Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez WLADEKSM » piątek, 7 lut 2014, 14:55

Obrazek

MIKELSEN TEŻ Z PRZYGODAMI I PRZEGRZEWA MU SIĘ SILNIK
WLADEKSM

Postprzez posejdon » piątek, 7 lut 2014, 14:57

No cos tam widać, że przywalił ale chłodnica prosto chyba stoi więc powinno być dobrze.

A Mikkelsen śnieg se wygrzebie i po kłopocie.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 7 lut 2014, 15:00

Hyundai zalicza kolejna wtope. Tym razem odpadaja nie pierwszego a drugiego dnia :roll:
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez dominik_r » piątek, 7 lut 2014, 15:00

dominik_r
N2

Postprzez posejdon » piątek, 7 lut 2014, 15:16

Matthias Schmidt napisał(a):Hyundai zalicza kolejna wtope. Tym razem odpadaja nie pierwszego a drugiego dnia :roll:

No nie wiem czy Hyundai jako zespół zaliczył wtopę. Auto jakoś bardzo wolne nie jest, o awariach żadnych nie słyszałem. To przecież kierowcy grzmocili w kamienie i koła urywali.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Witcher1990 » piątek, 7 lut 2014, 15:20

Trzeba obejrzeć jak mocne były te uderzenia, może to faktycznie wina sprzętu który powinien wytrzymać? Na razie nie wiemy co dokładnie się dzieje. Ale zespół to kierowca, pilot, mechanicy, projektanci itp więc ogólnie można powiedzieć że zaliczyli wtopę. W Meksyku będzie im ciężko na tych wysokościach...
edit

http://www.youtube.com/watch?v=1xvgBhkt0ms
Highlights z osów 3-7
Patrzcie co zrobił Prokop z kibicem :D MK nie miałby życia pewnie :D
Ostatnio edytowano piątek, 7 lut 2014, 15:26 przez Witcher1990, łącznie edytowano 1 raz
Witcher1990
A6

Postprzez posejdon » piątek, 7 lut 2014, 15:23

Ogólnie można tak powiedzieć.

Czemu uważasz, że na większych wysokościach będą mieli problem? Wahacze są wtedy słabsze? :wink:
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Witcher1990 » piątek, 7 lut 2014, 15:28

posejdon napisał(a):Ogólnie można tak powiedzieć.

Czemu uważasz, że na większych wysokościach będą mieli problem? Wahacze są wtedy słabsze? :wink:

Aaa źle to się odniosło to poprzedniego postu, chodzi mi o silnik, który będzie słabszy przez rozrzedzone powietrze. Nie wygląda mi na to żeby oni byli super konkurencyjni na normalnych wysokościach a co dopiero w Meksyku na kilku tys mnpm
Witcher1990
A6

Postprzez WLADEKSM » piątek, 7 lut 2014, 15:29

Obrazek
Obrazek
WLADEKSM

Postprzez jarexcc » piątek, 7 lut 2014, 15:33

zawsze jest inna jazda w topowym aucie, kierowcy wtedy wystarcza bezpieczna jazda, a nie na limicie....

podejrzewam że kierowcy Hyundaia wyciskają z samochodu i oczywiście siebie maksimum lub nawet więcej... a to podnosi ryzyko różnych awarii lub przygód....

tak to wygląda prawdopodobnie....

kurcze ja widzę ludzi którzy pomagają wyciągać samochody to... ups nie bardzo wiedzą co robić... w tych sytuacjach najważniejsze to na kolana i śnieg wybrać spod auta zwłaszcza spod płyty osłaniającej silnik.... wtedy samochód sam wyjdzie....
jarexcc
A5

Postprzez WLADEKSM » piątek, 7 lut 2014, 15:42

(21 - Prokop Martin / Tománek Jan): It's completely clean. It's going to be quite destroyed, the road. I was almost off but I got back. I met a snowman with a beer bottle on his head and the snow man was in the middle of the road.

TOTALNA GŁUPOTA KIBICÓW BAŁWAN Z BUTELKĄ PIWA NA GŁOWIE NA DRODZE :shock:
WLADEKSM

Postprzez Witcher1990 » piątek, 7 lut 2014, 15:44

Nie sądzę żeby kierowcy mocno cisnęli, Monte nie ukończył żaden samochód więc w Szwecji raczej zależało im na mecie niż super wyniku tym bardziej że TN średnio się czuje na śniegu a JH zbyt rzadko jeździ, zwłaszcza wurcem...
Akurat kibice ze Skandynawii najlepiej wiedzą jak wyciągać rajdówki :D
Witcher1990
A6

Postprzez Krzysiek_WrC » piątek, 7 lut 2014, 15:54

Tyle ludzi niemal wszyscy stoją i nic nie robią, przecież przy tylu osobach powinni wpierw przód starać się podnieść i odciągnąć na drogę, na bok, a następnie tył i jedziemy dalej, a co widać na fotce?
pozowanie do zdjęcia....
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez jarexcc » piątek, 7 lut 2014, 15:57

Witcher1990 napisał(a):Akurat kibice ze Skandynawii najlepiej wiedzą jak wyciągać rajdówki

ja nie jednokrotnie wyciągałem samochód ze śniegu... i uwierz jak zawiśnie na takiej śnieżno lodowej brei to lepiej ją wyciągnąć spod auta niż szarpać we wszystkie kierunki...

Hyundai do fabryczny zespół... i to nie MK czy RK który ma dojechać do mety bez względu na miejsce.... oni dobrze wiedzą że na TOP 3 prawie nie mają możliwości... ale według mnie cisną bo chcą poznać miejsce w szeregu... na co mogą liczyć, i ile z auta wycisną...

saam RK powiedział nauka to jazda bardzo szybka bo w innym przypadku mija się z celem...
jarexcc
A5

Postprzez Thomas » piątek, 7 lut 2014, 15:59

Krzysiek_WrC napisał(a):Tyle ludzi niemal wszyscy stoją i nic nie robią, przecież przy tylu osobach powinni wpierw przód starać się podnieść i odciągnąć na drogę, na bok, a następnie tył i jedziemy dalej, a co widać na fotce?
pozowanie do zdjęcia....

dokładnie, ciężko mi pojąć jak przy takiej liczbie ludzisk, stał AŻ 10minut :? najdłużej wyciągany kierowca jak dotąd :wink:

na ss13 Ogier wg Live Timingu, musiał mieć jakąś przygodę przed pierwszym pomiarem, choć to raczej jakiś błąd?
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata