Moderator: SebaSTI
Dlatego że obsługą kibiców (jak to dumnie brzmi) nie zajmowała się UFA... organizatorzy nie robili mega wypaśnych stref kibica na które usilnie spędzano całą rajdową brać tylko dlatego że reszta dróg była po blokowana. A teraz jak byś dostał razem z biletami mapki to byś wiedział od razu gdzie nie wiedziesz i miał byś mniej czasu na znalezienie sobie objazdów i w ogóle lepsze przygotowanie się do rajdu, a tak to pojedziesz dostaniesz mapki i bilety na miejscu i masz zagwozdkę czy ryzykować jakąś drogę i spotkać niespodziankę w postaci blokady czy jechać na strefe gdzie skasują cię obowiązkowo za karnet, parking i ch*** wie co jeszcze - proste i logiczne.ToKu napisał(a):Wie ktoś dlaczego w 2009 dało się to zorganizować tak, że cały pakiet dostałem pocztą i nic nie musiałem wymieniać, a teraz się nie da?
Niestety ale tak:DonCorrado napisał(a):To promowaniem i obsługa kibiców dalej zajmuje się ta firma łysego z UB?
ToKu napisał(a):Kupowanie prze net w takim układzie jest cokolwiek bez sensu IMHO
Jeszcze się nie zdarzyło żebym nie mógł wyjechać, nawet w 2013 gdzie warunki były odrobinę przeprawoweiceman150 napisał(a):A jak wygląda sprawa wyjazdu po zakończonym odcinku? Da się przejechać normalnym autem?
Ja również tak praktykuje i nigdy nie było problemu, byle rozkładać się z odrobiną rozsądku a nie rolnikowi w uprawie, a jak się jeszcze zapytasz okolicznego rolnika czy się można rozłożyć to tym bardziej nie będziesz miał problemu i porannej niespodzianki w postaci wizyty wkur*** właściciela terenu.Hubertos napisał(a):Możesz spać przy odcinku, ja robię tak od kilku lat i nigdy nie było problemu.
Bardzo dobra informacja kolejna fura z najwyższej półki więcej.Hubertos napisał(a):Kevin Abbring potwierdził swój start w Polsce.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości