Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Łukasz » poniedziałek, 24 sty 2005, 16:54

Też właśnie myślę że po 4,5 rajdach dokładnie będziemy wiedzieć kto jest w jakiej formie i między kim rozegra się główna batalia.
Łukasz
N3

Postprzez TommiCrazy » czwartek, 27 sty 2005, 15:01

na telegazecie tvp1 pisało
kibice obżucili snioezkami petera solberga co bylo powodem jego wypadku i odpadnieciu z rajdu.

fajnie przekręcony fakt :D
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez !ADI! » czwartek, 27 sty 2005, 15:52

W monte podobało mi się zachowanie Fordów a dokładnie, to przendniego zderzaka, który ocierał się o asfalt podczas hamowania :D

Po za tym, to zwróciliście może uwagę, że Solberg nie miał rękawic Alpinastars?? czyżby ta firma wycofała się z SWRT??
!ADI!
S1600

Postprzez żółtodziób » czwartek, 27 sty 2005, 19:39

Wracając do afery ze śniegiem to nie pierwszy raz na Monte o wyniku nie zadecydowała sportowa walka. Z tym rajdem zawsze coś było nie tak, zaczęło się jescze w czasach pradawnych, kiedy organizatorzy postanowili zdyskwalifikować Mini bo nie podobało im się że psie budki skopały francuskie autka. Szkoda byłoby cholernie tego rajdu, ale profilaktycznie powinni go wywalić na rok - dwa z kalenarza, może Francuzy poszłyby po rozum do głowy. Z nimi zawsze są jakieś problemy, oni zwsze wszystko musza po swojemu robić i bez sensu.
żółtodziób
A8

Postprzez solota » czwartek, 27 sty 2005, 21:42

ADI!
PostWysłany: Czw Sty 27, 2005 2:52 pm Temat postu:
W monte podobało mi się zachowanie Fordów a dokładnie, to przendniego zderzaka, który ocierał się o asfalt podczas hamowania Very Happy

Po za tym, to zwróciliście może uwagę, że Solberg nie miał rękawic Alpinastars?? czyżby ta firma wycofała się z SWRT??

wejdź na ww.swrt.com , sam się zdziwiłem :wink: Subaru ubiera się teraz w Sparco i opony odziewają felgi BBS, a nie jak to było rok temu OZety
JANUSZ KULIG 1969-2004

FOREVER IN MEMORY
solota
N3

Postprzez !ADI! » czwartek, 27 sty 2005, 21:50

no właśnie felgo też jakieś inne były.
hm coż za zmiany
!ADI!
S1600

Postprzez Łukasz » czwartek, 27 sty 2005, 22:38

Też uważam że powinni zdjąć ten rajd prewencyjnie na rok-dwa. Albo baardzo wyska kara dla organizatorów za znaczne uchybienia i to taka kara że skutki odczuwaliby baardzo długo. Gronholm był tym strasznie rozwścieczony i rozgoryczony...ale co mu się dziwić, jak przez idiotyzne zabawy niedorośniętych kibiców stracił de facto pewne drugie miejsce.
Łukasz
N3

Postprzez Wilu » czwartek, 27 sty 2005, 23:07

wam chyba odbiło, Monte z kalendarza ? już mam drgawki. Żółtodziób chce unifikacji pojazdów, tu słyszę takie herezje. zgroza.

Monte owszem, przez obecny trend traci swoją przypadkowość. to bardzo źle, jedyni kibice coś zamieszali. Gronholm jak jakis pierwszoroczniak dał się nabrać, na starsze niż on sztuczki kibiców. to nie powód. zresztą to jeden z niewielu już rajdów do mś, gdzie można sobie w bezpośrednim kontakcie z mknącym autem postać.
Wilu
N4

Postprzez **FanKuzaja** » czwartek, 27 sty 2005, 23:26

Niedośc że jest to klasyczny rajd to jako już jeden z nielicznych rozpoczyna sezon rajdowy to jest także rozgrywany na nawierzchni asfaltowej. Jak wiadomo teraz trędy są na rajdy szutrowe. Troszku mnie smuci wiadomosć że FIA idzie w stronę rajdów szutrowych. :cry:

A ta głupota kibiców też troszku smuci.. ale tego typu sytułacje były co roku na monte, mniej lub więcej rozgłaszane. I raczje tego wrzucania śniegu na droge nie da się zniwelować w 100% zawsze będzie jakaś garsta kibiców co to zrobi. :cry:
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez RaQ » czwartek, 27 sty 2005, 23:33

**FanKuzaja** napisał(a):Troszku mnie smuci wiadomosć że FIA idzie w stronę rajdów szutrowych. :cry:

Co takiego tu może smucić. Przecież te asfalty są cholernie niebezpieczne, co pokazało zresztą nie tylko tegoroczne Monte.

Według mnie asfalty powinny całkowicie zniknąć z kalendarza. Dla mnie te rajdy nie mają żadnego uroku. Ale to tylko moje zdanie. :wink:
RaQ
A5

Postprzez Mars » piątek, 28 sty 2005, 00:03

Wilu napisał(a):wam chyba odbiło, Monte z kalendarza ?

Wilu, z całym szacunkiem ale to chyba Tobie odbiło.

Wilu napisał(a):Monte owszem, przez obecny trend traci swoją przypadkowość. to bardzo źle, jedyni kibice coś zamieszali.

Coś zamieszali....Wilu to nie był mały wybryczek, że sobie śnieżeczke rzucili w jadacy samochodzik. Oni wyrzucili duzooo sniegu na trase i narazili zawodnikow na niebezpieczenstwo i wypadek !! Narazili tez innych, normalnych, kibicow. Przez nich Groszek stracil 2 miejsce, Solberg tez stracil swoja pozycje.

Wilu napisał(a):Gronholm jak jakis pierwszoroczniak dał się nabrać, na starsze niż on sztuczki kibiców. to nie powód.

hehe dobre :lol: Pewnie, Gronholm nie ma prawa sie zloscic.....przeciez rajdy nie polegaja na tym by szybko jechac tylko na tym by omijac pulapki kibicow. Fajne masz podejscie.

Wilu napisał(a):zresztą to jeden z niewielu już rajdów do mś, gdzie można sobie w bezpośrednim kontakcie z mknącym autem postać.

i co to jest argument ktory zaslania te wszystkie wpadki kibicow?
to jest zaden argument i Monte powinno stracic runde MŚ na jakis czas. Co z tego ze stary rajd i ze ma tradycje. Organizator nie radzi sobie z kibicami? Trudno....papa z runda MŚ.
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez !ADI! » piątek, 28 sty 2005, 00:09

Zgadzam się z Wilem. Z resztą chyba Mills powiedział, że każdy wie, co się dzieje na Turini i bierze się to pod uwagę.
Można powiedzieć, że to był taki polski akcent na RMC. U nas nie ma śniegu ale są belki :D

RaQ czy byłeś w sezonie oglądać jakiś rajd do MP? albo PPZM?? albo ME?? proszę o odpowiedź
!ADI!
S1600

Postprzez RaQ » piątek, 28 sty 2005, 00:16

!ADI! napisał(a):RaQ czy byłeś w sezonie oglądać jakiś rajd do MP? albo PPZM?? albo ME?? proszę o odpowiedź

Owszem, MP i 2 PPZM. A dlaczego o to pytasz? :)
RaQ
A5

Postprzez !ADI! » piątek, 28 sty 2005, 00:17

Oglądałeś tylko szutry?
!ADI!
S1600

Postprzez RaQ » piątek, 28 sty 2005, 00:26

!ADI! napisał(a):Oglądałeś tylko szutry?

Na tych rajdach byłem w minionym sezonie. Ale w poprzednich latach widziałem rajd asfaltowy (warszawski 2001)...
RaQ
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata