FIA ma #@%&*##!!!???

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez maciekd » środa, 10 wrz 2003, 13:48

Rekonesans przed kazdym etapem to jakas koszmarna pomylka!Rozumiem, ze ma to wyrownac sznase i ograniczyc jazde "na pamiec", ale z miliona mozliwych rozwiazan wybrali takie, ktore doprowadzi zmniejszenia widowiskowosci i ograniczenia dlugosci rajow WRC.
Zawsze myslalem ze w rajdach scigaja sie kierowcy samochodami a nie samochody kierowcami. Tymczasem pzepis o dwoch samochodach fabrycznych spowoduje praktycznie brak mozliwosci zaistnienia nowym kierowca. Teraz nikt nie zaryzykuje angazu zolodzioba (nie ciebie dziobku :wink: ) jako kierowcy fabrycznego. Chyba ze za 100% kosztow. I co? I teraz to beda jezdzic tylko ci co maja kase... Nie mowiac juz o szansach Kuchara na fabryke.
FIA daje ciala i jesli sprawdza sie zapowiedzi na przyszle sezony (a jak znam Mosleya, oczywiscie nie osobiscie, to bedzie nawet gorzej) to WRC moze zapomniec o konkurowaniu z F1 :?
maciekd
A6

Postprzez tomas » środa, 10 wrz 2003, 13:55

a może właśnie o to chodzi? żeby niedoprowadzić do sytuacji w której rajdy przewyższyły swoją popularnością f1? w końcu w f1 jest większa kasa, przynajmniej tak mi się wydaje. naprawdę nie mogę zrozumieć tych przepisów :?
tomas
A5

Postprzez Alien » środa, 10 wrz 2003, 14:37

Przykro mi, ale wbrew naszym najszczerszym checiom i przekonaniom, rajdy nigdy nie mialy szansy na konkurowanie z F1 a nawet z ETCC pod wzgledem zarabianej na nich kasy i reklamodawcow. W niemczech czy anglii CO TYDZIEN odbywa sie kilka a nawet kilkanascie imprez wyscigowych na wiekszosci z posiadanych torow w tych krajach. To zawsze jest rodzinna fiesta z piknikiem, nawet jak na torze zmagaja sie kierowcy starych polo, drucianych catterhamow czy replik porsche. Rajdy sa rozwlekle, trzeba sie przemieszczac po OS-ach i nie ma w kazdym miejscu budy z kielbasa, piwem, popkornem i prezerwatywami. Nie pisze tego jako zarzut pod wzgledem wyscigow, ale po prostu z racji kompaktowosci tego wydarzenia, mozliwosci sprzedazy biletow (F1 to cena kilkuset euro) i tego, ze widzowie niemal caly czas widza zawody, rajdy nigdy nie beda masowa rozrywka i przyciagac beda glownie wielbicieli tego sportu. Takze FIA nie mialo chyba zamiaru ograniczyc popularnosci rajdow a podejrzewam, ze zmierza do tego, by byly jak najbardziej telewizyjne. Zeby wszystko dzialo sie krotko, szybko, latwe do nakrecenia i podania widzom eurosportu w gladkiej, grubo ulukrowanej w reklamach pigule. Za gruba kase ofkors.
Alien
A5

Postprzez Hultay WRC » środa, 10 wrz 2003, 21:26

I po co my tak narzekaliśmy na pzmot? Yeraz życie pokazało nam że jak jest źle to może być jeszcze gorzej :( . To z tymi rekonesansami to chory pomysł, a przepis o braku tzrciego kierowcy jest jeszcze głupszy. Co za kanał :( To wszystko wygląda jak dziwaczny sen: plotki o Colinie w Nascar, chore przepisy które się ze sobą gryzą, Kuzi na mocnym Subaru przegrywa mistrza Polski, kierowca bez zwycięzyw jest coraz bliżej tytułu, a nasi i tak nie jeżdżą. Chciałym się obudzić. :?
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez !ADI! » środa, 10 wrz 2003, 21:36

No cóż, w ogóle ten rok jest jakiś taki "na minus". Może ma na serio jakieś SUPER fajne momenty, ale po za tym, jak już Hultay napisał "KANAŁ"!!
!ADI!
S1600

Postprzez !ADI! » środa, 10 wrz 2003, 21:48

Loża Szyderców:
piłkarze, kibice, działacze a może PZPN – nie oszczędzamy nikogo. TY decydujesz z czego się pośmiejemy!

Ostatnio wszedłem na forum legii. I znalazłem to^. Możeby u nas coś takego założyć, bo ostatnimi czasy lista osób śmiechu wartych bardzo się rozrosła!!

PS NIE JESTEM FANEM PIŁKI NOŻNEJ. [/quote]
!ADI!
S1600

Postprzez Alien » środa, 10 wrz 2003, 22:14

Obawiam sie, ze pojemnosc forum moze zostac nadwyrezona :roll:
Moze trudniej i ciekawiej byloby znalezc kogos kto nie robi z siebie posmiewiska i stara sie pomoc w tej totalnej bryndzy :?:
Alien
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » czwartek, 11 wrz 2003, 15:12

Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Alien » czwartek, 11 wrz 2003, 15:51

Szczerze mowiac nie czyta sie tego z radoscia. Niby pocieszajace jest to, ze jest facet ktory usiluje okielznac chucie twardzieli z FIA na wydymanie cyklu WRC. Ale co qrde jest z tymi goscmi we wladzach i tam i tu, ze nie sa wstanie czy nie chca zrobic tak, zeby radoche z rajdow mieli zawodnicy, sponsorzy, kibice i organizatorzy. Moze nie w tej kolejnosci, ale organizatorzy zawsze na koncu. Jesli ja urzadzam impreze, to nie w tym celu zeby kazdy zaproszony dal mi prezenta, pocalowal w dupe ze smakiem i opowiadal jaki to ja jestem wspanialy. A wyglada na to ze panowie z wladz wlasnie w ten sposob wyobrazaja sobie idealne party.
Alien
A5

Postprzez tomas » czwartek, 11 wrz 2003, 15:56

Te decyzje naprawdę nie są zrozumiałem, baa one są głupie poprostu :( A panu Richardsowi nie ma co się dziwić i doskonale rozumię tego gościa. Trzeba mieć nadzieję, że wreszcie ktoś albo coś przemówi do rozsądku ludziom, którzy wymyślają takie przepisy :?
tomas
A5

Postprzez !ADI! » czwartek, 11 wrz 2003, 18:24

Oglądaliście wczoraj wywiad z Bartosiem?
Oni uważają, że wszstkie nowe przepisy przehcodzą ciężko a nasptępnie są popierane. No cóż czasami im się udaje a czasami nie.
Zobaczymy co będzie tym razem?
!ADI!
S1600

Postprzez Wilu » czwartek, 11 wrz 2003, 19:22

tak Adi również oglądałęm wczorajszą relacyjkę, znów fajnie nakręconą lecz rzeczywistość już mało kolorowa. zabili szpiegów, którzy bądź co bądź nie dość że wpływali na bezpieczeństwo to jeszcze mieli pracę i cieszyli się uczestnictwem w tej niesamowitej karuzeli. druga sprawa to zupełne ignorowanie pomysłów kierowców i szefów teamów, którzy chyba jednak powinni mieć coś do powiedzenia. dobra taktyka młodego Solberga by stworzyć związek kierowców rajdowych, walczący o ich prawa, reprezętujący. choć jestem przeciwny związkowcom wszelakim, to jednak to pomysł przyzwoity. pozdro.
Wilu
N4

Postprzez Hultay WRC » czwartek, 11 wrz 2003, 21:20

Coraz częściej mam wrażenie że FIA ma ochotę robić wszystkim na złość: jedni chcą młodej krwi to oni likwidują trzecie samochody fabryczne, chcą bezpieczeństwa, to robią dziwny rekonensans i likwidują szpiegów co zwiększa prawdopodobieństwo wpadki nma osie (bez skojarzeń proszę :) ), jak checemy widowiskowego sporu to oni kobminują jak spowolnić sprzęt itp
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Schumi03 » piątek, 12 wrz 2003, 19:54

A może ratunkiem byłoby stworzenie całkowicie niezależnej od FIA federacji,tak jak producenci zaangażowani w F1 (GPWC) którzy chcą sie wypiąć na FIA... Wtedy ,szefem takiej instytucji mógłby zostać pan Richards,a jemu chyba raczej zalezy na rajdach...
Obrazek
Schumi03
N3

Postprzez +RAFAŁ+ » sobota, 13 wrz 2003, 20:13

http://www.extreme.pl/?module=news&id_n ... d5f5c251a2

Popatrzcie do czego te ...(sorry, ale jestem bardzo zdenerwowany) przepisy mogą doprowadzic!!! PRECZ Z NOWYMI PRZEPISAMI!!!!!
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata