Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Mars » niedziela, 23 sty 2005, 15:11

PIĘKNY RAJD !!!!
Strasznie się ciesze, że Gardemeister wywalczył 2 miejsce !! Nie spodziewał sie az takiej rewelacji !! Poprostu SUPER !! Mam nadzieje ze Toni zawalczy jeszcze nie raz w tym roku o pudło albo nawet o zwycięstwo !!
Rowniez postawa Mitsubishi mnie bardzo cieszy. To auto nareszcie staje sie konkurencyjne...1 rajd i 3 miejsce dla Pannizziego.
Rowniez po Kreście nie spodziewałem sie az tak szybkiej jazdy. Będą z niego ludzie.
Dawno nie miałem takich emocji jak patrzyłem na oesowy wyniki !!

Szkoda tylko ze Markko tak słabo wypadł. Ale moze w nastepnych rajdach bardziej polubi sie z Peugeotem.
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez żółtodziób » niedziela, 23 sty 2005, 17:24

To auto nareszcie staje sie konkurencyjne...1 rajd i 3 miejsce dla Pannizziego.

Właśnie dlatego że to pierwszy rajd nie poadałbym w nadmierny optymizm. nie wiadomo ile w tym bylo szczęścia, ile lepszego trafienia z oponami a ile faktycznych możliwości samochodu. Postęp z cała pewnością jest, ale jak duży to dopiero będzie wiadomo po kilku następnych rajdach.
żółtodziób
A8

Postprzez Mars » niedziela, 23 sty 2005, 17:35

Dlatego napisałem, że STAJE się konkurencyjne a nie, że STAŁO się konkurencyjne.
Ale z tego co pamiętam (moge sie mylic) to na Monte Carlo 2004 Pannizzi trzymał się w okoliach 6 miejsca. O wygraniu odcinka nie było nawet mowy. Wiec to co sie wydarzylo w 2005 naprawde moze napawac czlowieka nadzieją na to, że w nastepnych rajdach Mitsubishi będzie często walczyć o pudło. Postęp w rozwoju samochodu jest oczywisty. W koncu ktos musi walczyc z Fordem i Subaru w 2006 jak PSA sie wycofa ;););)
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez **FanKuzaja** » niedziela, 23 sty 2005, 17:37

Piekny rajd.. jak co roku Monte Carlo pokazało że nigdy nie można ufać w 100% nawierchni pod oponami.

Kilku odpadło.. szkoda mi Duvala myślałem że będzie Hard Trick Cytrynek na pudle. Zato Hard Trick pokazal Loeb pokonując rywali już poraz 3 nia trasach Rajdu..i pokazując tym samym że zna świetnie te trasy.

Wielkie brawa dla Gardemaistera. nie stawiałęm że będzie aż tak wysoko.
Dużo szcześcia miał Panizzi i jego Mitsu Lancer 05.
Szkoda mi Gronholma że odpadł.. a potem jechał na dalekiej pozycji.

A Markko Martin mam nadzieje że w kolejnym Rajdzie się lepiej dogada z drapieżnym lwem z końcówką WRC :wink:
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez rajdowa_kobitka » niedziela, 23 sty 2005, 17:59

Czechom gratulujemy Kresty :D Dla mnie bomba ;P
Na Loeba stawiałam i tak też się stało. Jakś spodziewałam się czegoś więcej po Valusku i Prokopie (bardzie po tym 1-ym;) ) niż końcóweczka stawki- rozumiem, że pierwszy start itp, ale odrobine się rozczarowałam :|
Byle do Szewcji :)
rajdowa_kobitka
N3

Postprzez qbus » niedziela, 23 sty 2005, 18:00

Yhm ale Monte nigdy nie bylo i nie będzie wykładnikiem szybkości. Panizzi zna ten rajd na pamięć, miał już tutaj kilka niezłych występów, ostatnie lata były dla niego średnio udane a tutaj udowodnił że potrafi pojechać szybko i auto jakiś tam postęp poczyniło.

Mnie cieszy przede wszystkim postawa Bengue z drugiego etapu. pokazał że Skodą można szybko latać po odcinkach. przebłyski Kresty po którym spodziewałem się więcej i Toni.

Ahs byłbym zapomniał o Sordo. mimo straty się wspinał w drabince i skończył nieźle. no i Valousek który się na punkcik załapał i pewnie się cieszy.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez tomi_kl » niedziela, 23 sty 2005, 18:49

:D A ja jestem pozytywnie zaskoczony Miśkiem WRC i C2 :) Moze C2 wreszcie włączy sie do walki z Ignisami
tomi_kl
A6

Postprzez solota » niedziela, 23 sty 2005, 19:37

Martinowi w tym rajdzie wystarczała tylko dojechanie do mety-to był jego cel. W Mitsu to sie zakochałem :lol: , co do C2 to zobaczymy na szutrach, bo nie wiątpię że Andersson woli luźne nawierzchnie :wink:
JANUSZ KULIG 1969-2004

FOREVER IN MEMORY
solota
N3

Postprzez Łukasz » niedziela, 23 sty 2005, 19:47

Piękny rajd :) . Rozpierducha na maksa :) . Gratulacje dla Loeba, zaskoczył mnie Gademaister, a już zupełnie Panizzi, a de facto nie Panizzi co jego Lancer - bardzo się cieszę-, szkoda Marcusa i Solberga :cry: :cry: :cry: :x :x :x - znalazły se dzieci zabawę :x :cry: . Wielkie rozczarowanie dopadło mnie ze strony Rovanpery. Skoda też już miewa jakieś przebłyski więc sezon zapowiada się bardzo ciekawie, aczkolwiek martwi mnie to że Loeb tak łatwo wygrał ten rajd - czyżby żadnego zagrożenia na asfaltach ze strony konkurencji w tym roku :?: Do roboty chłopaki :!: . Fajowo że ten sezon się już zaczął :) .
Łukasz
N3

Postprzez integrale » niedziela, 23 sty 2005, 19:50

Cobra napisał(a):Solberg i Gronholm wypadli przez pseudokibicow ktorzy nawrzucali sniegu na trase. Trzeba byc skonczonym gnojem i idiota zeby zrobic cos takiego, zatlkul bym takiego :evil: :evil: :evil: :evil: , nie dosc ze naraza sie innych kibicow, naraza sie zalogi to jeszcze innych pozbawia sie sportowego widowiska. Jak tak alej pojdzie to wstep na oesy bedzie monitorowany jak na boiskach pilkarskich, albo raczej zabroniony bo nie wiem jak by to mialo wygladac. Tylko dla kogo oni beda sie scigac?

he he he co za teksty

A ja myślałem, że to Cobra robił te pułapki na Solberga i Gronholma :twisted:
tak ten^ Cobra kibolek jeden
integrale
N2

Postprzez munieck » niedziela, 23 sty 2005, 19:54

Łukasz napisał(a):martwi mnie to że Loeb tak łatwo wygrał ten rajd - czyżby żadnego zagrożenia na asfaltach ze strony konkurencji w tym roku :?: Do roboty chłopaki :!:

Ekczili, to w zeszlym roku jedynie kto mogl zagrozic Loebowi na asfalcie, to byl Martin, ktoremu poszlo sami wszyscy widzieli jak i Duval, z ktorym co bylo widac do wypadku, musi sie Seba liczyc...

Teraz tylko czekac na szwecje. Po monte do roli zwyciezcy przewiduje Groszka i Toniego, po cichu licze na poprawe Martina. Ale o tym to juz sobie podyskutujemy w innym topicu :P
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Precz z kibolami

Postprzez integrale » niedziela, 23 sty 2005, 19:55

integrale napisał(a):A ja myślałem, że to Cobra robił te pułapki na Solberga i Gronholma :twisted:
tak ten^ Cobra kibolek jeden

pewnie tak było tylko teraz chce zwalić winę na innych bo się boi że po ryju kulką śniegu dostanie
:twisted: :twisted: :twisted:

ach te kibole wstrętne...

Pewnie Alien mu pomagał - kibolek nr2 z forum :!:
integrale
N2

Postprzez Cobra » niedziela, 23 sty 2005, 19:58

Tak cie podniecaja twoje wlasne teksty ze sam siebie cytujesz??? Poza tym o co ci chodzi ??? Jak cos do mnie masz to pisz na priva
Cobra
A5

Precz z kibolami

Postprzez integrale » niedziela, 23 sty 2005, 20:02

Cobra napisał(a):TPoza tym o co ci chodzi ???

O to że psujesz atmosferę rajdową na tym forum :evil:

Meeke napisał(a):Cobra ty wrzodzie jeden! znajdź sobie inne forum

:lol: :lol: :lol:
integrale
N2

Postprzez munieck » niedziela, 23 sty 2005, 20:09

Przepraszam panie integrale... czy moglby pan zabrac swoje grabki i pojsc do innej piaskownicy?
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata