Corona Rally Mexico

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Corona Rally Mexico

Postprzez Sebkub » piątek, 6 mar 2015, 20:17

Eee tam, według mnie jest lepszym kierowcą niż Ostberg
- Nie ma się co podniecać. Przed nami dużo pracy -

Robert Kubica po wygraniu OS 10 na rajdzie Monte Carlo 2015 z przewagą 33 sekund :)
Sebkub
N1

Postprzez TomMaz » piątek, 6 mar 2015, 20:17

W zeszłym roku też w połowie sezonu niektórzy mówili że Meeke na wylocie, a pod koniec roku chyba Ostberg był bliżej opuszczenia Citroena, nie ma co oceniać po 3 rajdach z 13...

Ostberg nie wypada dużo lepiej, Szwecje gdzie miał błyszczeć zawalił, Meksyku na chwile obecną oszałamiająco też nie jedzie.

Skończy się tak że Citroen się zawinie z WRC, bo znowu całego składu wymieniać nie będą. Jakby mieli postawić na Kubice to w chwli obecnej jest to układ na zasadzie - zamienił stryje siekierkę na kijek ;) będzie skuteczność jak Meeke albo jeszcze gorsza... Neuville to mogła być nadzieja dla nich, teraz nie ma innych zaodników na rynku którzy mogli by podjąć walkę z Ogierem.

Tanak dzwoni, Evans może kiedyś z niego coś będzie ale nie teraz, Sordo ma już najlepsze lata chyba za sobą, Kubica dzowni więcej niż ktokolwiek mimo że prędkość jest. Zakładam że kierowcy z Hyundaia i VW nie szukają innych teamów.
Ostatnio edytowano piątek, 6 mar 2015, 20:25 przez TomMaz, łącznie edytowano 1 raz
TomMaz
N3

Postprzez Mariusz » piątek, 6 mar 2015, 20:24

Dani napisał(a):btw. to już jest chyba definitywnie ostatni sezon Meeke w Cytrynie.

A co ma Tanak powiedzieć? Wszystkich nie mogą wymienić, bo nie ma aż tylu szybkich kierowców...
Szkoda mi Meeke, tak chciał dobrze pojechać, a tu znowu coś nie poszło. On jest tak jak Kubica, prędzej wygrają rajd niż ukończą wszystkie w sezonie bez przygód.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez Dani » piątek, 6 mar 2015, 20:30

Mariusz napisał(a):
Dani napisał(a):btw. to już jest chyba definitywnie ostatni sezon Meeke w Cytrynie.

A co ma Tanak powiedzieć? Wszystkich nie mogą wymienić, bo nie ma aż tylu szybkich kierowców...
Szkoda mi Meeke, tak chciał dobrze pojechać, a tu znowu coś nie poszło. On jest tak jak Kubica, prędzej wygrają rajd niż ukończą wszystkie w sezonie bez przygód.

Tanak dostał tak naprawdę dopiero pierwszą szansę, więc może zostanie. Ja jakoś nie wierzę w fenomenalne odrodzenie Meeke w drugiej połowie sezonu.
Dani
N3

Postprzez krzysiek_swrt » piątek, 6 mar 2015, 20:32

ja myślę że gdyby Robert był w citroenie to może skuteczność miałby większą bo ds wydaje się być bardziej wytrzymały na przygody zobaczcie przykład jak Robert jeździł w wrc2 desem latał po rowach ścinał drzewka i kończył rajdy a fiesta nie wytrzymuje.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez Dani » piątek, 6 mar 2015, 20:33

Wg CG ponoć jednak była rolka.
Dani
N3

Postprzez TomMaz » piątek, 6 mar 2015, 20:35

Dani napisał(a):
Mariusz napisał(a):

Tanak dostał tak naprawdę dopiero pierwszą szansę, więc może zostanie. Ja jakoś nie wierzę w fenomenalne odrodzenie Meeke w drugiej połowie sezonu.

Dostał drugą i raczej ostatnią szanse, jak będzie jeździł podobnie jak w 2012 roku to pewnie przygoda z WRC się dla niego skończy.
TomMaz
N3

Postprzez viper » piątek, 6 mar 2015, 20:38

Sebkub napisał(a):Bez różnicy.

Wręcz przeciwnie to bardzo duża roznica.
viper
S2000

Postprzez Sebkub » piątek, 6 mar 2015, 20:39

Dlaczego, viper?

Za splitem/na splicie... brzmi tak samo, sens zachowany

Robert Kubica po wygraniu OS 10 na rajdzie Monte Carlo 2015 z przewagą 33 sekund :)
Sebkub
N1

Postprzez Mariusz » piątek, 6 mar 2015, 20:40

Teraz jak już poszło plotka o rolce Roberta to zaczynam się bać, że może nawet Rally2 nie być jak przygieli sprzęt za bardzo. Na pewno weekend byłby spokojniejszy...
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez viper » piątek, 6 mar 2015, 20:42

TomMaz napisał(a):Tanak dostał tak naprawdę dopiero pierwszą szansę, więc może zostanie. Ja jakoś nie wierzę w fenomenalne odrodzenie Meeke w drugiej połowie sezonu.

Dostał drugą i raczej ostatnią szanse, jak będzie jeździł podobnie jak w 2012 roku to pewnie przygoda z WRC się dla niego skończy.[/quote]
Zobacz ile szans dostawał latvala. Tanak jest jeszcze młody.
viper
S2000

Postprzez Sebkub » piątek, 6 mar 2015, 20:43

Sebkub
N1

Postprzez viper » piątek, 6 mar 2015, 20:46

Sebkub napisał(a):Dlaczego, viper?

Za splitem/na splicie... brzmi tak samo, sens zachowany

czas na oesie to sie mowi ze tylko na jednym. Natomiast czas po oesie to moze byc np po 5. Nawet w wynikach masz przedzielony ekran. Na oesu/ po oesie no chyba ze mówimy tylko o pierwszym oesie rajdu to oczywiscie w tym jednym jedynym przypadku nie ma to znaczenia.
viper
S2000

Postprzez Dani » piątek, 6 mar 2015, 20:49

Dani
N3

Postprzez Sebkub » piątek, 6 mar 2015, 20:52

Sebkub
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata