Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 23 sty 2005, 11:10

:shock: Solberg coś ty narobił :( Pierwsze niemiłe zaskoczenie w tym rajdzie :(
Zgadzam sę z Psychologiem, to przełomowy moment w karierze Gardemesitera.
Na OS 12 Panizzi znowu nieźle 3 miejsce! Bengue 5. platz Kresta zwyciężcą! Ale się pomieszalo woohoho :shock: Co się stalo z Gronholmem? Jest daleko z 5 minutamia straty... :?
Wychodzi na to, że Gardemester będzie drugi pomimo słabego czasu. :twisted:
A Panizzi i Kresta za nim :!: Ale się namieszało, kto by pomyślał jeszcze niedawno...
EDIT
A prawda, Gronholm pozbył się koła. Dzięki Wilu.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Zajcev » niedziela, 23 sty 2005, 11:22

AAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaa Toni 2 :) jeszce jedno oczko wyżej by się przydało :) hieh myślałem , że wyprzedzi Gronholma ale niestety Marcus niedał mu szansy ....
Zajcev
N4

Postprzez Cobra » niedziela, 23 sty 2005, 12:00

Solberg i Gronholm wypadli przez pseudokibicow ktorzy nawrzucali sniegu na trase. Trzeba byc skonczonym gnojem i idiota zeby zrobic cos takiego, zatlkul bym takiego :evil: :evil: :evil: :evil: , nie dosc ze naraza sie innych kibicow, naraza sie zalogi to jeszcze innych pozbawia sie sportowego widowiska. Jak tak alej pojdzie to wstep na oesy bedzie monitorowany jak na boiskach pilkarskich, albo raczej zabroniony bo nie wiem jak by to mialo wygladac. Tylko dla kogo oni beda sie scigac?
Cobra
A5

Postprzez żółtodziób » niedziela, 23 sty 2005, 12:01

Mnie osobiście najbardziej cieszą postępy zrobione przez Mitsubishi, jeszcze nie jest to auto, które mogłoby wygrać rajd, ale skoro na podobnych oponach jedzie niewiel wolniej niż Subaru to przyszłość rysuje się w różowych barwach. Znacznie powyżej oczekiwan (przynajmniej moich) jedzie Gardmaister, nie spodziewałem się że od razu powalczy o pudło. Zważwszy, że jeszcze sie dociera z nowym autem może w tym sezonie wygać jakiś jakiś rajd.

Cytrny tak jak się spodziewłem, nadal mocne, Loeb ma wszelkie szanse obronić tytuł. Niewiele można powiedzieć o nowych Pugach, w RMC zawsze wypadały blado.

Niejednoznacznie wypada także występ Kresty, chwilamiwidać było jego potencjał, ale chyba jeszcze brakuje rutyny.

Powoli zastanawiam się jak będzie wyglądał przyszły sezon. Zostaną tylko 4 zespoły, będzie za to dużo dobrych kierowców, nie wykluczone że ktoś znowu z wielkim hukiem wyleci z tej branży (tak jak Colin). Przetasowana będa wielkie, bowiem trzech gości, którzy jeżdżą na poziomie mistrzowskim (Loeb, Gronholm, Martin) a może nawet czterech jeśli Duval robi postępy zostanie bez pracy, zespoły będą stosować zagrywki w stylu Peugeota (zrywać kontrakty z aktualnymi kierowcami) żeby pozyskać dla siebie dobrych kierowców.
żółtodziób
A8

Postprzez artc86 » niedziela, 23 sty 2005, 13:14

Taaa, ktos przegial z sniegiem na trasie. Na rally-online jest komentarz w stylu: "nudzilo im sie" Nie mam pytan :evil:

A tak wogole to beda jakies konsekwencje? Pamietam sytuacje z tego sezonu w LM. Mecze Roma - Dynamo i sedzia dostaje przedmoitem rzuconym z trybun. Kara - jakas tam grzywan finansowa (pewnie w Romie nikt nawet nie zauwazyl, ze jakies pieniadze musieli zaplacic) i trzy trzy lub dwa (nie pamietam juz) mecze bez udzualu kibicow w Europejskich Pucharach. A kiedys w meczu Wisla - Parma ktos rzucil nozem w zawodnika Parmy i Wisla wyleciala na rok z Europejskich Puacharow. Czy tu bedzie tak samo? Czyli znany rajd to nie ma zadnej kary? Oby nie, bo jak tak dalej pojdzie to kibice beda kreowac wyniki rajdow, a nie zawodnicy i zaspoly ciezka praca :!:

Wyniki sa ciekawe. Kto typowal przed rajdem, ze Mitshubish wygra OES :?: Gademaister pokazuje, ze nigdy nie mial naprawde topowego WRC. Bardziej liczylem na Kreste w Focusie.

Mial byc nudny sezon, a tu juz pierwszy rajd zapowiada olbrzymie emocje :)
artc86

Postprzez *fly* » niedziela, 23 sty 2005, 13:38

a moim skromnym zdaniem jak by zlapano tych kibicow to powinno ich sie oskarzyc o umyslne spowodowanie wypadku oraz o spowodowanie zagrozenia zycia zalog jak i kibicow!
*fly*
A5

Postprzez Buncol » niedziela, 23 sty 2005, 13:40

Czy mi sie wydaje czy Loeb zakonczyl rajd?? :roll: Nie widze go w wynikach. :roll:
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Psycholog_Rajdowy » niedziela, 23 sty 2005, 13:41

Wydaje Ci się. Przynajmniej tak twierdzi rally-live. Zanotował trzeci czas.
Ostatnio edytowano niedziela, 23 sty 2005, 13:42 przez Psycholog_Rajdowy, łącznie edytowano 1 raz
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez *fly* » niedziela, 23 sty 2005, 13:42

jest w wynikach! jedzie dalej!
*fly*
A5

Postprzez mtr » niedziela, 23 sty 2005, 13:42

No ja tez nie widze loeba i sie zastanawiam co sie stalo. Tym sposobem prowadzi gardemaister. Wogole podoba mi sie pierwsza 3 :D baa. nawet pierwsza 5. Skoda coraz wyzej :)

update. wyniki autoklubu cos nie tak :/
http://www.akzamkowy.org
tlen: rally-3qpl@tlen.pl
gg: 4517826
mtr
N3

Postprzez Buncol » niedziela, 23 sty 2005, 13:48

WLasnie pojawil sie czas Leoba. Wyglada na to, ze Mitsubishi zdobedzie punkty. Fatalny poczatek sezonu dla Subaru.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Kruk » niedziela, 23 sty 2005, 13:52

Zaskoczenie in plus - postawa Toniego :D . Nie liczyłem na aż tak dobry występ, szczególnie na początku.
Przebłyski ma Kresta, to nieźle wróży na przyszłość. Jego postawiłem wyżej w typowaniu, niż kolegę z zespołu.
Do plusów zaliczyłbym również przebłyski Alexandra Bengue. Pokazał, że także Skodą Fabią można wygrywać oesy w mistrzostwach świata. Powiem szczerze, że nie spodziewałem się po nim czegoś takiego :D .
Niektóre wyniki Gillesa Panizziego w nowym Lancerze :D .
W juniorach to popisy kierowców C2 - Krisa Meeke i Daniela Sordo :D . No i P-G i Kosti w Suzuki :D . Baldacci też miał parę przebłysków.

Zaskoczenie in minus - zdecydowanie Markko :? :( . Nie spodziewałem się jakiś rewelacji, które bywały za czasów jazdy w Fordzie, ale ledwo wygrywać na oesie z Warmboldem (np. OS13) to wstyd dla takiego zawodnika jakim jest Martin.
Postawa Armina Schwarza w Skodzie :( .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez mtr » niedziela, 23 sty 2005, 14:39

No to mamy trzecie z rzedu zwyciestwo Loeba w Monte. Ale kolejne 3 miejsca niespodziewajki :] Gardemaister, Panizzi i Kresta nie zawiedli swoich przelozonych. Jeszcze tylko Skoda moglaby byc wyzej i bylbym dzis prawie w niebie ;) Troszke razi zbyt duza przewaga Loeba, ale Monte jeszcze o niczym nie przesądza. Zobaczymy co bedzie dalej. Rajdowa karuzela kreci sie dalej ;);)

pozdrawiam
http://www.akzamkowy.org
tlen: rally-3qpl@tlen.pl
gg: 4517826
mtr
N3

Postprzez Sergiey » niedziela, 23 sty 2005, 14:43

No ciekawie, ciekawie.
Największa gwiazda rajdu (dla mnie) to Gardemaister. Zaraz potem Kresta (Rajdowa_kobitka: zwracam honor).
Zawiódł troche Markko Martin i chociaż mu kibicuje nie można go usprawdliwiać nowym samochodem i nowymi oponami (Toni potrafił).

Loeb i Warmbold jak zwykle równo (każdy na swoim krańcu stawki).

Szkoda Duvala i Solberga.

W JWRC ładnie pojechał Meeke - może C2 nawiąże walkie z Suzuku. Citroen jednak zna się na swojej robocie.
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez munieck » niedziela, 23 sty 2005, 14:47

Sergiey napisał(a):Loeb i Warmbold jak zwykle równo (każdy na swoim krańcu stawki)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: haslo rajdu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata