Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez Zajcev » piątek, 27 gru 2013, 16:13

SOKÓŁ napisał(a):
Jarek55511 napisał(a):Oficjalnie fia nie nadaje tytułów v-ce mistrza w klasach.
A co do Michała to raczej nie będzie startów w WRC,ponieważ Szczepaniak wsiada do Kubicy.

Wszech wiedzący kolego do Kubicy wsiada tylko na Janner jak by Cię to interesowało a Michał będzie śmigał w RSMP więc jeszcze wszystko się może zdarzyć :!:

Fiesta R5 w RSMP ? ;)
Zajcev
N4

Postprzez mikr » piątek, 27 gru 2013, 16:40

JWRC są mistrzostwami świata juniorów. Jeżeli pierwszy w klasyfikacji końcowej jest mistrzem świata JWRC (Martin Prokop) to drugi w tej klasyfikacji automatycznie jest wicemistrzem świata JWRC (Michał Kościuszko) itd. Gdyby FIA nie uznawała drugich i kolejnych miejsc to nie byłoby ich w klasyfikacji końcowej JWRC i wtedy wicemistrza świata by nie było ale wtedy rywalizacja nie miałaby sensu.
mikr

Postprzez beeper_ » piątek, 27 gru 2013, 17:01

SOKÓŁ napisał(a):
A co do Michała to raczej nie będzie startów w WRC,ponieważ Szczepaniak wsiada do Kubicy.

Wszech wiedzący kolego do Kubicy wsiada tylko na Janner jak by Cię to interesowało a Michał będzie śmigał w RSMP więc jeszcze wszystko się może zdarzyć :!:

Kubica ma tracić czas na jazdę z pilotem, z którym nie ma możliwości startów w pełnym sezonie w WRC? Nie wydaje mi się.
beeper_
N4

Postprzez Jarek55511 » piątek, 27 gru 2013, 17:19

Szczepaniak napewno nie będzie jeździł w niższej randze mistrzostw niż WRC. Sam to kiedyś powiedział. Więc raczej będzie to pełny sezon z Kubica. Nigdy nie słyszałem żeby FIA mówiła o tytułach v-ce mistrzach w PWRC,SWRC,JWRC.
PS Sokół to Ty chyba jesteś wszech wiedzący,bo wiesz że tylko Janner jadą razem,a ja w to wątpię tylko,żeby Robert brał kogoś w nowym sezonie na prawy jednorazowo.
Jarek55511
S1600

Postprzez SOKÓŁ » piątek, 27 gru 2013, 17:33

Jarek55511 napisał(a):Szczepaniak napewno nie będzie jeździł w niższej randze mistrzostw niż WRC. Sam to kiedyś powiedział. Więc raczej będzie to pełny sezon z Kubica. Nigdy nie słyszałem żeby FIA mówiła o tytułach v-ce mistrzach w PWRC,SWRC,JWRC.
PS Sokół to Ty chyba jesteś wszech wiedzący,bo wiesz że tylko Janner jadą razem,a ja w to wątpię tylko,żeby Robert brał kogoś w nowym sezonie na prawy jednorazowo.

Kolego na to mam potwierdzenie że jedzie Janner i nie ja w akordzie wrzucam niusy z fejsa więc tu by było można trochę popolemizować,kto co wie.No w sumie teraz żałuję że wczoraj nie pojechałem ze znajomymi do Rzeczki bo była by okazja porozmawiać z Robertem LIVE więc był bym wszech wiedzący tak jak piszesz :!:
SOKÓŁ
A6

Postprzez piotrg » piątek, 27 gru 2013, 18:13

Z tym Szczepaniakiem to raczej pewne. Przed chwilą w Trójce (a to troszke poważne radio :) )w wiad sportowych powiedzieli że zaliczą Janner i 13 rund rmś.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez woytek » piątek, 27 gru 2013, 18:15

Ja stawiam na taki układ
Robert Kubica / Maciej Szczepaniak - Ford Fiesta WRC, RK M-Sport WRT, cykl WRC
Kajetan Kajetanowicz / Jarosław Baran - Ford Fiesta R5 z M-Sport Polska, LOTOS Rally Team, cykl ERC
Michał Kościuszko / Maciej Baran - Ford Fiesta R5 z M-Sport Polska, LOTOS Rally Team, cykl LOTOS RSMP
Czyli jak widać Szczepaniak "zamienił się" miejscami z Maćkiem Baranem :D
Może być?
woytek
N3

Postprzez krzysiek_swrt » piątek, 27 gru 2013, 18:59

Nie sądzę żeby opcja Kościuszko Baran była możliwa i jeszcze z lotosem.Ciekawe czy lotos by zaryzykował taki układ po rezygnacji M B ze startów z Robertem.A przede wszystkim czy w ogóle wchodzi w grę opcja Kościuszko z lotosem skoro wcześniej były głosy że Lotos zrezygnował z usług Michała.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez Zajcev » piątek, 27 gru 2013, 22:01

krzysiek_swrt napisał(a):Nie sądzę żeby opcja Kościuszko Baran była możliwa i jeszcze z lotosem.Ciekawe czy lotos by zaryzykował taki układ po rezygnacji M B ze startów z Robertem.A przede wszystkim czy w ogóle wchodzi w grę opcja Kościuszko z lotosem skoro wcześniej były głosy że Lotos zrezygnował z usług Michała.

ja natomiast myślę, że jest to bardzo prawdopodobne i bardzo mnie to cieszy:)
Zajcev
N4

Postprzez Jarek55511 » piątek, 27 gru 2013, 22:26

SOKÓŁ napisał(a):
Jarek55511 napisał(a):Szczepaniak napewno nie będzie jeździł w niższej randze mistrzostw niż WRC. Sam to kiedyś powiedział. Więc raczej będzie to pełny sezon z Kubica. Nigdy nie słyszałem żeby FIA mówiła o tytułach v-ce mistrzach w PWRC,SWRC,JWRC.

Kolego na to mam potwierdzenie że jedzie Janner i nie ja w akordzie wrzucam niusy z fejsa więc tu by było można trochę popolemizować,kto co wie.No w sumie teraz żałuję że wczoraj nie pojechałem ze znajomymi do Rzeczki bo była by okazja porozmawiać z Robertem LIVE więc był bym wszech wiedzący tak jak piszesz :!:

I dobrze że wiesz dużo ja tego nie neguje i nie będę się kłócił kto wie więcej,bo każdy coś wnosi pomału do wątku. A na fb są też pewne źródła więc nie wiem czemu się czepiasz,bo na tym fb każdy ma konto od autoklubu po wp z którego wstawiłeś link w innym wątku :wink:
Jarek55511
S1600

Postprzez seal » piątek, 27 gru 2013, 23:19

Tydzień temu słuchałem wywiadu w radiu Jana Kościuszki dotyczącego organizacji wigilii w Krakowie.
W rozmowie odniósł się do swojej odmiennej sytuacji finansowej w porównaniu do przeszłości.
Sądzę, że nie pozostaje to bez wpływu na zaangażowanie i program Michała w rajdach.
seal
A5

Postprzez gregortest » sobota, 28 gru 2013, 09:49

MK bez Lotosu na 100 %.
Jeżeli pojawi się wogóle na rajdach, to tylko RSMP, a z kim to nie wiem.
Lotos zakończył - czy współpracę z dn 31.12.2013
Poza tym zapominacie o rekonwalescencji która mo trwać jeszcze kilka miesięcy.
gregortest
A5

Postprzez ZbyszekChaosu » sobota, 28 gru 2013, 11:12

Faktycznie nic nie wskazuje na to, że LOTOS będzie jeszcze Michała wspierał. Po nieudanym debiucie w WRC ciężko o dużego sponsora więc pewnie kasy tylko na RSMP wystarczy. W mediach pewnie sprzedadzą to jako forma rekonwalescencji ;) Jeśli tylko wystarczy na R5 to MK będzie na pudle na koniec sezonu a przy odrobienie szczęścia zdobędzie majstra i sponsorzy znowu się znajdą za rok.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez beeper_ » sobota, 28 gru 2013, 12:22

ZbyszekChaosu napisał(a):Faktycznie nic nie wskazuje na to, że LOTOS będzie jeszcze Michała wspierał. Po nieudanym debiucie w WRC ciężko o dużego sponsora więc pewnie kasy tylko na RSMP wystarczy. W mediach pewnie sprzedadzą to jako forma rekonwalescencji ;) Jeśli tylko wystarczy na R5 to MK będzie na pudle na koniec sezonu a przy odrobienie szczęścia zdobędzie majstra i sponsorzy znowu się znajdą za rok.

Tak jak w tym sezonie miał walczyć o zwycięstwo w WRC
beeper_
N4

Postprzez posejdon » sobota, 28 gru 2013, 12:36

beeper_ napisał(a):Tak jak w tym sezonie miał walczyć o zwycięstwo w WRC

Z tym tekstem to rzeczywiście była przesada - podjarał się za bardzo albo ktoś od PR to wymyślił. Ale nie możesz zaprzeczyć, że w Polsce Michaił zwykle był szybki. Dobrze zasuwał ośką. Na Elmocie tylko on podpiął się pod Bryana. Na Polskim też miał dobre tempo. Oczywiście prawie zawsze kończyło się to dzwonem albo "defektem" ale kto wie co będzie w tym roku..?
Jeżeli będzie jeździł w RSMP, w których nie będzie już takiej konkurencji (BB, KK), to moim zdaniem może powalczyć. Na naszym podwórku szanse ma spore - świat to chyba jednak za wysokie progi.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata