Świat WRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Świat WRC

Postprzez Matthias Schmidt » środa, 11 sty 2012, 16:31

No, wybaczcie, nie śledzę tak bardzo Mistrzostw Polski jak Wy, ale zdaje mi się, że gość, który ma piecdziesiątkę na karku, a jego rajdowa kariera to tylko amatorszczyzna, nie zasługuje na miejsce w WRC. Już prędzej Kajetanowicz. Tylko nie ma kasy i doświadczenia w startach zagranicznych.
I prosze Was - nie argumentujcie swojego zdania tym, że Sołowow jest dwukrotnym v-ce mistrzem Europy, bo jaki jest poziom i jak wielka konkurencja w ERC, każdy wie.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez bimber » środa, 11 sty 2012, 16:54

Matthias Schmidt napisał(a):No, wybaczcie, nie śledzę tak bardzo Mistrzostw Polski jak Wy, ale zdaje mi się, że gość, który ma piecdziesiątkę na karku, a jego rajdowa kariera to tylko amatorszczyzna, nie zasługuje na miejsce w WRC. Już prędzej Kajetanowicz. Tylko nie ma kasy i doświadczenia w startach zagranicznych.
I prosze Was - nie argumentujcie swojego zdania tym, że Sołowow jest dwukrotnym v-ce mistrzem Europy, bo jaki jest poziom i jak wielka konkurencja w ERC, każdy wie.

to skoro jego kariera to amatorszczyzna to całe RSMP to amatorszczyzna bo przecież w tym roku do końca walczył o mistrzostwo...
sam osobiście nie przepadam za Sołkiem ale nazwanie jego kariery amatorszczyzna to chyba jednak za mocne słowa.
jak go stac niech jeździ.
bimber
N3

Postprzez roboM » środa, 11 sty 2012, 17:00

Matthias Schmidt napisał(a):No, wybaczcie, nie śledzę tak bardzo Mistrzostw Polski jak Wy, ale zdaje mi się, że gość, który ma piecdziesiątkę na karku, a jego rajdowa kariera to tylko amatorszczyzna, nie zasługuje na miejsce w WRC. Już prędzej Kajetanowicz. Tylko nie ma kasy i doświadczenia w startach zagranicznych.

Matthias, udzielasz sie tu tak mocno ze każde zdanie wyrażone przez jedna osobe jest obsypywane postami z twojej strony a na kazde pytanie masz juz gotowa odpowiedz. Rozumiem masz prawo bo forum jest do pisania i wyrazania swoich opini ale obrazanie kogos i nazwyanie go "Amatorem" i ze ktos nie zasługuje na WRC jest to za duzo na co mogłes sobie pozwolic!. Sołowow jest jaki jest ale to on ma V-ce mistrza ERC a nie np. Kajto , to on ma kase na WRC a nie Kajto i to on jezdzi dla siebie tak jak np "Van Merkejstenowie" jak kolwiek sie to pisze:) a nie Kajto. Nie mozna Człowieka obrazac ze nie jest tak szybki jak Loeb czy juz ten wspomniany Kajto i nie jest warty pojezdzenia WRC bo nawet Ja bym pojechał gdym miał na to $$ i nie obchodziło by mnie czy bede wygrywał czy nie jezeli jest to dla mnie pasja i zabawa a nawet wiecej bo dla Sołka rajdy to odskocznia od codziennej ganianiny za swoimi interesami. Koniec i kropka.
roboM
N1

Postprzez d-z rallyfans » środa, 11 sty 2012, 17:19

A przepraszam bardzo czy Kajto to święta krowa że to on bardziej zasłużył na start w WRC, Sołkowi nikt nic nie podał na tacy, od wielu wielu lat jeździ za swoje ciężko zarobione pieniądze, a jak zaczynał wielu z nas śmiało się z jego jazdy. Dostał propozycję od Wilsona to korzysta i bardzo dobrze robi, a Kajto jak na razie nic poza Polską nie pokazał, więc takie porównania nie mają żadnego sensu.
d-z rallyfans
A5

Postprzez Jarek55511 » środa, 11 sty 2012, 18:21

Niema o co się kłócić. Są takie czasy że liczy się kasa i kto ją ma ten jeździ gdzie chce i czym chce. Nie ujmując Sołkowi to jest u nas w top 3 zaraz po Bryanie i Kajtku. A v-ce mistrza Europy miał bo były takie zasady że punktowali tylko Ci kierowcy co się zgłosili a i tak przyjeżdżał Włoch na parę rajdów i wygrywał z nim choć Sołek startował w pełnych cyklach ERC. W tym roku będzie ciężko. Patrzcie na Janner był 9.i jak tak będzie w dalszej części sezonu to lipa będzie. Niestety Lotos niechce dać Kajtkowi na starty w paru rajdach zagranicą. Może Wojtek będzie coś jeździł? Żeby tylko się nie zmarnował jeżdżąc w kółko te same oesy na pamięć.
Ostatnio edytowano środa, 11 sty 2012, 18:28 przez Jarek55511, łącznie edytowano 1 raz
Jarek55511
S1600

Postprzez żółtodziób » środa, 11 sty 2012, 18:27

Ten zasługuje na dobrą brykę kogo na nią stać. Proponuję jechać do Hollywood i powiedzieć, że Paris Hilton nie zasługuje na Lexa LF-A, na bank nie potrafi tym szybko jeździć. Życie ogólnie jest niesprawiedliwe i nikt na to nie znalazł sposobu. Nie jestem fanem Sołowowa, ale do cholewy, Matthias, czy on ukradł Ci te pieniądze? Zarobił je w legalny sposób, fiskus mu tego nie zakwestionował i jego sprawa na co je wydaje, nigdzie nie jest napisane,że musi zasponsorować start komuś teoretycznie lepszemu, a samemu nalpeiej upalać Seicento na KJSach. Pretensje można mieć do PZMotu, że nie promouje odpowiednio tego sportu, przez co młodzi i zdolni ledwo spinają budżety na kraj, a zagranica to marzenie ściętej głowy.
żółtodziób
A8

Postprzez Seraf » środa, 11 sty 2012, 18:38

I jest tak jak pisalem Eurosport zajmie sie relacjami z WRC wreszcie jakas dobra firma ;)
Seraf
N3

Postprzez Jarek55511 » środa, 11 sty 2012, 18:39

Brakuje prężnych sponsorów. Tak jak było kiedyś taki Stomil Olsztyn Mobil 1, Renault Elf, Toyota Poland,a o Ford Mobil Marlboro i Sobieskie oraz Mocne i Camel nie wspomnę. Ale za komuny fabryki FSO robili testy młodym kierowca i tv się tym interesowała. Teraz to tv.tylko na kasie zależy i za pokazywanie biorą od Orlenu i Lotosu kase a kiedyś to inaczej było. Czasy się zmieniają na gorsze niestety. I teraz będziemy mieli kierowców tylko bogatych bez talentu. No chyba że Premiera córka zacznie startować w rajdach tak jak kiedyś Jaroszewicz.
A Sołek będzie walczył z Blockiem, Prokopem i R4-kami i S2000 lepszych kierowców z mniejszymi budżetami.
Jarek55511
S1600

Postprzez Sebekrally » środa, 11 sty 2012, 18:57

A co myślisz że jak Kajto wsiadłby do WRC walczyłby z Loebem? :lol:
Sebekrally
A5

Postprzez Loeb1987 » środa, 11 sty 2012, 18:59

Masz małe pojęcie o Polskich rajdach ;) Ten amator gdyby miał kasę na początku kariery to byłby już wiele razy MP. Wielu tak twierdzi.
Loeb1987
A6

Postprzez corados » środa, 11 sty 2012, 19:07

http://rajdy.autoklub.pl/news/eurosport-promotorem-wrc,40376

I pewnie gdyby nie Eurosport to FIA zostałaby z ręką w nocniku przynajmniej jeśli chodzi o Monte Carlo... Nie było pewnie zbyt wielu chętnych do podjęcia się tego zadania... I tym samym cykl IRC i WRC ma tego samego promotora, kto by o tym pomyślał rok czy dwa lata temu. Oby tylko Eurosport nie traktował WRC jak niechcianego dziecka a własne promował :mrgreen:
corados
A6

Postprzez kuba.es » środa, 11 sty 2012, 19:10

Już mnie powoli nudzi słowo "zasługuje/nie zasługuje". Co to ma do rzeczy? Z rajdami tak jak z życiem - jeden jeździ topowym autem, inny starym trupem. Ja też bym wolał jeździć w RSMP w jakimś S2000 zamiast kilkunastolatkiem w KJS, ale to zależy głównie od budżetu i szkoda to przeżywać.
Nie wiem jak inni, ale ja bardzo się cieszę, że przybywa naszych rodaków w RMŚ i Sołek w wurcu to dla mnie świetna wiadomość. Kiedy ostatnio ktoś z naszych jechał podobnym autem?

Matthias, do tej pory ceniłem Twoje uwagi, ale troszkę się zagalopowałeś. Nie wiem, czy jesteś Polakiem, czy Niemcem wymiatającym w naszym języku. Wiem natomiast, że prawdziwy Polak kochający rajdy, powinien się cieszyć z takich informacji. Pozdrawiam.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez marrcus » środa, 11 sty 2012, 19:14

Jak WRC w 2009 przyjechało na Mazury to sie ten Kajetanowicz razem z np. Kuzajem w garażach pochowali.

A na start w WRC M-Sportu Sołek nie musiał zasługiwać, tu się płaci a nie zasługuje, nie jedzie jak fabryczny kierowca.
marrcus
N3

Postprzez kuba.es » środa, 11 sty 2012, 19:21

marrcus napisał(a):Jak WRC w 2009 przyjechało na Mazury to sie ten Kajetanowicz razem z np. Kuzajem w garażach pochowali.

Nie wiem jak Kuzi, ale Kajto nigdzie się nie chował. Miałem przyjemność spotkać go w sobotę, kiedy to przyjechał zobaczyć jeden z niedzielnych oesów nad jeziorem. Chwilę pogadaliśmy i bynajmniej nie strach był przyczyną jego nieobecności na starcie....

marrcus napisał(a):A na start w WRC M-Sportu Sołek nie musiał zasługiwać, tu się płaci a nie zasługuje, nie jedzie jak fabryczny kierowca.

Nic dodać, nić ująć. A jak skopie tyłek Blockowi, Van Mersteijnowi lub przemądrzałemu Prokopowito już będzie super :)
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez MSG Racing » środa, 11 sty 2012, 19:23

Pochowali się bo samo kasa, kasa, kasa misiu.
Sołek niech jedzie. Ale nie ma co ukrywać że mimo iż 10 lat dochodził do tego poziomu to nadal jest wolniejszy od Kajta i tego nie zmieni żadną kasą.
Tytuł w ERC przy takiej stawce niewiele dla mnie znaczy. Tak jak jakiś tam tytuł Kościuszki, który wyjeździł jak najlepsi opuści serial.
To że ma i jedzie to dobrze, ale jakby nie jechał to by mi też nie było żal.
Ciekawe czy ktoś poza rajdowymi mediami w ogóle powie o polaku w aucie w WRC. Nawet jakby jechał grB to kij z tego. Nic to nie zmieni ani w naszych rajdach w PL ani nigdzie indziej. Jedynie on będzie miał nowe doświadczenie.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata