Moderator: SebaSTI
beeper_ napisał(a):O przedłużeniu kontraktu powinien zadecydowac cały sezon a nie ostatni rajd.
Urodzony w 1963 roku w Oberreichenbach (RFN), Armin Schwarz swoją karierę rozpoczął w 1983 roku za kierownicą Fiata 131 Sport. W mistrzostwach świata kierowca z Bawarii zadebiutował w 1988 roku w Lobard RAC Rally za kierownicą Audi 200 Qattro. W swojej karierze reprezentował barwy fabrycznych zespołów Toyoty, Mitshubishi, Forda, Skody i Hyundaia. Największe sukcesy Niemiec świętował w latach dziewięćdziesiątych, wygrywając w 1991 roku Rajd Katalonii, a na koniec sezonu zajął wtedy szóstą pozycję w klasyfikacji kierowców. Niemiec najbardziej jednak kojarzony jest z zespołem Skody, ktorej barwy reprezentował przez pięć sezonów. To właśnie on doprowadził Octavię WRC do najlepszego wyniku czeskiego zespołu - trzeciego miejsca w Rajdzie Safari 2001.
W swoim pożegnalnym występie Armin Schwarz zajął ósme miejsce zdobywając punkt do klasyfikacji kierowców i trzy dla zespołu. - To był mój ostatni rajd, ale byłem tak zdenerwowany, jakby był to pierwszy. Cały ten sezon był dla mnie trudny i muszę się przyznać, że moja motywacja była znacznie mniejsza niż powinna - mówił Armin Schwarz po zakończonym Rajdzie Austalii.
Password napisał(a):Najbardziej chciałbym żeby skład skodziany się spełnił bo Colin wymiata a przynim Honza bardzo się rozwinie.
jak będą mieli markko to moge sie ząłożyć że będą też mieć tytuł mistrza wsród producentów, chociaz bez markko tez powinni miećPiotr_83 napisał(a):Kto bedzie w Fordzie???
To zalezy jaka decyzje podejmime szefostwo Forda po rajdzie Australi,jesli według nich nowy Focus dobrze sie spisał to bedzie jezdził M.Martin a jak podejma decyzje ze mogło byc lepiej to zasiadzie kierowca który wniesie kase od sponsorów!!!!!!!! Czyli mozliwe ze Hirvonen!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości