Corona Rally Mexico

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Corona Rally Mexico

Postprzez djescape » sobota, 7 mar 2015, 14:22

Ja dalej nie mogę wyjść ze zdumienia po wypadku Tanaka... Chłopaki 2-3 sekundy dłużej odpinaliby pasy i dzisiaj na pewno nikt nie miałby ochoty dalej jechać w rajdzie... Zawsze takie sytuacje są mega niebezpieczne...
"Straights are for fast cars, corners are for fast drivers..." - C. McRae
djescape
N3

Postprzez JohnDoe89 » sobota, 7 mar 2015, 16:30

djescape napisał(a): Chłopaki 2-3 sekundy dłużej odpinaliby pasy i dzisiaj na pewno nikt nie miałby ochoty dalej jechać w rajdzie...

Oczywiście dobrze się stało, że poradzili sobie tak szybko z ewakuacją. Swoją drogą, Louise Aitken-Walker i Christina Thorner na Rajdzie Portugalii 1990 znalazły w zdecydowanie gorszej sytuacji, bo ich Kadett poszedł niemal natychmiast na dno razem nimi. Na szczęście i w tym przypadku skończyło się "tylko" na strachu.
JohnDoe89

Postprzez Thomas » sobota, 7 mar 2015, 17:25

Jednak cudu nie było i Tanak ma problemy z autem
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez BartekRally » sobota, 7 mar 2015, 17:27

Thomas napisał(a):Jednak cudu nie było i Tanak ma problemy z autem

Gierki M-Sportu ;) Nie chcą żeby Tanak czyścił trasę według mnie tylko żeby pokazał jakie ma tempo ;)

Mogę się jednak mylić bo tak jedzie i staje że chyba chce startować za WRC2 :o
BartekRally
A5

Postprzez DonCorrado » sobota, 7 mar 2015, 17:30

djescape napisał(a):Ja dalej nie mogę wyjść ze zdumienia po wypadku Tanaka... Chłopaki 2-3 sekundy dłużej odpinaliby pasy i dzisiaj na pewno nikt nie miałby ochoty dalej jechać w rajdzie... Zawsze takie sytuacje są mega niebezpieczne...

Ja bym powiedzial, ze szczesciem bylo to, ze jednak zatrzymali sie na kolach a nie na dachu. Choc poki drzwi zamkniete to powoli szedl na dno.
DonCorrado
A6

Postprzez Thomas » sobota, 7 mar 2015, 17:32

oj wątpię stoi wciąż w serwisie :wink: a Thierry coś znów nawywijał, ponad 3min. straty na pierwszym splicie

edit, a jednak wrc+ znów dało ciała :lol: wszystko jest ok :wink:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez viper » sobota, 7 mar 2015, 18:42

No to chyba wszystko poukladane. Vw z przodu Kubica ochłonął Prokop jedzie swoje choc jest wysoko w klasyfikacji. Chyba bedzie juz bez emocji do konca rajdu.
viper
S2000

Postprzez adamlen » sobota, 7 mar 2015, 19:28

Nic nie jest poukładane, Latvala miał właśnie przygodę na OS12.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 7 mar 2015, 19:39

Chyba Latvala wyrzuci psychologa :lol: a na powaznie to rzeczywiscie, od poczatku sezonu cos jest nie tak z forma JML. W zeszlym roku byl blizej Ogiera i popelnial mniej bledow. Teraz Ostberg musi dowiezc drugie miejsce do mety, by ratowac honor swoj i Citroena.
Ten rajd to takie destruction derby troche, ale niestety poza tym emocji nie ma.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez viper » sobota, 7 mar 2015, 19:41

adamlen napisał(a):Nic nie jest poukładane, Latvala miał właśnie przygodę na OS12.

To sa rajdy i nie ma w tym nic dziwnego szczegolnie w przypadku Latvali, ale generalnie wiadomo ze emocji nie bedzie jak w Szwecji.
viper
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 7 mar 2015, 19:48

viper - przy obecnym ukladzie sil w stawce, rajdy takie jak Szwecja sa anomalia :wink:
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez viper » sobota, 7 mar 2015, 19:51

Matthias Schmidt napisał(a):viper - przy obecnym ukladzie sil w stawce, rajdy takie jak Szwecja sa anomalia :wink:

Oczywiscie ale to tez wynika z charakterystyki oesow.
viper
S2000

Postprzez Mariusz » sobota, 7 mar 2015, 19:55

Ogier popełnił błąd i stracił trochę czasu w Szwecji, ot cała anomalia.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 7 mar 2015, 19:57

Dlatego wlasnie mowie, ze anomalia :wink:
Matthias Schmidt
N4

Postprzez viper » sobota, 7 mar 2015, 20:47

No ale kajto ciekawie powiedział o evansie jak borowa go chwalił ze jest mocno skuteczny kajto powiedział cos w ten deseń " to by było głupie jak by próbował wygrywać bo nie ma doświadczenia "
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata