Corona Rally Mexico

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Corona Rally Mexico

Postprzez DonCorrado » sobota, 7 mar 2015, 20:54

viper napisał(a):No ale kajto ciekawie powiedział o evansie jak borowa go chwalił ze jest mocno skuteczny kajto powiedział cos w ten deseń " to by było głupie jak by próbował wygrywać bo nie ma doświadczenia "

Co w tym odkrywczego? Jak sie nie umie jezdzic to sie nie wygrywa :lol:

Bedzie doswiadczenie to beda lepsze miejsca, wygrane oesy i rajdy :roll:
DonCorrado
A6

Postprzez viper » sobota, 7 mar 2015, 20:59

DonCorrado napisał(a):
viper napisał(a):No ale kajto ciekawie powiedział o evansie jak borowa go chwalił ze jest mocno skuteczny kajto powiedział cos w ten deseń " to by było głupie jak by próbował wygrywać bo nie ma doświadczenia "

W tm nic ale dokładnie to zdanie moze sie tyczyć Kubicy.
viper
S2000

Postprzez DonCorrado » sobota, 7 mar 2015, 21:09

viper napisał(a):
DonCorrado napisał(a):

W tm nic ale dokładnie to zdanie moze sie tyczyć Kubicy.

No i co w związku z tym?
Zdziwil bym sie jakbys tu napisał, ze to zdanie moze sie tyczyć np. Sołowowa zamiast Kubicy. :lol:
DonCorrado
A6

Postprzez viper » sobota, 7 mar 2015, 21:26

DonCorrado napisał(a):No i co w związku z tym?
Zdziwil bym sie jakbys tu napisał, ze to zdanie moze sie tyczyć np. Sołowowa zamiast Kubicy. :lol:

No ale widzisz problem w tym ze to nie moje zdanie. Po za tym solowow nie miał problemu z dzwonami i to wogole inna bajka. Nie mieszaj w to innych zawodnikow, bo troche zbaczasz z kursu. Dobrze wiesz o co chodzi kto te słowa wypowiedział i dokładnie te słowa moga odnosić sie do Kubicy, bo jest to podobna sytuacja pod względem doświadczenia w wrc. Tak wiec nie oceniaj mnie tylko wypowiedz kajta, bo do tej pory jak tak twierdziłem to było mówione ze ja nie mam pojęcia teraz masz analogiczna sytuacje i słowa zawodnika z górnej półki. Za bardzo sie na mnie skupiasz.
viper
S2000

Postprzez ryjas » sobota, 7 mar 2015, 21:40

Kubica ma inny sposób na nabieranie doświadczenia;)
ryjas
N3

Postprzez DonCorrado » sobota, 7 mar 2015, 21:45

viper napisał(a):No ale widzisz problem w tym ze to nie moje zdanie. Po za tym solowow nie miał problemu z dzwonami i to wogole inna bajka. Nie mieszaj w to innych zawodnikow, bo troche zbaczasz z kursu. Dobrze wiesz o co chodzi kto te słowa wypowiedział i dokładnie te słowa moga odnosić sie do Kubicy, bo jest to podobna sytuacja pod względem doświadczenia w wrc. Tak wiec nie oceniaj mnie tylko wypowiedz kajta, bo do tej pory jak tak twierdziłem to było mówione ze ja nie mam pojęcia teraz masz analogiczna sytuacje i słowa zawodnika z górnej półki. Za bardzo sie na mnie skupiasz.

No dobra, moze i zbaczam z kursu, ale Ty tez płyniesz na góre lodową, bo jaki sens ma porównanie wyników Evansa i Kubicy? Kazdy jedzie po co innego. A jeżeli chodzi o wyniki, Kubica może, Evans musi, i tyle. Kajto tez musi swoja droga.
Ostatnio edytowano sobota, 7 mar 2015, 21:52 przez DonCorrado, łącznie edytowano 1 raz
DonCorrado
A6

Postprzez Mariusz » sobota, 7 mar 2015, 21:48

viper napisał(a):Tak wiec nie oceniaj mnie tylko wypowiedz kajta, bo do tej pory jak tak twierdziłem to było mówione ze ja nie mam pojęcia teraz masz analogiczna sytuacje i słowa zawodnika z górnej półki. Za bardzo sie na mnie skupiasz.

Wypowiedź była o Evansie, prawda? Tak więc zostaw Roberta w spokoju, Ty go tutaj w to teraz mieszasz...
Pirelli będzie miało wygrany OS do statystyk i na pewno napiszą o tym w swoich newsach ;) Ale jak na razie to wygląda jakby Pirelki były za miekkie na Meksyk.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez Marcin z Mtl » sobota, 7 mar 2015, 21:49

Czyżby Robert wygrał oes?
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Postprzez viper » sobota, 7 mar 2015, 21:58

DonCorrado napisał(a):
viper napisał(a):No ale widzisz problem w tym ze to nie moje zdanie. Po za tym solowow nie miał problemu z dzwonami i to wogole inna bajka. Nie mieszaj w to innych zawodnikow, bo troche zbaczasz z kursu. Dobrze wiesz o co chodzi kto te słowa wypowiedział i dokładnie te słowa moga odnosić sie do Kubicy, bo jest to podobna sytuacja pod względem doświadczenia w wrc. Tak wiec nie oceniaj mnie tylko wypowiedz kajta, bo do tej pory jak tak twierdziłem to było mówione ze ja nie mam pojęcia teraz masz analogiczna sytuacje i słowa zawodnika z górnej półki. Za bardzo sie na mnie skupiasz.

No dobra, moze i zbaczam z kursu, ale Ty tez płyniesz na góre lodową, bo jaki sens ma porównanie wyników Evansa i Kubicy? Kazdy jedzie po co innego. A jeżeli chodzi o wyniki, Kubica może, Evans musi, i tyle.

Ja nie porównuje wynikow tylko efekt końcowy. To samo dał do zrozumienia kajetanowicz odpowiadają na to pytanie Boro.
Po za tym ja sie tu z toba nie zgodzę. Dlaczego twierdzisz ze evans musi. Mysle ze to Kubica wlasnie musi, bo to jego ambicja jest nastawiona na topowy sport, a takim sa tylko dwa w motorsporcie. W jednym nie ma opcji zeby wystartował z wiadomych względów a drugi to kwestia juz powoli jego wieku,a w rajdach bez fabryki niczego nie ugrasz i nie mowie tutaj tylko o startach, bo takich bogaczy jest wielu w motorsporcie. Kubica z pewnoscia do nich nie należy zeby sie lansować jemu zalezy po prostu na wynikach. Pytanie tylko czy ta droga nie bedzie zbyt długa, bo lat nie ubywa, a fabryki szukają coraz młodszych, dlatego twierdze, ze Kubica lepiej by wyszedł na tym zeby troche pocieniowac tzn. Polowe sezonu dojeżdżać na 4-5 miejscu nawet bez wygrywania pojedynczych oesow. Mysle ze dzisiaj byłby poważnym kandydatem na fotel fabrycznego w 2016. Poki co jego szanse maleją a powinny rosnąć.
Mariusz napisał(a):
viper napisał(a):Tak wiec nie oceniaj mnie tylko wypowiedz kajta, bo do tej pory jak tak twierdziłem to było mówione ze ja nie mam pojęcia teraz masz analogiczna sytuacje i słowa zawodnika z górnej półki. Za bardzo sie na mnie skupiasz.

Wypowiedź była o Evansie, prawda? Tak więc zostaw Roberta w spokoju, Ty go tutaj w to teraz mieszasz...
Pirelli będzie miało wygrany OS do statystyk i na pewno napiszą o tym w swoich newsach ;) Ale jak na razie to wygląda jakby Pirelki były za miekkie na Meksyk.

To prawda,ale dotyczyła zawodnika ktory ma małe doswiadczenie w wrc. Problem w tym ze nikt nie odważy sie powiedzieć tego publicznie, bo by go zlinczowano. Sytuacja evansa jest lustrzanym odbiciem doświadczenia Kubicy, a wiec nie ma znaczenia jakiego zawodnika ona dotyczy, chodzi o doswiadczenie. Natomiast jaka droga ( czy bedzie jezdzil na pale czy na dojeżdżanie ) idzie któryś z nich to zupełnie inna sprawa. Statystyki sa fałszywe i czesto mylące.
viper
S2000

Postprzez adamlen » sobota, 7 mar 2015, 22:33

Pierwszy wygrany oes w szutrowym rajdzie. Do kompletu brakuje wygranego oesu na szutrze :wink:

Latvala przedobrzył, więc Ogier będzie kontrolował sytuację. Sprawa pozostałych dwóch miejsc na podium pozostaje otwarta.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez DonCorrado » sobota, 7 mar 2015, 22:38

Viper bez urazy ale nie mam ochoty nic wiecej pisac, bo wg mnie to widze, ze Ty nawet jajko od ziemi odbijesz "opierając sie" o korone Statuy Wolnosci.
Twoje zdanie i tyle, moje takie..
DonCorrado
A6

Postprzez viper » sobota, 7 mar 2015, 22:40

DonCorrado napisał(a):Viper bez urazy ale nie mam ochoty nic wiecej pisac, bo wg mnie to widze, ze Ty nawet jajko od ziemi odbijesz "opierając sie" o korone Statuy Wolnosci.
Twoje zdanie i tyle, moje takie..

Ja nie widzę w tym problemu, a czas pokaże czy jajko sie rozbiło :)
viper
S2000

Postprzez DonCorrado » sobota, 7 mar 2015, 22:49

Drogi przetarte, a Pirelki slabo, jeszcze bardziej moga sie scierac z tego co mowia zawodnicy.
DonCorrado
A6

Postprzez czarnyolek » sobota, 7 mar 2015, 23:08

Temat jest o Meksyku, Kajto powiedział o Evansie, a Wy i tak potraficie wciągnąć w to Kubicę. Szacun :D
czarnyolek
N3

Postprzez TomMaz » sobota, 7 mar 2015, 23:52

Skuteczność u Evansa jest dobra tylko gdyby nie przygody Meeka, Latvali, Tanaka i Kubicy to pewnie byłby teraz 9... skuteczność dalej byłaby dobra tylko w takim przypadku nikt by pewnie specjalnie nie chwalił jego jazdy...

Oczwywiście może kiedyś Evans wraz ze wzrostem doświadczenia będzie jeździł równie skutecznie i do tego szybciej, ale równie dobrze może się nie rozwinąć i na zawsze zostać solidnym dowozicielem punktów bez szans walki o wyższe cele.
TomMaz
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata