Moderator: SebaSTI
antch napisał(a):Pytanie do zeszłorocznych VIPów: czy przy przejeździe przez blokadę patrzyli tylko na nalepkę na aucie, czy wszyscy pasażerowie (albo przynajmniej kierowca) muszą pokazać karnety VIP?
Wiesz co mi się już po prostu nie chce pchać tam gdzie mnie nie chcą, bo od kilku lat czuję się jak intruz więc po co mam się szarpać i denerwować?? Nie jest mi to do niczego potrzebne, chciałbym jak człowiek i jak kibic pojechać na rajd i w spokoju go obejrzeć, obejrzeć go w miejscach gdzie bym chciał a nie gdzie mi karzą, jak trzeba zapłacić to zapłacę bo to nigdy nie był problem - ale w przypadku Polaka od samego początku jest na odwrót i od samego początku organizator zamiast ułatwiać oglądanie rajdu to go utrudnia z każdej możliwej strony i kieruje się tylko jednym dobrem swoim własnym ($$$$$) jak tu jeb***ć kibica bardziej po kieszeni. Ostatnio oglądałem relację z Argentyny i powiem szczerze że pierwszy raz od bardzo dawna zazdrościłem komuś czegoś - zazdrościłem im że tam to jest święto rajdów i atmosfera o jakiej mogę tylko pomarzyć i jak sobie to przełożę na nasze realia to mi się rzygać chce i przestałem się już dziwić moim znajomym że zamiast na Polski co roku jeżdżą. Dlatego po kolejnym info o nowym utrudnieniu czyli blokadach dzień wcześniej moje zniechęcenie do wyjazdu na ten rajd jest na bardzo dużym poziomie.zaszybki napisał(a):Panowie...nie mówcie, że zostajecie w domu, bo dojazd do oesów, bo blokady...takie argumenty to rozumiem, ale u ludzi, którzy nigdy na rajdzie nie byli i myśleli, że podjadą autem pod sam oes, a tam będzie stał sklep z piwem i lodami..
Nie wierzę, że takie szczegóły zniechęcają takich wyjadaczy.
No niestety ale w tym roku tak dobrze raczej nie będzie bo ktoś do tych blokad bardzo mocno się przyłożył - poza tym poczytaj sobie odpowiedzi i zapowiedzi organizatora na FB pod postem z publikacją map - zresztą jaki jest tego cel ładnie pokazuje pytanie antch (nic do Ciebie kolego nie mam, po prostu daję to jako przykład) na górze strony.zaszybki napisał(a):...bo jeden rzut oka na maps google wystarczy, żeby sobie znaleźć dobry dojazd innymi drogami...co roku ma być strasznie, ciężko, bez dojazdu itd itp...a potem się okazuje, że wszyscy byli tam gdzie chcieli być
Kiedyś takie teksty słyszałem jak brzydko pisałem o Świdnickim, jak Świdnicki teraz wygląda każdy wie, kpina a nie rajdwrcbartek napisał(a):Niech Ci co im nie pasuje jada sobie gdzie indziej, nikt za Wami plakac nie bedzie...
Chłopie przeczytaj sobie jeszcze raz ten temat bo o cenach karnetów nikt nic nie pisał - a ten Twój prawilny wywód brzmi jak lament kogoś kto został oszukany.wrcbartek napisał(a):A organizator robi wielki blad wpuszczajac do serwisu bez karnetów, gdyby bylo jak rok temu oraz do tego pozamykane drogi jak pisza, to skonczyloby sie w koncu ogladanie za frajer rajdu....
A tak co roku cale bandy laza bez karnetow jak swiete krowy i mysla ze wszystko im sie nalezy i ich zadne zasady i reguly nie dotycza, najlepeij jeszcze przychodzac na oes na 1 minute przed i stajac oczywiscie w 1 lini z najlepszym widokiem
Dziękuję bardzo z tej rady na pewno skorzystam - niestety dopiero w przyszłym roku, stęskniłem się za fińskim lasem.wrcbartek napisał(a):WRC maja na tyle duzo rajdów, ze jak komuś sie nie podoba to niech jedzie na Niemcy, Korsyke, Walie, zaplaci 70 euro za karnet (Niemcy) nic nie dostanie w zamian, a za kazde pole noclegowe dodatkowo zaplaci 3 euro i bedzie zadowolony...
Dziękuję bardzo z tej rady na pewno skorzystam - niestety dopiero w przyszłym roku, stęskniłem się za fińskim lasem.wrcbartek napisał(a):WRC maja na tyle duzo rajdów, ze jak komuś sie nie podoba to niech jedzie na Niemcy, Korsyke, Walie, zaplaci 70 euro za karnet (Niemcy) nic nie dostanie w zamian, a za kazde pole noclegowe dodatkowo zaplaci 3 euro i bedzie zadowolony...
wrcbartek napisał(a):Rajd Swidnicki kolego nie jest kpina, termin kwietniowy od lat sie nie sprawdza i do tego brak kierowcow ktorzy reprezentuja wysoki poziom sportowy.... i to co Ty sobie tam pisales nie ma wogole znaczenia do tego co sie dzieje ogolnie w polskich rajdach
Yrtat napisał(a):kostek45 napisał(a):Tak na szybko zerkając na mapy 2016/2017:
Shakedown - Odwrócone Sady z 2016 i nieco skrócone. Odbijają wcześniej w Nowych Sadach w prawo.
11/15 Baranowo - Sporo zmienione. To co się pokrywa z zeszłym rokiem leci odwrotnie.
2/6 Chmielewo 100% z 2016r.
5/9 Stare Juchy 100% z 2016r.
4/8 Świętajno 95% z 2016r. Nie leci ostatnie 500-700m.
13/17 Gołdap 100% z 2016r.
Przypomni ktoś 0:05 w którym miejscu na mapie jest ta hopa na Chmielewie? Gdzieś koło Nowej Wsi?
https://www.youtube.com/watch?v=uctfwVr ... NDA3MjAxNg
https://www.youtube.com/watch?v=D5uQ0taCge0 0:40 1:20 kojarzy ktoś?
Kostek co do hopy z 5s pierwszego filmu:
https://www.google.pl/maps/place/53%C2% ... 3745?hl=pl
Byłem tam rok temu, super miejsce, to była taka dziewicza hopa jak Rosochackie 2 lata temu. Sądzę ze w tym roku będzie bardziej zabezpieczona.
Mad Max napisał(a):hopa z 0:05 jest zaraz po sąsiedzku z PW6 - koledzy wytłumaczyli gdzie dokładniekostek45 napisał(a):Przypomni ktoś 0:05 w którym miejscu na mapie jest ta hopa na Chmielewie? Gdzieś koło Nowej Wsi?
https://www.youtube.com/watch?v=uctfwVr ... NDA3MjAxNg
https://www.youtube.com/watch?v=D5uQ0taCge0 0:40 1:20 kojarzy ktoś?
0:40 to jest pierwsza hopa na Chmielewie zaraz za PW5 - między tymi dwiema hopami jest może z 500m odległości
1:20 to też jest Chmielewo mniejwięcej po środku między PW7 a PW8
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości