Moderator: SebaSTI
Cendra napisał(a):Bardzo dobra wiadomość: http://rallyonline.pl/index.php?1&modex=pnews&&s=35328
rafal85 napisał(a):Sylwek_GSi napisał(a):WRC są "upraszczane" od kilku lat, zdaje się już w 2005 roku, kiedy debiutował Ford Focus II WRC (ostatni rajd 2005 roku ) nie posiadał już żadnych aktywnych dyferencjałów, od sezonu 2006 była to juz norma, wszystkie fabryczne wozy nie miały aktywnych dyfrów
z tego co się orientuje to centralny mechanizm różnicowy pozostał aktywny, a zakazano aktywności z przodu i tyłu
scooby14444 napisał(a):W nowych WRC (1.6T) podobnie jak w Super 2000 nie ma wcale centralnego dyferencjału.
Bomber napisał(a):scooby14444 napisał(a):W nowych WRC (1.6T) podobnie jak w Super 2000 nie ma wcale centralnego dyferencjału.
wow, a napęd jest przekazywany za pośrednictwem ślimaków winniczków z blokadami na ich malutkich skorupkach:)
Matthias Schmidt napisał(a):Faktem jest po prostu, że coraz głośniej mówi się o odejściu Citroena. Słyszałem o tym kilkukrotnie, a ten dział nazywa się Świat WRC i mam prawo, aby zamieścić tu taką czy inną wiadomość i podzielić się z Wami własnym zdaniem. Czy nie tak?
scooby14444 napisał(a):rafal85 napisał(a):Sylwek_GSi napisał(a):WRC są "upraszczane" od kilku lat, zdaje się już w 2005 roku, kiedy debiutował Ford Focus II WRC (ostatni rajd 2005 roku ) nie posiadał już żadnych aktywnych dyferencjałów, od sezonu 2006 była to juz norma, wszystkie fabryczne wozy nie miały aktywnych dyfrów
z tego co się orientuje to centralny mechanizm różnicowy pozostał aktywny, a zakazano aktywności z przodu i tyłu
W nowych WRC (1.6T) podobnie jak w Super 2000 nie ma wcale centralnego dyferencjału. Przedni i tylny dyfer są oczywiśce pasywne. Brak centralnego dyfra spowodowały że nowe WRC prowadzi się trudniej, przez co pewnie więcej dzwonów.
MSG Racing napisał(a):Brak centralnego dyfra (tak właśnie mi się wydawało, że zostały całkiem zlikwidowane) oznacza ni mniej ni więcej jak szperę 100% .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość