Rally of Turkey

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez alfan » niedziela, 2 mar 2003, 15:38

No 3ci,a ja myslałem że Colin go objedzie :roll: Brawa dla Sainza.Świetnie Panizzi-oby tak dalej :!:
Gdzie dwóch albo trzech spotyka się w imię Alfy Romeo,
tam Cuore Sportivo jest między nimi.
www.pyrateam.cuoresportivo.pl
alfan
N3

Postprzez **FanKuzaja** » niedziela, 2 mar 2003, 17:07

Nio i moje przypuszczenia się sprawdziły Carlos Sainz wygrał swój 25 rajd . BRAVO DLA El Matadora. 8) 8) 8) Wiwat.

Barawa również dla Duvala widac ze młody kierowca i pokazał sie z jak najlepszej strony w tak trudnje imprezie dla niego również brawa.

Colin też się swietnie spisywał tylko miałem cheć zobatrzenia 2 cytrynek na podium no cóż trza zyc dalej :wink:

Jak narazie najlepszy rajd w sezonie 2003 tyle sie dział że nie spełna opisać w jednym poście walka była zacięta do osatatniego Os.

Nie zapomnijcie dziś też relacja w EuroSport o 00:20
**FanKuzaja**
A6

Postprzez pwrc » niedziela, 2 mar 2003, 18:59

Relacja z Rajdu Turcji - godzinne podsumowanie - Eurosport - piatek 7.03 godz.22.00. Znalazłem tez informację: Rajdowe Mistrzostwa Świata - Mistrzostwa Swiata Juniorów (Rajd Turcji), równiez piatek 7.03 21.30. Nie pamietam , żeby po Monte czy Szwecji były jakies oddzielne relacje ze zmagań N-ki czy JWRC. Czyżby Eurosport zaczął pokazywać JWRC w oddzielnych relacjach? Jeżeli ktos wie troche więcej prosze o info.
pwrc
A5

Podsumowanie!

Postprzez grandmaster » niedziela, 2 mar 2003, 21:11

Jak tak już wszyscy podsumowują to ja też się dołącze:

Sainz- 25 wygrany rajd w karierze...mała rocznica. Poza tym pokazał, że trzeba jechać z głową w takich rajdach jak "Turcja". No to już nie ma lidera zespołu w Team'ie Citroen'a. Gratulacje "King Carlos" :!:

Burns- Kolejny (po Szwecji) dobry występ "Rudego Rycha"...ciekawe czy znowu będzie narzekał jak po Swedish Rally, że samochód miał źle ustawiony i nie mógłjechac na 100%. Mimo wszystko...RESPECT :!:

Duval- Czyżby obudził się ten jego talent...zobaczymy w nastepnych radach. Miejsce na pudle jak najbardziej zasłużone.

McRae- Kolejne punkty na koncie...chyba myśli poważnie o mistrzostwie i tym bardziej się ciesze, że nareszcie dojeżdża do mety. Xsara WRC mu leży.

Panizzi- Świetny występ, chyba sam się nie spodziewał, że tak pojedzie...-no i widzisz Corrado coś narobił :!:

Martin- Dobrze, że jakieś punkty ale spodziewałem się lepszego wyniku. Myślę, że się jeszcze rozkręci.

Gardemeister- No i znowu Skoda punktuje :) Jakaś wzwyżka formy u Toni'ego, a Didier Auriol... :?:

Makinen- Chyba jeden z większych pechowców tego rajdu...żeby nie awarie to 2,3 pozycje wyżej...ale brawo za determinację :!:

Nagroda, którą wręczył Nicki Grist powinna trafić w ręce "Superseb'a"...już dawno nie było takich klopsów.
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Re: Podsumowanie!

Postprzez thompson40 » niedziela, 2 mar 2003, 21:21

grandmaster napisał(a):Makinen- Chyba jeden z większych pechowców tego rajdu...żeby nie awarie to 2,3 pozycje wyżej...ale brawo za determinację :!:

a ja uważam że największym pechowcem tego rajdu był Harri Rovanpera - przecież był liderem rajdu. ale zgadzam się że Tommi miał równie wielkiego pecha, życzę mu więcej szczęścia w reszcie rajdów.
pzdr
thompson40
N3

Postprzez Transformer » niedziela, 2 mar 2003, 21:31

pwrc: Po Monte Carlo było oddzielne podsumowanie dla JWRC :)
http://www.alfa156.pl/ Alfa 156 | http://photomotive.net/ że niby blog | http://www.flickr.com/photos/airsiwy/ Zdjęcia
Transformer
N3

Re: Podsumowanie!

Postprzez grandmaster » niedziela, 2 mar 2003, 21:34

thompson40 napisał(a):
grandmaster napisał(a):Makinen- Chyba jeden z większych pechowców tego rajdu...żeby nie awarie to 2,3 pozycje wyżej...ale brawo za determinację :!:

a ja uważam że największym pechowcem tego rajdu był Harri Rovanpera - przecież był liderem rajdu. pzdr

Dlatego też napisałem, iż był jednym z wiekszych pechowców tego rajdu.

Oczywiście dołączam się do pozdrowień szanownego przedmówcy.[
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Postprzez thompson40 » niedziela, 2 mar 2003, 21:55

sorka grandmaster źle Cię zrozumiałem, myślałem że uważasz Makinena za największego pechowca rajdu Turcji. sorka jeszcze raz :oops: :oops:
pzdr
thompson40
N3

Postprzez Truskawa » niedziela, 2 mar 2003, 22:01

Ja natomiast najbardziej podziwiam występ Gilsa Panizziego. Gość na asfaltach robi co chce - a tu szuterek pozatym strasznie ciezki rajd no i piate miejsce - super. Bardzo lubie Gilsa, jest to bardzo zabwany czlowiek, ma podejscie do ludzi, kibicow. Pamietam jak pokazywali na Eurosporcie jakas relacje z rajdu i Gilles wypowiadal sie lamana angielszczyzna o roli zawieszenia i technice jazdy na osie - jedne slowa utkwily mi w pamieci (bo w przeciwnym wypadku bedziesz jezdzil jak kierowca taksowki) gestykulujac przy tym - wygladalo to zabawnie. Od tamtej pory bardzo go lubie i kibicuje mu jak startuje :)
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Lusss....

Postprzez grandmaster » niedziela, 2 mar 2003, 22:07

Luzik guzik "thompson40"...nie ma za co przepraszać. Jak to ktoś kiedyś sprytnie powiedział: Każdemu się może zdarzyć... :wink:
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Tomisny » wtorek, 4 mar 2003, 13:53

Nie mozna powiedziec, ze Carlos byl zdecydowanie najlepszy w Turcji...takie stwierdzenie tu padlo... Poprostu pojechal najmadrzej i najrowniej..
Ogromne wrazenie po raz kolejny zrobil na mnie Martin! Gdyby nie awaria skrzyni biegow walczylby o zwyciestwo... I pewnie z sukcesami...i tak gonil jak wsciekly. Szkoda mi bardzo Marcusa, bo znowu pech... no ale Nowa Zelandia bedzie jego!
Duval pokazal, ze takie wolne rajdy po nierownym szutrze (vide Cypr) mu pasuja...
Panizzi na spokoju sie rozkreca...bedzie groznie.

Wogole rajd niesamowicie ciezki, prawdziwy poligon...samochody sie sypaly (oprocz Citroenow).
Tomisny
N3

Postprzez Wilu » wtorek, 4 mar 2003, 22:17

a to się wszystko zmieni idzie Fabia WRC i cytrynki, pugi do lamusa.
Wilu
N4

Postprzez SuN » wtorek, 4 mar 2003, 23:01

Wilu masz racje :) ale ciekawe kiedy wejdzie Fabia wrc do startów mistrzostw świata ??
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

RS

Postprzez grandmaster » środa, 5 mar 2003, 21:42

Z tego co mi wiadomo to jakoś nie długo :D
Teraz wypyszczają Fabie RS, żeby uzyskac homologację na Fabie WRC.

Jestem bardzo ciekawy debiutu...chyba jak Wy wszyscy :!:
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Baca » środa, 5 mar 2003, 22:27

Borowczyk w relacji z Turcji na TV4 wspominał, że debiut Fabii WRC jest prawdopodobny podczas Rajdu Finlandii
Baca
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata