LOTOS 72. Rajd Polski

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 72. Rajd Polski

Postprzez Mad Max » wtorek, 31 mar 2015, 10:22

Finlandia która jest miesiąc po Polskim już się dawno odsłoniła w całej okazałości... u nas jak zwykle dalej wszystko ściśle tajne :roll:

kolejna mocna fura z dobrym kierowcą więcej
http://rajdy.autoklub.pl/news/suninen-o ... yzej,60429
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez MSG Racing » wtorek, 31 mar 2015, 15:18

Mad Max napisał(a):Finlandia która jest miesiąc po Polskim już się dawno odsłoniła w całej okazałości... u nas jak zwykle dalej wszystko ściśle tajne :roll:

kolejna mocna fura z dobrym kierowcą więcej
http://rajdy.autoklub.pl/news/suninen-o ... yzej,60429

Niedawno miałem podobna myśl ale już się pomału przyzwyczaiłem. Regulaminy, już kij z kalendarzem ale nawet zarysu nie da się pokazać, listy zgłoszeń to tez jakąś komedia z ukrywaniem. Trasę jeszcze potrafię zrozumieć bo przecież można kupić kolejna działkę albo rodzinę odwiedzić itp itd....
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Gąsior » środa, 1 kwi 2015, 08:16

Na trzy miesiące przed rajdem organizator podał ceny biletów i zaprezetował trasę rajdu...

Ot, taki Prima Aprilis
Gąsior
N3

Postprzez Mad Max » środa, 1 kwi 2015, 10:41

Gąsior napisał(a):Na trzy miesiące przed rajdem organizator podał ceny biletów i zaprezetował trasę rajdu...
Podobno ze względu na to będzie to najlepiej i najmocniej sprzętowo obsadzona runda w historii WRC :wink:

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Yrtat » środa, 1 kwi 2015, 10:54

Dobry żart zrobił autoklub na swojej stronie fb :D
Yrtat
A5

Postprzez ToKu » wtorek, 7 kwi 2015, 10:35

Orientuje się ktoś, dlaczego w RG1 przy recconaissance schedule odległość "HQ hotel to SS" jest inna dla WRC/WRC2 i dla "Others"?
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez woocasch » wtorek, 7 kwi 2015, 14:29

http://rajdy.autoklub.pl/news/lappi-i-k ... rc-2,60544
Oby to się potwierdziło, z jednej strony dwóch szybkich kierowców w WRC2 więcej i szansa na ich start w Polsce jest wg mnie dosyć duża. A z drugiej strony jeżeli Skoda bardziej zaangażuje się w WRC2, to może za wyjątkiem Barumki odpuszczą ERC i Kajto będzie musiał się skupić jedynie na Breenie ;)

ToKu napisał(a):Orientuje się ktoś, dlaczego w RG1 przy recconaissance schedule odległość "HQ hotel to SS" jest inna dla WRC/WRC2 i dla "Others"?

Pytasz o tabelkę ze strony 25? Zauważ, że załogi WRC/WRC2 i pozostali robią zapoznanie tych samych odcinków w innym czasie, chyba po to aby mniej doświadczone/słabsze załogi "nie przeszkadzały" tym z WRC/WRC2. I tak np. w pierwszym dniu załogi WRC/WRC2 opisują odcinki 2, 3/8, 4/6, 5/7 + shakedown, a pozostali odcinki 17/19 i dopiero potem 2, 3/8, 4/6, 5/7, drugi dzień zapoznania jest podobnie zorganizowany :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Yrtat » wtorek, 7 kwi 2015, 19:20

woocasch napisał(a):http://rajdy.autoklub.pl/news/lappi-i-kopecky-w-wrc-2,60544
Oby to się potwierdziło, z jednej strony dwóch szybkich kierowców w WRC2 więcej i szansa na ich start w Polsce jest wg mnie dosyć duża. A z drugiej strony jeżeli Skoda bardziej zaangażuje się w WRC2, to może za wyjątkiem Barumki odpuszczą ERC i Kajto będzie musiał się skupić jedynie na Breenie ;)

ToKu napisał(a):Orientuje się ktoś, dlaczego w RG1 przy recconaissance schedule odległość "HQ hotel to SS" jest inna dla WRC/WRC2 i dla "Others"?

Pytasz o tabelkę ze strony 25? Zauważ, że załogi WRC/WRC2 i pozostali robią zapoznanie tych samych odcinków w innym czasie, chyba po to aby mniej doświadczone/słabsze załogi "nie przeszkadzały" tym z WRC/WRC2. I tak np. w pierwszym dniu załogi WRC/WRC2 opisują odcinki 2, 3/8, 4/6, 5/7 + shakedown, a pozostali odcinki 17/19 i dopiero potem 2, 3/8, 4/6, 5/7, drugi dzień zapoznania jest podobnie zorganizowany :)

Na to wychodzi, że zobaczymy fabryczne skody r5 wraz z dobrymi kierowcami, robi sie coraz lepiej :D
Yrtat
A5

Postprzez madman » niedziela, 12 kwi 2015, 01:04

To co do Hołka chyba wszystko jasne. Ten sezon wszystkie europejskie rundy rallycrossu, w tym ta w Szwecji - 3-5 lipca. Oczywistym więc wydaje się, że nie zobaczymy Krzyśka w Mikołajkach. :( :( :(
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez Mad Max » niedziela, 12 kwi 2015, 23:13

madman napisał(a):Oczywistym więc wydaje się, że nie zobaczymy Krzyśka w Mikołajkach. :( :( :(
Nie był bym tego taki pewny, Hołek zawsze podkreślał że dopuki będzie mógł bedzie startował w Polskim, za to w zeszłym rok czytałem wypowiedź gdzie mówił że start "nowym" WuRCem w tym momencie mija się z celem ponieważ koszt samego startu jest bardzo duży a żeby zacząć tym autem jeździć bardzo szybko (na satysfakcjonującym go poziomie) potrzebował by natłuc bardzo dużej ilości kilometrów a to oczywiście wiąże się z $$$$ - jeśli dobrze zrozumiałem to w tym roku zobaczymy Hołka w R5

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez madman » poniedziałek, 13 kwi 2015, 17:07

Mad Max napisał(a):
madman napisał(a):Oczywistym więc wydaje się, że nie zobaczymy Krzyśka w Mikołajkach. :( :( :(
Nie był bym tego taki pewny, Hołek zawsze podkreślał że dopuki będzie mógł bedzie startował w Polskim, za to w zeszłym rok czytałem wypowiedź gdzie mówił że start "nowym" WuRCem w tym momencie mija się z celem ponieważ koszt samego startu jest bardzo duży a żeby zacząć tym autem jeździć bardzo szybko (na satysfakcjonującym go poziomie) potrzebował by natłuc bardzo dużej ilości kilometrów a to oczywiście wiąże się z $$$$ - jeśli dobrze zrozumiałem to w tym roku zobaczymy Hołka w R5

Zapowiadając WSZYSTKIE europejskie rundy w WRX, wspomniałby coś o Polsce... Mam jednak nadzieję, że się pojawi, bo Mazury bez Hołka będą jakieś takie puste. :wink:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez DonCorrado » poniedziałek, 13 kwi 2015, 20:31

Namawiał Nassera na sciganie u nas więc mysle ze pojedzie.
DonCorrado
A6

Postprzez Yrtat » piątek, 17 kwi 2015, 13:13

Krzysztof Hołowczyc potwierdził start w Rajdzie Polski za kierownicą Fiesty R5
Yrtat
A5

Postprzez Witcher1990 » piątek, 17 kwi 2015, 14:36

szkoda, że nie wurc, fajnie było go dopingować na żywo gdy jechał w najmocniejszym samochodzie
Witcher1990
A6

Postprzez andrew88 » piątek, 17 kwi 2015, 14:54

Zmiana samochodu może też wpłynąć na pozycję startową. Jeśli Hołowczyc nie zgłosi się do WRC2, to będzie chyba jechał za uczestnikami JWRC. Tak jak w zeszłym roku Ptaszek, Staniszewski, Oleksowicz i inni.
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata