66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez THIM » środa, 1 lip 2009, 10:34

Trzeba też zrozumieć tego gościa. Nie musi być fanem rajdów. Na jego własnym polu stawiają mu tyczki i jeszcze straszą policją, zamiast powiedzieć, o co chodzi. Też bym się wkurzył. A potem Rzecznik Rajdu tłumaczy, że przecież gadali z kuzynem a taśmy to mają chronić pole. Wstyd.
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Postprzez matrixowo » środa, 1 lip 2009, 11:28

ludzie nad czym wy się rozczulacie? przecież taki jeden małorolny nie zaszkodzi całemu rajdowi, czy temu, że będzie w przyszłości czy nie...

Zawsze na każdej imprezie jaką byś nie zrobił znajdą się stare lapucery, którym wszystko przeszkadza.

Najważniejsze, że impreza była na tyle dobrze zabezpieczona, że przy tak dużej ilości kibiców nie doszło do tragedii, bo wtedy byśmy mogli zapomnieć o przyszłych WRC w polsce.

Ogólnie, w tym momencie, już nic nie zaszkodzi 66 Rally Poland!!!
matrixowo

Postprzez Newmann » środa, 1 lip 2009, 11:56

Mad Max napisał(a):sobota - Wydminy - punkt M3 z programu dla mediów - jedno z najpiękniejszych miejscówek na jakich w życiu byłem - tam dopiero droga i krajobraz wyglądają jak na Finlandii i tam sobie przypomniałem dlaczego kocham odcinki po szutrze idące po lesie- ekipa ISC na pewno pokaże kilka ujęć w Eurosporcie

Mad Max chyba byliśmy w tym samym miejscu- ekipa 4 na rowerach z flagami :D
Miejsce było godne polecenia i atmosfrea była OK
Prędkość była OK, tylko zakręt za ciasny
Newmann
N2

Postprzez Mad Max » środa, 1 lip 2009, 14:17

Newmann napisał(a):
Mad Max napisał(a):sobota - Wydminy - punkt M3 z programu dla mediów - jedno z najpiękniejszych miejscówek na jakich w życiu byłem - tam dopiero droga i krajobraz wyglądają jak na Finlandii i tam sobie przypomniałem dlaczego kocham odcinki po szutrze idące po lesie- ekipa ISC na pewno pokaże kilka ujęć w Eurosporcie

Mad Max chyba byliśmy w tym samym miejscu- ekipa 4 na rowerach z flagami :D
Miejsce było godne polecenia i atmosfrea była OK

kojarzę flagi ale rowerów nie za bardzo ale skoro mówisz że byliśmy gdzieś w pobliżu pewnie tak było - za rok pewnie też tą miejscówkę będziemy oglądać

A co do tekstów że rolnicy są tacy niedobrzy to sugeruję wstrzymać się z takimi komentarzami bo widzę że nikt z was nie zdaje sobie sprawy ile dla takiego rolnika znaczy wygnieciona trawa czy połamane zborze. Rozmawialiśmy z gospodarzem do którego należała łąka z lasem koło hopy na Grabówce i to co on opowiadał co działo się w zeszłym roku to uwierzcie że nie chciałbym być w jego skórze, a to że organizator zwraca z ubezpieczenia za szkody jest fikcją bo za to że gość musiał przez tydzień czasu szukać bydła po okolicznych polach to już mu nikt nie zwróci. I tak jak sam powiedział to że mu ktoś zapłaci za to że się rozbił czy stoi na jego ziemi to go nie satysfakcjonuje bo wolałby nie mieć tego problemu. Żeby było zabawniej to na wiejskich tablicach ogłoszeń nie było żadnej wzmianki że będzie u nich rajd.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez ToKu » środa, 1 lip 2009, 14:29

Rowery były przypięte do drzew na wypadkowej, przyjechaliśmy prawie 4h przed przejazdem, więc można było przegapić. Flagi rozstawiono tak jak pan z WRC TV prosił.

P.S. Ta miejscówka rok temu, przed wycinką, była o niebo lepsza, tyle, że w najlepszym punkcie miejsca było na kilkanaście osób. Dlatego byliśmy tak wcześnie.

A co do za rok, to ten odcinek jest jedynym naprawdę fajnym miejscem od wjazdu do lasu do wyjazdu z lasu, tak że za rok raczej nie będę tam ryzykował, bo jak się przykładowo safety zbieszą, to jest się ugotowanym. Już w tym roku niewiele brakowało przeca żeby nas pogonili z górki.

Las na Gawlikach (za Czarnówką) jest też ładny, w tym roku ponoć nie było tam tłumów.
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez rallyspeed » środa, 1 lip 2009, 17:05

Byłem od testowego, najpierw daleko od zakrętu potem blisko na innym i wtedy przejazdy robily większe wrażenie. Nie lubie Loeba że nie pozwala innym wygrywać ale na danowie pod wiaduktem lewy do prawy poszedl najszybciej wizualnie tylnym kołem odbijając się lekko od skarpy, ale nie tylko on. Ta miejscówka była dla mnie najlepsza, Oleksy nieźle, duzo lepiej od enek, które tam wyglądały biednie. Na hopie Holek pokazał klase, ale tam wystarczy tylko trzymać gaz i kierownice prosto a do hop jest przyzwyczajony. :wink: Na testowym widziałem Kajtka w kapturze.
Peter lubi jeździć bokami i chyba nie potrafi inaczej i troch traci. Safety nie działało ale było ok z bezpieczeństwem. Na jednym oesie robiłem mini objazd w nocy, pytam safety którędy idzie oes, a on gada po ukraińsku czy coś.Pyta się a co to jest odcinek, ja mówie że special stage, a on "tu taśma, tu taśma, tu taśma" - niezłe.
Trasy mamy lepsze niż myślałem. Novikow najwiecej boków zapinał, pewnie przyszły mistrz. Jak Loeb wyszedł do autografów to tlum oszalał.
I jeszcze relacja z pierwszego dnia rajdu - mega przyspieszona przynajmniej to miejsce z flagami nad oesem, poźniej mniej ale da się już oglądac.
Oby polski był znowu jako wrc.

ps. wracając z hopy w lesie były ciekawe zakręty, na których polskie enki widowiskowo jak wrc, Sztukę lekko wynioslo i pojechał przy krawedzi drogi, chłopak trochę cisnął 8)

ps2. Co to za piosenka z radia rajdowego po czesku chyba z ... zapomniałem już , chyba z autobusem ???????
Ostatnio edytowano środa, 1 lip 2009, 19:31 przez rallyspeed, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez gajus » środa, 1 lip 2009, 17:19

dzisiaj tj sroda o 23.00 na TV4 jest relacja z rajdu. jakby ktos mogl nagrac a pozniej wrzucic do netu to bylbym ogromnie wdzieczny.
pozdr dla wszystkich kibicow, kto nie byl niech zaluje, takiej atmosfery jeszcze nie widzialem na zadnym polskim rajdzie...
Jazda prosto jest dośc nudna, zakrętami trudna, a bokami cudna - moje motto... ;)

&

http://www.youtube.com/watch?v=Zw9VMOhQIGM&feature=email Moj 126p 900
gajus
N1

Postprzez @luki rally@ » środa, 1 lip 2009, 19:37

To i ja:) To byly trzecie moje MS i pierwszy rajd polski na szutrach i bylo najbardziej widowiskowo.Sobota to znane miejsce juz z kamera Eurosportu na Danowie.Niedziela Milki i dwie miejscowki okolo 3 kilometra trasy.Piekna atmosfera..Spalismy pod namiotami przy odcinakch i niebylo zadnych problemow z rozlozeniem sie w polku,po odpowiednim uprzedzeniu gospodarza..
A w pon.przejezdzajac kolo toru w mikolajkach,Ford urzadzal jakas pojezdzawke Focusem po SS.
Ogolnie najlepszy rajd na jakim bylem,swietne 6 miejsce holka i dwoch polakow w 10.
Kilka moich fotek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
@luki rally@
N3

Postprzez żółtodziób » czwartek, 2 lip 2009, 00:12

W sumie już tutaj dawno nic nie pisałem, ale tym razem aż sie prosi...

1. Ja się nie dziwię ludziom, którym zadeptali pole, gdyby to było moje pole to bym wziął kosę i przegonił całe towarzystwo. Jest MOJE i jest ŚWIĘTE, winnym sytuacji jest ORGANIZATOR. Ci co widzą same plusy niech podadzą swoje adresy, ja wlezę im do domu i zrobię kupę na środku pokoju gościnnego i powiem ze to w imię miłości do rajdów, ciekawe czy będą zachwyceni... Takie rzeczy trzeba ustalać, to nie komuna, własność to rzecz święta, organizator dał rzopy i słusznie za to powinien beknąć.

2. To nie jedyna wpadka, informacja traktowanie kibiców per-noga (potrafili powiedzieć że nie ma miejsc na parkingu, a było full, i jak tu na bezczela nie ignorować tego co mówią), przygotowanie parkingów a raczej jego brak... to oczywiscie szczegół, ale tradycyjnie wkurzający.

3. Petter... i wszystko jasne... Gość robi niesamowite wrażenie, zarówno jeśli chodzi o calokształt jak i o jazdę.

4. Ogólnie zajebiście, teraz mogę umrzeć. Długo byłem rozczarowany N-kami w RSMP, ale to co widziałem zaspokaja mój apetyt na kolejne 2 lata, ma nadzieję,że dostaniey rundę.

5. Gosciu w niebieskiej lekko tuningowanej 206stce z Katowic - troszkę zwolnij, kiedyś sobie zrobisz kuku jak będziesz tak zaiwaniał... taki krasnal i 200 km/h na tak wąskiej drodze... to sie kiedyś musi źle skończyć.

6. Amen, przestaję wkurzac forumowiczów na czas nieokreślony po raz kolejny...
żółtodziób
A8

Postprzez Krecik » czwartek, 2 lip 2009, 07:56

Z tego co safeciarze mówili to po rajdzie właściciele mieni zniszczonych wystosowują pismo do jakiegoś organu (PZM?) i po wizji lokalnej dostają rekompensatę finansową w związku z tym nie jest chyba tak źle z tym wszystkim a te różnego rodzaju akcje mają na celu wyciągnięcie większej ilości pieniążków
Krecik
A5

Postprzez beeper_ » czwartek, 2 lip 2009, 08:03

Rajd oczywiście super ale najbardziej mnie boli zakup karnetu kibica, który ani razu nie był sprawdzany!
beeper_
N4

Postprzez rallyholic » czwartek, 2 lip 2009, 08:37

żółtodziób napisał(a): Ja się nie dziwię ludziom, którym zadeptali pole, gdyby to było moje pole to bym wziął kosę i przegonił całe towarzystwo. Jest MOJE i jest ŚWIĘTE, winnym sytuacji jest ORGANIZATOR. Ci co widzą same plusy niech podadzą swoje adresy, ja wlezę im do domu i zrobię kupę na środku pokoju gościnnego i powiem ze to w imię miłości do rajdów, ciekawe czy będą zachwyceni... Takie rzeczy trzeba ustalać, to nie komuna, własność to rzecz święta, organizator dał rzopy i słusznie za to powinien beknąć.

Powiem tylko tyle, że wszystkie pola, łąki itd. , na których zlokalizowane były oficjalne strefy kibica, były dogadane z właścicielami. Dojścia do tych stref również wynajęto. Za niektóre z nich słono trzeba było zapłacić. Organizator nie jest w stanie wynająć wszystkich pól wzdłuż wszystkich oesów. Jak to sobie wyobrażacie?? To, że kibice wybierają inne miejsca do oglądania rajdu to nie wina organizatora, wybaczcie.... Za poniesione straty oczywiście wypłacane bedzie odszkodowanie. Pozdrawiam!
"life's hard, rally is harder"
rallyholic
N3

Postprzez rallygirl » czwartek, 2 lip 2009, 09:27

z biletami to w ogole bylo tez troche bez sensu

1.gold byl drogi - a i tak z tym lepszym parkingiem to byla lipa bo parkowali tam nie tylko zloci
2.w wieu miejscach nawet nie sprawdzali biletow
3.na superoes bilety nie byly tanie ale ja wolalabym zeby sprzedawali dwa rodzaje biletow na trybune bo kupila bym sobie drozszy i bylo by bez nerwow a tak to sterczalam tam 2 godziny wczesniej zeby cos widziec...
"Kosmetyka samochodu nie ma dla mnie znaczenia. Jak długo koła kręcą się we właściwym kierunku, musimy próbować"
CMcR
rallygirl
N1

Postprzez Moje-Rajdy.pl » czwartek, 2 lip 2009, 09:39

Zapraszamy do ogladania zdjec i dodawania nowych !
http://www.moje-rajdy.pl/rajdy/171,66_Rajd_Polski-2009/

Limit na kazde zdjecie zostal podniesiony do 5MB, brak limitu transferu :)
Moje-Rajdy.pl

Postprzez Mad Max » czwartek, 2 lip 2009, 10:21

Krecik napisał(a):Z tego co safeciarze mówili to po rajdzie właściciele mieni zniszczonych wystosowują pismo do jakiegoś organu (PZM?) i po wizji lokalnej dostają rekompensatę finansową w związku z tym nie jest chyba tak źle z tym wszystkim a te różnego rodzaju akcje mają na celu wyciągnięcie większej ilości pieniążków

w praktyce jest to fikcją bo rzeczoznawca przyjeżdża po trzech tygodniach gdzie taki gospodarz nie ma ochoty patrzeć jak mu krowy wychodzą przez rozje..... przez kibiców płot, a cześć trawy zdąży już odrosnąć
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata