DonCorrado napisał(a):viper napisał(a):No ale widzisz problem w tym ze to nie moje zdanie. Po za tym solowow nie miał problemu z dzwonami i to wogole inna bajka. Nie mieszaj w to innych zawodnikow, bo troche zbaczasz z kursu. Dobrze wiesz o co chodzi kto te słowa wypowiedział i dokładnie te słowa moga odnosić sie do Kubicy, bo jest to podobna sytuacja pod względem doświadczenia w wrc. Tak wiec nie oceniaj mnie tylko wypowiedz kajta, bo do tej pory jak tak twierdziłem to było mówione ze ja nie mam pojęcia teraz masz analogiczna sytuacje i słowa zawodnika z górnej półki. Za bardzo sie na mnie skupiasz.
No dobra, moze i zbaczam z kursu, ale Ty tez płyniesz na góre lodową, bo jaki sens ma porównanie wyników Evansa i Kubicy? Kazdy jedzie po co innego. A jeżeli chodzi o wyniki, Kubica może, Evans musi, i tyle.
Ja nie porównuje wynikow tylko efekt końcowy. To samo dał do zrozumienia kajetanowicz odpowiadają na to pytanie Boro.
Po za tym ja sie tu z toba nie zgodzę. Dlaczego twierdzisz ze evans musi. Mysle ze to Kubica wlasnie musi, bo to jego ambicja jest nastawiona na topowy sport, a takim sa tylko dwa w motorsporcie. W jednym nie ma opcji zeby wystartował z wiadomych względów a drugi to kwestia juz powoli jego wieku,a w rajdach bez fabryki niczego nie ugrasz i nie mowie tutaj tylko o startach, bo takich bogaczy jest wielu w motorsporcie. Kubica z pewnoscia do nich nie należy zeby sie lansować jemu zalezy po prostu na wynikach. Pytanie tylko czy ta droga nie bedzie zbyt długa, bo lat nie ubywa, a fabryki szukają coraz młodszych, dlatego twierdze, ze Kubica lepiej by wyszedł na tym zeby troche pocieniowac tzn. Polowe sezonu dojeżdżać na 4-5 miejscu nawet bez wygrywania pojedynczych oesow. Mysle ze dzisiaj byłby poważnym kandydatem na fotel fabrycznego w 2016. Poki co jego szanse maleją a powinny rosnąć.
Mariusz napisał(a):viper napisał(a):Tak wiec nie oceniaj mnie tylko wypowiedz kajta, bo do tej pory jak tak twierdziłem to było mówione ze ja nie mam pojęcia teraz masz analogiczna sytuacje i słowa zawodnika z górnej półki. Za bardzo sie na mnie skupiasz.
Wypowiedź była o Evansie, prawda? Tak więc zostaw Roberta w spokoju, Ty go tutaj w to teraz mieszasz...
Pirelli będzie miało wygrany OS do statystyk i na pewno napiszą o tym w swoich newsach

Ale jak na razie to wygląda jakby Pirelki były za miekkie na Meksyk.
To prawda,ale dotyczyła zawodnika ktory ma małe doswiadczenie w wrc. Problem w tym ze nikt nie odważy sie powiedzieć tego publicznie, bo by go zlinczowano. Sytuacja evansa jest lustrzanym odbiciem doświadczenia Kubicy, a wiec nie ma znaczenia jakiego zawodnika ona dotyczy, chodzi o doswiadczenie. Natomiast jaka droga ( czy bedzie jezdzil na pale czy na dojeżdżanie ) idzie któryś z nich to zupełnie inna sprawa. Statystyki sa fałszywe i czesto mylące.