przez Kris_WRC » czwartek, 18 mar 2010, 17:49
Biorąc pod uwagę całą kampanie marketingową i szum związany z całym Orlen Teamem i przede wszystkim budżet jaki pochłania taki start, to starają się za wszelką cenę wyjść z tego z twarzą. Stąd też głosy, że ruscy chcieli go udupić to go udupili są dla mnie bez sensu. Przecież to nie "ruskie FIA" podjęło decyzje o wykluczeniu. Skoro takie miało miejsce to wedle przepisów ich wykluczyli i nie powinno być ku temu wątpliwości. Wykluczenia mają to do siebie, że zawsze rzucają cień na wynik i rodzą podejrzenia nieuczciwości, choć osobiście nie wydaje mi się, żeby ta zwężka była inspirowana przez kogokolwiek z Orlen Teamu z prostej przyczyny: Kierowcy nie przyjdzie to do głowy, bo może jeździć za kasę swojego dobroczyńcy, na którego mimowolnie też w razie takiej akcji padną krzywe spojrzenia. A marketingowcy tym bardziej, bo to byłby strzał samobójczy do własnej bramki. Wychodzi na to, (moim skromnym zdaniem, człowieka, któremu wielu tutaj zarzuca, że się nie zna) że tuner przygotowujący samochód chciał, żeby wszyscy byli zadowoleni, choć to nie do końca było zgodne z przepisami. Najbardziej jednak w tym mnie dziwi, że wyłożyli się na najbardziej oczywistej rzeczy, która z reguły zawsze jest sprawdzana w pierwszej kolejności. Nie wiem co nimi kierowało decydując się na takli krok? Może myśleli, że Rosja to taki trzeci świat? ze tam nikt nie wie jak ma na prawdę być? Ciężko powiedzieć. Fakt faktem został spory niesmak. Szkoda Krzyska (tym bardziej w świetle jego ostatnio nadanego odznaczenia) no i Orlen team też zarobił sporą rysę na swoim nieskazitelnym jak dotąd wizerunku...