie na torrencie??

Wrzuciłem na ...:

link usunięty
link usunięty
link usunięty
link usunięty
link usunięty
link usunięty
link usunięty
link usunięty
link usunięty
link usunięty
link usunięty
link usunięty
link usunięty
Larc
N2

Postprzez hudyj » sobota, 11 lip 2009, 17:13

Juz koncze sciagac z ..., ale na pewno komus sie przyda. Ciekawi mnie tylko czy jak sie sciągnie z 2óch ... to czy bedzie poprawnie działać na odtwarzaczu DVD??
hudyj
N3

Postprzez Krzepek » niedziela, 12 lip 2009, 17:54

Odnośnie tego ... prośba, jak ktoś ściągnął w całości niech poseeduje jeszcze przez parę dni
Krzepek

Postprzez uysy » środa, 15 lip 2009, 00:45

Cóż... dostanie się do tego elitarnego forum to jakiś megazaszczyt...
Skoro juz sie dostałem to: Wielkie podziękowania dla kibiców których "pilnowałem" w zeszłym roku na Gawlikach i Paprotkach... Wasze rzucanie się w zboże na hasło "FIA" na Gawlikach - bezcenne, a i pod niesławnym sklepem w Paprotkach było śmiesznie i miło. Razem pomogliśmy organizatorom przekonać FIA, że da się zrobić u nas rajd ;)

W tym roku przyjechałem nauczony doświadczeniem jako kibic... Atmosfera jaką spotkałem na OS'ach jest nie do opisania, szczególnie, że pierwszej nocy "za bardzo" się zaprzyjaźniliśmy z przesympatycznymi Litwinami na Grabówce... Od początku do końca pobytu na Mazurach - megasympatia, i megaimpreza.

Generalnie pozdrawiam wszystkich którzy się dobrze bawili!

edit:
W zeszłym roku byłem jednym z wykonawców (nie mylić z projektantem)tych idiotycznyie ustawionych zielonych taśm Czy było warto czy nie? MOże nowy wątek założymy jeśli ktos będzie chciał coś powiedzieć ;)
uysy

Postprzez pestkos » sobota, 18 lip 2009, 19:27

Witam.Mam pytanie ...czy mozna gdzieś dorwac filmy ze smigłowców które latały nad odcinkami podczas rajdu?O ile jakis materiał nagrywały.
pestkos

Postprzez Mad Max » niedziela, 19 lip 2009, 10:50

pestkos napisał(a):Witam.Mam pytanie ...czy mozna gdzieś dorwac filmy ze smigłowców które latały nad odcinkami podczas rajdu?O ile jakis materiał nagrywały.

powiem Ci że byłem zdziwiony że w relacji ISC nie było ujęć z śmigłowca, ale z drugiej strony nie przypominam sobie żeby jakiś śmigłowiec latał nad rajdówkami a w relacjach z innych rajdów takich ujęc też nie ma - tak że wątpię żeby gdzieś można je było dostać - chyba że M.Wilson ze swojego coś nagrywał...
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata