LOTOS 72. Rajd Polski

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 72. Rajd Polski

Postprzez ToKu » sobota, 9 maja 2015, 14:48

Chyba znowu jest ta komedia z biletami co w zeszłym roku, czyli że jak kupimy przez Internet, to i tak musimy wymienić kwit na bilet w punkcie obsługi kibica.

Kupowanie prze net w takim układzie jest cokolwiek bez sensu IMHO.

Wie ktoś dlaczego w 2009 dało się to zorganizować tak, że cały pakiet dostałem pocztą i nic nie musiałem wymieniać, a teraz się nie da?
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez Mad Max » sobota, 9 maja 2015, 16:04

ToKu napisał(a):Wie ktoś dlaczego w 2009 dało się to zorganizować tak, że cały pakiet dostałem pocztą i nic nie musiałem wymieniać, a teraz się nie da?
Dlatego że obsługą kibiców (jak to dumnie brzmi) nie zajmowała się UFA... organizatorzy nie robili mega wypaśnych stref kibica na które usilnie spędzano całą rajdową brać tylko dlatego że reszta dróg była po blokowana. A teraz jak byś dostał razem z biletami mapki to byś wiedział od razu gdzie nie wiedziesz i miał byś mniej czasu na znalezienie sobie objazdów i w ogóle lepsze przygotowanie się do rajdu, a tak to pojedziesz dostaniesz mapki i bilety na miejscu i masz zagwozdkę czy ryzykować jakąś drogę i spotkać niespodziankę w postaci blokady czy jechać na strefe gdzie skasują cię obowiązkowo za karnet, parking i ch*** wie co jeszcze - proste i logiczne.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Śmiechol » sobota, 9 maja 2015, 17:09

Jak ja kupowałem to dostałem Passa i naklejkę do domu... ale informator musiałem juz odebrać na miejscu
Śmiechol
N2

Postprzez DonCorrado » sobota, 9 maja 2015, 17:46

To promowaniem i obsługa kibiców dalej zajmuje się ta firma łysego z UB?
DonCorrado
A6

Postprzez Mad Max » sobota, 9 maja 2015, 20:01

DonCorrado napisał(a):To promowaniem i obsługa kibiców dalej zajmuje się ta firma łysego z UB?
Niestety ale tak:
http://sport.wm.pl/158246,Rajd-Polski-w ... z3ZZo7w1Ou
z tego co tu jest napisane to ostatni rok współpracy... miejmy nadzieję że umowa nie zostanie przedłużona...
http://kibice.rajdpolski.pl/wp-content/ ... ity_pl.pdf - prawy górny róg

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez The Prisoner » sobota, 9 maja 2015, 20:36

ToKu napisał(a):Kupowanie prze net w takim układzie jest cokolwiek bez sensu IMHO

Jest jedna rzecz, która przemawia za kupowaniem w necie - my w zeszłym roku przyjechaliśmy w piątek wcześnie rano i niestety nie dostaliśmy już passów za 150 PLNów.
The Prisoner
N2

Postprzez Hubertos » sobota, 9 maja 2015, 23:03

Myślicie, że udostępnią mapy z blokadami na dojazdach do odcinków?
Hubertos
A6

Postprzez Tomek K » niedziela, 10 maja 2015, 12:43

Będzie zapewne taka jak co roku, z zaznaczonymi "podstawowymi" zakazami wjazdu na większych drogach. Co do jakiś przecinek polnych/leśnych to takie mapy też mają ale raczej nie będą udostępniane (w zeszłym roku nie były), z wiadomych względów.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez ToKu » niedziela, 10 maja 2015, 22:14

Byłem dzisiaj, oglądałem Baranowo, Babki, Stańczyki, Wieliczki, Świętajno, Mazury. W tej kolejności.

Cały dzień lało. Non stop od Mrągowa do końca. W mojej ocenie, jeżeli NIE DAJ BOŻE tak będzie padało, to nie ma opcji, żeby na Świętajnie i Mazurach poszło więcej niż jeden przejazd. Terenówką mieliśmy problemy.

Hop mało. Najlepszy OS to Stańczyki, Mazury najgorsze. Jedyny OS, na którym nie wynotowałem żadnej godnej polecenia miejscówki, Wstępny plan jest Stańczyki - Stańćzyki (z opcją zamiany na Babki), Świętajno - Świętajno, Baranowo - Baranowo. Wieliczki dla mnie słabe.

Na całej trasie jest sporo miejsc, że trasa w pagórkach i widać kilka łuków i zakrętów. Takich malowniczych. Coś w stylu Upałty Arena, tylko na mniejszą skalę.

W kilku miejscach trasa przechodzi przez las. W lasach raczej ciekawe partie, ale obawiam się o widoczność jak listki podrosną, bo często zakrzaczone po bokach. Zboże też może w kilku miejscach utrudnić oglądanie (chyba) w otwartym terenie.
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez DonCorrado » poniedziałek, 11 maja 2015, 21:16

Pytanie trochę z innej beczki.
Jak się da chętnie pojade na rajd, ale tego sie dowiem w okolicach rajdu a nie teraz, dlatego czy dzien czy dwa dni przed startem rajdu jest szansa ze bedzie gdzies miejsce na kempingu? nigdy nie bylem na kempingu, a tym bardziej nie wiem czy przy takiej imprezie trzeba rezerwowac jakies miejsac na namiot albo cos
DonCorrado
A6

Postprzez Hubertos » poniedziałek, 11 maja 2015, 23:45

Możesz spać przy odcinku, ja robię tak od kilku lat i nigdy nie było problemu.
Hubertos
A6

Postprzez iceman150 » wtorek, 12 maja 2015, 08:16

A jak wygląda sprawa wyjazdu po zakończonym odcinku? Da się przejechać normalnym autem?
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez posejdon » wtorek, 12 maja 2015, 12:55

Jak nie będzie za bardzo rozryte to bez problemu pojedziesz.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Hubertos » środa, 13 maja 2015, 10:36

Kevin Abbring potwierdził swój start w Polsce :) .
Hubertos
A6

Postprzez Mad Max » środa, 13 maja 2015, 11:13

iceman150 napisał(a):A jak wygląda sprawa wyjazdu po zakończonym odcinku? Da się przejechać normalnym autem?
Jeszcze się nie zdarzyło żebym nie mógł wyjechać, nawet w 2013 gdzie warunki były odrobinę przeprawowe :wink:

Hubertos napisał(a):Możesz spać przy odcinku, ja robię tak od kilku lat i nigdy nie było problemu.
Ja również tak praktykuje i nigdy nie było problemu, byle rozkładać się z odrobiną rozsądku a nie rolnikowi w uprawie, a jak się jeszcze zapytasz okolicznego rolnika czy się można rozłożyć to tym bardziej nie będziesz miał problemu i porannej niespodzianki w postaci wizyty wkur*** właściciela terenu.

Hubertos napisał(a):Kevin Abbring potwierdził swój start w Polsce :) .
Bardzo dobra informacja kolejna fura z najwyższej półki więcej.
twg. to zaczynam mieć nieodparte wrażenie że nasza eliminacja będzie jedną z najlepiej obsadzonych w tym roku :)

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata