Rajd Polski A.D. 2014

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Polski A.D. 2014

Postprzez maestro » czwartek, 26 cze 2014, 19:46

http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?mat ... art=sports

o 20:00 dziś stream na żywo

Jak to prawda, że kibice podkładają kamienie zagranicznym załogom to będzie kompromitacja na cały świat..
maestro
N1

Postprzez Newmann » czwartek, 26 cze 2014, 20:27

Był ktoś na Kruklankach na miejscówce "rzeźnik lekkim slajdem"? Przechodziłem obok niej, było około 20 osób, ale się nie zdecydowałem zostać. Jakie wrażenia? Może jeszcze tam zawitam w niedzielę.
Prędkość była OK, tylko zakręt za ciasny
Newmann
N2

Postprzez jarexcc » czwartek, 26 cze 2014, 20:29

ciekawe czy Latvala i Hirvonen tak słabo rozpoczęli bo to nie ich dzień, czy przypadkiem nie ustawiają się pod jutrzejszy dzień i chcą jechać jutro startować jako pierwsi, mówią żę jutro jest miękko, więc to może być vabank taktyka na jutrzejszy dzien, RK mógłby spiąć się na Mikołajkach i spróbować wskoczyć w TOP 10 ale będzie ciężko
jarexcc
A5

Postprzez maestro » czwartek, 26 cze 2014, 20:40

Kubica słabo na torze mogli sobie darować i polać tor bo nic nie widać po kilku przejazdach. Ogier ładnie :)
maestro
N1

Postprzez Kruk » czwartek, 26 cze 2014, 20:56

Świetna sprawa ta relacja z Mikołajek live. Seb znokautował resztę :shock:
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez mateusz_s » czwartek, 26 cze 2014, 21:12

Newmann napisał(a):Był ktoś na Kruklankach na miejscówce "rzeźnik lekkim slajdem"? Przechodziłem obok niej, było około 20 osób, ale się nie zdecydowałem zostać. Jakie wrażenia? Może jeszcze tam zawitam w niedzielę.

Ja byłem tam :D Było naprawdę super i przede wszystkim mega szybko z wielkimi bokami. Moim zdaniem lepiej iść 20 metrów dalej bo wtedy widzi się jak samochód pięknie bokiem idzie a następnie musi skręcić i widać kolejny bok :D A na koniec dostajesz prysznic szutru :D Bardzo fajna miejscówka.

A co do tych punktów kibica. Ja osobiście nie mam biletu bo miejscowy jestem i wiem jak oni te bilety sprawdzają. Jak zaszedłem na ten punkt widokowy nikt nie sprawdzał nikomu czy ma rally pass.

Wiecie czemu tylko raz helikopter leciał nad fragmentem oesu Kruklanki a potem już go nie było ? :D
mateusz_s

Postprzez Kruk » czwartek, 26 cze 2014, 21:37

Strasznie przeszkadzał ten kurz. Powinni na następny przejazd polać. Ci którzy kupili wejściówkę pewnie nic nie widzieli. Zaryzykował bym stwierdzenie, że w relacji live było więcej można zobaczyć, niż stojąc na trybunach :wink:.
Taka mała ciekawostka - na Mikołajkach obydwa Citroeny w identycznym czasie :o . Zaskoczenie na plus - bardzo wysoko Juho :shock: . Wszystkie trzy Hyundai-e w pierwszej dziesiątce oesu :D .Zadziwiająco wysoko też cytryny. Raczej spodziewałem się ich pod koniec dziesiątki, a nie w połowie.
W całym rajdzie duże zaskoczenie, że dziesiątkę zamyka Prokop. Podoba mi się, że Fin, Belg i Nowo Zelandczyk piszą historię rajdów najnowszych :D
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez nahram1 » czwartek, 26 cze 2014, 21:40

Też byliśmy na tej miejscówce i wrażenia mega ale chyba za duzo ludzi czyta to forum i wszyscy przyszli w to miejsce:-)
nahram1
N3

Postprzez viper » czwartek, 26 cze 2014, 22:08

TomMaz napisał(a): Moim zdaniem prawda jest tak że pod względem tempa w Polsce do RK podejście nie ma nikt. Osiągnięcie mety tym tempem to zupełnie co innego...

No właśnie odwrotnie. Tempo oceniamy po mecie. Założę sie ze holowczyc tempo moze zwiekszyć, ale tego nie zrobi, bo jeździ od święta i wiązało by sie to z dużym ryzykiem opuszczenia drogi. Kubica po tej rolce lepiej niech wyciągnie wnioski, bo szanse skończenia rajdu maleją. Na razie mu szczęście sprzyja bo mogło byc już po rajdzie. Jak bedzie jechał tym tempem to na pewno nie skończy.
viper
S2000

Postprzez Thomas » czwartek, 26 cze 2014, 22:14

ja się nie dziwię stratom na SS3, ci którzy stracili na starcie, mieli po prostu przerąbane jadać w tumanach kurzu za prowadzącym kierowcą, nie było nic widać, w niektórych przypadkach :)
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez rafalze-ce » czwartek, 26 cze 2014, 22:24

Viper Hołowczyc już swoje pojezdzil toz chlop ma 50 na karku , reszta stawki mowi mu tato. Jedzie ylko dla wlasnej przyjemnosci i w "swoim" rajdzie .Osobiscie zycze mu nie wysokiego miejsca ale frajdy z jazdy , sam powiedzial " Stawka jest niesamowita, chłopcy lecą. Ja nie pamiętam, kiedy tak szybko jeździliśmy"
rafalze-ce
N3

Postprzez viper » czwartek, 26 cze 2014, 22:27

rafalze-ce napisał(a):Viper Hołowczyc już swoje pojezdzil toz chlop ma 50 na karku , reszta stawki mowi mu tato. Jedzie ylko dla wlasnej przyjemnosci i w "swoim" rajdzie .Osobiscie zycze mu nie wysokiego miejsca ale frajdy z jazdy , sam powiedzial " Stawka jest niesamowita, chłopcy lecą. Ja nie pamiętam, kiedy tak szybko jeździliśmy"

No i dokładnie to samo napisałem, wiec nie bedzie jechał na ryzyk fizyk bo to bez sens.
viper
S2000

Postprzez Newmann » czwartek, 26 cze 2014, 22:36

mateusz_s napisał(a):
Newmann napisał(a):Był ktoś na Kruklankach na miejscówce "rzeźnik lekkim slajdem"? Przechodziłem obok niej, było około 20 osób, ale się nie zdecydowałem zostać. Jakie wrażenia? Może jeszcze tam zawitam w niedzielę.

Ja byłem tam :D Było naprawdę super i przede wszystkim mega szybko z wielkimi bokami. Moim zdaniem lepiej iść 20 metrów dalej bo wtedy widzi się jak samochód pięknie bokiem idzie a następnie musi skręcić i widać kolejny bok :D A na koniec dostajesz prysznic szutru :D Bardzo fajna miejscówka.

A co do tych punktów kibica. Ja osobiście nie mam biletu bo miejscowy jestem i wiem jak oni te bilety sprawdzają. Jak zaszedłem na ten punkt widokowy nikt nie sprawdzał nikomu czy ma rally pass.

Wiecie czemu tylko raz helikopter leciał nad fragmentem oesu Kruklanki a potem już go nie było ? :D

Super VIP przyleciał na oglądare.
Wylądował na polu i podziwiał :)
Prędkość była OK, tylko zakręt za ciasny
Newmann
N2

Postprzez TomMaz » czwartek, 26 cze 2014, 22:37

Według Twojej Viper teorii gdyby Prokop chciał ryzykować to by jechał tempem Ogiera...

Nie no sorry za uproszczenie, ale TY też przeginasz w tym jak to wszystko interpretujesz. Nie jest prawdą, że tempo można ocenić tylko po osiągnięciu mety. Są zawodnicy którzy się "wleką" a i tak mety nie osiągają. Tanak przygody ma dość często, chyba nie powiesz że jego tempo jest słabe ? Albo Melicharek, ok jedzie, zdobywa pukty... Tylko co z tego...

Jeszcze apropo tempa różnych kierowców... W 2010 roku Kubica, Sołowow, Oleksowicz i Ruta pojechali rajd Antibes. Kubica w Clio S1600 reszta w S2000. Wiadomo że był to asfalt... ale wyniki były raczej zaskakujące.
Ostatnio edytowano czwartek, 26 cze 2014, 22:51 przez TomMaz, łącznie edytowano 2 razy
TomMaz
N3

Postprzez karluum » czwartek, 26 cze 2014, 22:41

Odniosłem wrażenie oglądając transmisję, że ten SSS na torze był jakiś taki sztywny, stosunkowo mało ludzi (zakładam, że to czwartek). I kurzyło się znacznie mocniej niż w 2009 roku.
Ogier ciśnie niemiłosiernie, Hirvonen nie potrafi się kompletnie odnaleźć, Hyundai naprawdę ładnie. A Kubek jak to Kubek - niewiele brakło by ten samochód sam postawił się na kołach, drobny błąd ale tym razem szczęście w nieszczęściu.
karluum
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata