Wales Rally GB

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Wales Rally GB 2013

Postprzez Karol » wtorek, 5 lis 2013, 17:45

Potwierdzone prawie, że oficjalnie -> Maciek Baran jedzie GB z Sołowowem. Gdzieś na fcb pojawiła się spekulacja, że to może być coś w rodzaju pożegnalnego startu autem WRC dla Sołowowa.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez SkyWalker » wtorek, 5 lis 2013, 17:47

Jak dla mnie to po prostu Kubica dogadał się z Sołkiem i tyle...obstawiam że to pojedynczy start a potem Maciek wraca na prawy do Roberta...
SkyWalker
N3

Postprzez Domson » wtorek, 5 lis 2013, 17:47

Dla mnie to moze oznaczac, ze Robert i MAciek juz podpisali kontrakt z M-Sportem na 2014, ale Maciek nie moze z Citroenem z takiego czy innego powodu na ten start. Albo po prostu przysluga dla Solka, ktoremu raczej ciezko byloby chyba Pattersona zrozumiec :mrgreen:
Domson
A6

Postprzez Karol » wtorek, 5 lis 2013, 17:52

Podejrzewam, że chodzi o uhonorowaniu tylu wspólnych startów Sołka i Barana. Drugiego dna z podpisanymi kontraktami bym się nie doszukiwał, tym bardziej, że sprawa dotyczy pilota.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez Jim_Clark » wtorek, 5 lis 2013, 17:53

Moze Maciek jedzie z Solowowem ze wzgledu na to ze ten startuje autem z M-Sportu. Taki maly rekonensans przed przyszlym sezonem z Malcolmem i Robertem :-)
Jim_Clark

Postprzez Sebekrally » wtorek, 5 lis 2013, 18:23

A może jak już tak snujemy teorie; Sołek dał wolną rękę Baranowi bo miał ograniczony kalendarz w 2013, a GB nie było w planach RK, i nie było wiadomo jak długo będzie jeździł w rajdach?
Sebekrally
A5

Postprzez dinn » wtorek, 5 lis 2013, 19:14

robsol napisał(a):
dinn napisał(a):Tyle tu emigrantow a na http://www.polish-motorclub.co.uk/ chyba sie wstydza wejsc :-)

Jak dostalem cynka o rajdzie w ubiegly weekend prubowalem sie zalogowac i sie umowic ale po zalozeniu konta nie moge sie zalogowac z nniewiadomego powodu. :cry:

Jestes rozgrzeszony. Mam nadzieje, ze sie ujawnisz na Rajdzie Walii.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez buczek » wtorek, 5 lis 2013, 19:47

robsol napisał(a):
buczek napisał(a):Ja bede smigal z oklic Londynu a dokladniej Watford. Na ten moment nie znalazlem napalencow chetnych do wyjazdu.

Jesli ktos ma miejsce lub chce sie ze mna zabrac chetnie rozloze koszta na wiecej osob. Bede jechal przez Luton, Northampton, Coventry, Birmingham itd.

Ponawiam pytanie w sprawie wyjazdu. Chetnie wezme kogos ze soba lub dolacze sie do grupy.

propozycja jest jeszcze aktualna??[/quote]

Mala grupa wrc maniakow wyrusza z hampshire do luton odebrac reszte ekipy z pl w czwartek rano i wraca w niedziele . Lecimy na 2auta i jest nas narazie sztuk siedem :D
ktos leci w tym terminie??? To mozna sie spiknac na jakims servisie i razem poleciec w tamtym kierunku :D :mrgreen:[/quote]

skoro wybieracie się w 7 osób to znalazło by się jeszcze jakieś miejsce dla jednego turysty???
jaki jest koszt takiego wyjazdu na rajd poza granice pl?
niestety z mojego otoczenia nie mogę nikogo namówić na wypad do Walii, a sam bardzo chętnie bym się tam wybrał :)

Widzę że trochę się spóźniłem. Jeśli macie miejsce dla jednego zapaleńca to proszę o kontakt. Wyślę mój nr na priva. Mogę dojechać do luton, sam mieszkam w Hemel Hempstead. Mogę też jechać swoim autem.[/quote]

Dawaj nr tel na priv to sie zdzwonimy.[/quote]

Wyslany :D
buczek

Postprzez zenzen23 » wtorek, 5 lis 2013, 20:25

Tak czy inaczej, ale coś musiało się zadziać w ostatnich dniach, bo w innym przypadku nie było by informacji że Sołowow jedzie z Pettersonem
Informacja że Sołek jedzie Wales Rally GB z Irlandczykiem była oficjalna, musiało się zdarzyć coś co wpłynęło na zmianę planów. Nie chce mi się wierzyć żeby Robert mając w planach zmianę pilota nie pojechał ostatniego rajdu w sezonie z Maćkiem. W końcu to nagroda za cały sezon i należy się tak samo jemu jak i Maćkowi. Podsumowując nie wiem kompletnie o co chodzi :idea:
zenzen23
N2

Postprzez mwieczor » wtorek, 5 lis 2013, 20:35

zenzen23 napisał(a):W końcu to nagroda za cały sezon i należy się tak samo jemu jak i Maćkowi.

Wilk syty i owca cała - przecież każdy z nich jedzie ten rajd fabrycznym wurcem. Całkiem możliwe, że mają już kontrakt z M-Sportem, a w chwili zgłaszania jeszcze go nie było.
mwieczor
N2

Postprzez Jarek55511 » wtorek, 5 lis 2013, 21:01

To raczej nie to że Baran ma podpisaną umowę z Fordem. Bo jakby tak było to i Neuviell nie jechałby Wali Fordem. Umowy podpisują na kolejny sezon. A druga opcja że Sołek "wypożyczył" pilota Robertowi na WRC 2 też jest mało prawdopodobna,ponieważ były jakieś zgrzyty pomiędzy Baranem a Cersanitem.
Jarek55511
S1600

Postprzez karluum » wtorek, 5 lis 2013, 21:14

Maciek na konferencji bodajże w Niemczech powiedział coś takiego, że musi się coraz więcej uczyć jako pilot by stawać się coraz lepszy. Nie chciał zdradzić o co chodziło.
Widocznie nie ma chemii, albo Maciek nie jest na takim poziomie, którego Robert oczekuje.
Rally.it pisze, że panowie rozeszli się po rajdzie Hiszpanii - http://www.rally.it/giochiamo-al-domino-del-wrc-2014/

Kubica ma problem z pilotami, za dużo zmian, za dużo skoków, nie wiem czym jest to spowodowane. Tu pilot polski, tu włoski tu tam tu siam. Włoski opis nie jest krótszy od polskiego, więc jedyne wytłumaczenie jest takie, że Robert lepiej dogaduje się z makaronami niż z Polakami...

Być może polski pilot to był wymóg sponsora, skończył się program z Lotosem to i Robert zabrał człowieka, który mu lepiej odpowiada.
Wydaje mi się, że nie będzie więcej współpracy Robert - Maciek
karluum
A5

Postprzez Domson » wtorek, 5 lis 2013, 21:29

A moze po prostu Roberta szuka ciagle pilota, ktory bedzie dyktowal w idealnym tempie pod niego. Na niektorych onboardach RK da sie czesto wyłapac cos w rodzaju "szybciej, dalej". Maciek tez Niemczech wlasnie mowil chyba, ze musi wiecej cwiczyc by dyktowac szybciej

trzeba poczekac i nie ma co snuc domyslow, ale jak nie ma chemii i tego czegos to szkoda sie meczyc, taka prawda :)
Domson
A6

Postprzez Jarek55511 » wtorek, 5 lis 2013, 23:03

Tylko czy ten pilot nadarzy w WRC z Robertem? Niech załatwi sobie Daniela Elene jak zostanie w Citroenie. Lub Nicky Grista :wink:
Jarek55511
S1600

Postprzez Domson » wtorek, 5 lis 2013, 23:12

Rober tylko po włosku lub polsku, wiec w tym kierunku trzeba kombinowac. Co do startu w GB to o Roberta sie nie martwie tylko o tego pilota właśnie. WRCem to on nie smigal, w dodatku z takim waryjatem za kierownicą :D
Domson
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata