Corona Rally Mexico

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Corona Rally Mexico

Postprzez PsRally » sobota, 11 mar 2017, 13:27

No to "po ptakach" w Meksyku :

"Hubert Ptaszek Official
55 min

W serwisie okazało się, że uszkodzeniu uległ blok silnika i doszło do wycieku oleju. Zespół ciężko pracował by temu zaradzić, jednak awaria jest na tyle poważna, że jej usunięcie jest niemożliwe. Duży wyciek oleju grozi pożarem auta i ryzyko jest zbyt duże. Tempo na splicie El Chocolate było naprawdę dobre, ale trudno się tym jakkolwiek zadowolić i tym bardziej jestem zawiedziony, bo wiem, że przywiezienie tu dobrego rezultatu było w zasięgu. Pozostaje mi cierpliwie poczekać do Argentyny choć dla mnie będą to długie cztery tygodnie. Bardzo Wam dziękuje za ten doping i nocne kibicowanie, jesteście najlepszymi fanami na świecie ! "
PsRally

Postprzez Voo » sobota, 11 mar 2017, 14:51

Może to małostkowe, może mało kibicowskie, nie chcę też wywołać żadnej gównoburzy ale jakoś trudno mi wykrzesać w sobie zainteresowanie jego poczynaniami. Tzn życzę mu jak najlepiej ale info, že już nie jedzie nie wywołuje u mnie żadnej reakcji.
Voo
N3

Postprzez rafalze-ce » sobota, 11 mar 2017, 15:54

Dokładnie , jakby był prawdziwym fighterem to jechał by wszystkie rundy a nie tylko te w których idzie coś łatwo ugrać.
Jezdzi za swoje więc niech się chłop bawi.
rafalze-ce
N3

Postprzez iceman150 » sobota, 11 mar 2017, 16:51

No już nie do końca za swoje bo część budżetu i pewnie nie małą dokłada Orlen.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez wanderer » sobota, 11 mar 2017, 17:02

rafalze-ce napisał(a):Jezdzi za swoje więc niech się chłop bawi.

Skąd w ogóle przesłanka, że gość w tym roku jedzie za swoje?

Voo napisał(a):Może to małostkowe, może mało kibicowskie, nie chcę też wywołać żadnej gównoburzy ale jakoś trudno mi wykrzesać w sobie zainteresowanie jego poczynaniami.

To trochę jak z Domżałą startującym w rajdach terenowych, którego starty nie wzbudzają takiego zainteresowania jak kwestia finansowania tych startów, a konkretnie firmy która za to płaci.
wanderer
A6

Postprzez Kajtofan » sobota, 11 mar 2017, 18:56

Ciekawe czy Meeke dojedzie do mety. Według mnie wydzwoni na bank.
Kajtofan
N3

Postprzez PsRally » sobota, 11 mar 2017, 19:06

Voo napisał(a):Może to małostkowe, może mało kibicowskie, nie chcę też wywołać żadnej gównoburzy ale jakoś trudno mi wykrzesać w sobie zainteresowanie jego poczynaniami. Tzn życzę mu jak najlepiej ale info, že już nie jedzie nie wywołuje u mnie żadnej reakcji.

Chyba idealnie podsumowałeś mój punkt widzenia - rozwój to walka i równanie do najlepszych, tam gdzie jedzie w WRC 2 multum gości ( finka, polski etc) a nie jazda na podium w rajdzie gdzie startuje 3 zawodników - no ale jak pokazało życie tam gdzie teoretycznie pewne punkty też "wachacz" się może powinąć. Takie mamy niestety czasy że jeździ budżet nie utalentowany kierowca w większości :) Ale wracając do Meksyku i walki kierowców - Bardzo ładnie jedzie Sordo - pokazuje się z dobrej strony, Troszkę więcej spodziewałem sie po JML - Ogier jedzie spokojnie swoje. A Lefebre standardzik, ponoć roleczka na ss 10 - pewnie coś wnosi w walizce do Citroena ale jego jazda naprawdę wygląda mega cieniutko...
PsRally

Postprzez viper » sobota, 11 mar 2017, 19:40

rafalze-ce napisał(a):Dokładnie , jakby był prawdziwym fighterem to jechał by wszystkie rundy a nie tylko te w których idzie coś łatwo ugrać.
Jezdzi za swoje więc niech się chłop bawi.

Pojęcia nie masz o czym piszesz, a co pozostałe rundy są darmo i w prezencie. Fighter czy nie fighter to kosztuje i jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Ptaszek kasę ma ale myślę że i tak do interesu dokłada.
viper
S2000

Postprzez rafalze-ce » sobota, 11 mar 2017, 20:07

Kolego Viper nie lubię wchodzić w dyskusje które prowadzisz ale przeczytaj Mój post raz jeszcze a póżniej odpisz na niego ale w języku który można zrozumieć. Bo ni w ząb nie rozumiem o co Ci chodzi.
rafalze-ce
N3

Postprzez Taurus » sobota, 11 mar 2017, 20:45

viper chce ci powiedzieć że ptaku wybrał meksyk bo go na to stać i kmini jak zdobyć więcej punktów żeby być może lepiej wypaść na koniec sezonu przed sponsorami. a tu cebula się sypie gęsto. taki substytut słomy. pozostałe rundy faktycznie to bedzie spacerek. na podium na wstecznym.

https://www.facebook.com/BIRDMANOfficia ... =3&theater

olen przelewa ale i tak trzeba dolać do pełna z włąsnej stacji żeby to miało sens...
Taurus
N3

Postprzez rafalze-ce » sobota, 11 mar 2017, 21:04

Oto samo mi chodziło :
rafalze-ce napisał(a):Jezdzi za swoje więc niech się chłop bawi.

Józka czy Tomka który jezdzi w kjs-ie Orlen nie sponsoruje, a nie jeden pewnie bedzie dużo lepszy ale go nie stać.
rafalze-ce
N3

Postprzez Taurus » sobota, 11 mar 2017, 23:45

kamili przeszedł właśnie timberlanda. ta fiesta płazojada na monte prezentowała się zacnie. dzwięk przypominał bardziej wrc 16 niż r5...ciekawe ciekawe
Taurus
N3

Postprzez viper » niedziela, 12 mar 2017, 01:25

rafalze-ce napisał(a):Kolego Viper nie lubię wchodzić w dyskusje które prowadzisz ale przeczytaj Mój post raz jeszcze a póżniej odpisz na niego ale w języku który można zrozumieć. Bo ni w ząb nie rozumiem o co Ci chodzi.

No trudno żebyś zrozumiał jak masz sam dziwny tok rozumowania. Masz pretensje do gościa że jedzie 7 rund a nie wszystko. Ja rozumiem że możesz mieć pretensje o proste lub łatwiejsze rajdy ale pretensje do kogoś kto jedzie 7 a nie więcej samemu siedząc w domu ni jak się mają do logicznego myślenia. Detektywem nie trzeba być ze chodzi o kasę bo to kosztuje. Czy kasa idzie w kosmos na ptaszka. Pewnie że tak. Tak samo jak poszła na koscuszke i kubice, bo żaden z nich nie ruszył polskich rajdów do przodu. nie zmienia jednak to faktu, że każdy walczy i szuka kasy jak może.
Taurus napisał(a):viper chce ci powiedzieć że ptaku wybrał meksyk bo go na to stać i kmini jak zdobyć więcej punktów żeby być może lepiej wypaść na koniec sezonu przed sponsorami. a tu cebula się sypie gęsto. taki substytut słomy. pozostałe rundy faktycznie to bedzie spacerek. na podium na wstecznym.

https://www.facebook.com/BIRDMANOfficia ... =3&theater

olen przelewa ale i tak trzeba dolać do pełna z włąsnej stacji żeby to miało sens...

Ja wiem czemu wybrał Meksyk.
No i dobrze że kmini bo Orlen go będzie rozliczal z wynikow. Co w tym dziwnego. Nie nauczyłeś się na przykładach Kościuszki czy Kubicy na czym polega marketing. Jeden jak dojechał do mety ze słabym wynikiem to mówili że to sukces w klasie. Drugi jak nie dojechał wcale to mówili że oes wygrany i to sukces a reszta nauka. No niestety taki jest marketing.
viper
S2000

Postprzez hbo » niedziela, 12 mar 2017, 08:53

Bo nikt tak nie ruszyl rajdow jak Kajto... :lol:
hbo

Postprzez Witcher1990 » niedziela, 12 mar 2017, 11:04

Oho never ending story z finansowaniem znowu poruszone :)

Jak w końcu rozwiązali ten problem z nowymi wrc, że startuje Bertelli?
Witcher1990
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata