Rally Italia Sardinia

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Cobra » sobota, 30 kwi 2005, 12:29

http://www.ewrc.cz/images/fotky.asp?co=80&a=pl

zajebista fota solberga jak pomyka w tabunie kurzu :D
Ostatnio edytowano sobota, 30 kwi 2005, 13:31 przez Cobra, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez rally_fan1 » sobota, 30 kwi 2005, 13:18

Patrząc na dotychczasowe wyniki to Gronholm ma największe szanse(z trójki:Gronholm,Martin,Gardemeister)na "dojście" i "przejście" Rovanpery.Na pewno będzie ciekawie.

W JWRC Citroeny - Meeke i Sordo jadą bardzo szybko i wiele wskazuje na to,że przełamią hegemonię Suzuki i na dwóch pierwszych miejscach tej klasyfikacji będą zajęte przez C2.

Naprawdę ciekawy rajd - trudny dla zawodników i emocjonujący dla kibiców.
rally_fan1
N3

Postprzez **FanKuzaja** » sobota, 30 kwi 2005, 15:13

Loeb z Solbergiem prowadzą zaciekłą walkę a Gronholm po małej przygodzie zabiera się za odrabianie strat.. ale jako jedyny z 4 ma szanse na dojście Lobea i Solberga. . Nie obraził bym się jak by to właśnie groszke dostał się do pierwszej trójki i to najlepiej na drugiej pozycji:)

Postawa Rovanpery i jego Lancera WRC zaskakuje. Oby tak dalej.Cenne punkty dla Mitsu i nowe doświadczenia dla działu Mitsu MotorSport.

Meeke Aava i Srodo idą ostro.. widać że Katajamaki nie utrzymuje tema Meeke i ma już duzą strate. Dla Junior WRC trudny Radj jak i dla samych kierowcó co i też sprzętu. Widać że Citreon potrafi wygrywać z Suzuki .

Ciekawy rajd.
Sprawdzian wytrzymałości ludzkiej, test wytrzymałości samochodów i presji przez innych zawodników.

A do końca jeszcze tak dalekko. :wink:
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez *fly* » sobota, 30 kwi 2005, 19:44

a jak dla mnie troche nuda ten rajd zalatuje! zero emocji! moze jutro cos sie zmieni!
*fly*
A5

Postprzez Łukasz » sobota, 30 kwi 2005, 21:43

A dla mnie tam ciekawie jest. Solberg z Loebem się tam tnął - szkoda że reszta odstaje od nich jak drzwi od stodoły... :? Gronholm, już siedzi na zderzaku Rovanpery i z pewnością będzie walczył o pudło. Tuż za Marcusem siedzi Gardemeister z Martinem...fajowo będzie jutro :) Mitsubishi ładnie posuwają, widać że w końcu mają w miarę konkurencyjne auto i się rozwijają, bo Skoda to ni choler żadnych postępów. Ci to chyba zawsze będą tłem dla innych. Tylko niepokoi mnie fakt że nikt nie potrafi pszszkodzić Loebowi i Solbergowi. Jedyny który im tam dotrzymuje tempa to Marcus Gronholm, a reszta :roll: :evil: Nie podoba mi się to :!: To znaczy, że Marcus siedzi tej dwójce na zderzaku to OK i to nawet bardzo OK, tylko reszta mi się nie podoba :wink:
Tommi Makinen - My name is Legend
Łukasz
N3

Postprzez *fly* » sobota, 30 kwi 2005, 22:20

Łukasz napisał(a):Solberg z Loebem się tam tnął

acha... nie zauwazylem! :roll:
*fly*
A5

Postprzez **FanKuzaja** » sobota, 30 kwi 2005, 22:31

Jutrzejszy dzień zapowiada się dość ciekawie Lobem pewnie z Solbergiem będą się cieli o kolejne centymetry trasy i o ułamki sekund. Gronholm pewnie bedzie chciał przejśc Rovanperę i powalczyć o 3 pozycję na pudle. Groszek głodny dobrego miejsca.
Martin jedynie może powalczyć z Rovanpera.

Sordo już dziś wcieło wienc na trasie mamy jedno C2 . W klasie JWRC też jutro się zapowiada ciekawa walka.

Ciekawe jakie żniwo jutro rajd zbierze.

Zapowiada się jutro walka.. :D
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005

**FanKuzaja**
A6

Postprzez *fly* » niedziela, 1 maja 2005, 11:02

co za fascynujaca walka podczas dzisiejszego etapu (przynajmniej do os14)! Solberg z Loebem tnie sie na sekund jak zapowiadaliscie i w wyniku czego maja po jednym wygranym oesie! minimalne roznice miedzy nim spowodowaly ze Solberg ma juz nie az 55 sekund do nadrobienia a tylko 1'18! beda tneli sie dalej i kto wie jak to sie skonczy! niespodzianka okazalo sie wskoczenie Gronholma na pudlo! wczoraj nadrabial straty to kto mogl przypuszczac ze dzis tez tak bedzie! po tym jak Rovanpera OUT teraz moze Gronholm postanowi Solberga zaatakowac bo przeciez 1'58 do nadrobienia to nie duzo wiecej niz Solberg do Loeba a ci sie beda tneli na sekundy! ciekawe czy martn przyspieszy! a no i zapomnial bym o s1600! nie ma 2 zawodnikow ktorzy byli by blizej do siebie niz na 49 sekund! wiec ci przyniosa nam pewne emocje!
Fascynujaca koncowak rajdu! jeszcze 3 oesy! :lol: :lol: :lol:
*fly*
A5

Postprzez Łukasz » niedziela, 1 maja 2005, 12:11

No, Marcus już jest trzeci :) . To mi się bardzo podoba :) . Ładnie szedł do pszodu po dachu pierwszego dnia :) Byle jeszcze ten ostatni odcinek dojechał i będę w miarę szczęśliwy :) .
Łukasz
N3

Postprzez Wilu » niedziela, 1 maja 2005, 15:04

kurcze a ja jestem zawiedziony na maxa:

Armin nie dojechał, Baldacci też ... choć Romek dał rady ... Latvala pokazał się z dobrej strony wygrywając enkę, ogromna ilość startów procentuje ...
Leeeszek !
Wilu
N4

Postprzez Banan » niedziela, 1 maja 2005, 15:14

Atkinson i Galli - Stawialem ich w typowaniach w pierwszej 8 :/ Gronholm ladnie cisnal, Martin jak zwykle spokojnie po punkty. W klasyfikacji JWRC C2 na dwoch pierwszych miejscach. Piekne to auto jest...
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Łukasz » niedziela, 1 maja 2005, 15:59

No to się z jednej strony cieszę, bo Marcus Gronholm zdołał odrobić część strat z pierwszego dnia, a z drugiej się smucę, bo widzę, Loeba, Solberga i długo, długo nic. Dobrze że Marcus jakoś potrafi utrzymać ich tempo bo reszta to lepiej nie wspominać :? Z pięknej strony pokazał się team Mitsubishi, co mnie bardzo cieszy. Strasznie zawiedziony jestem Markko Martinem i Gardemeisterem. Myślę, że w JWRC też mała niespodzianka - przynajmniej dla mnie. Trochę walki tu było, było trochę przetasowań, dramaturgii i jedyne czego bym sobie życzył w przyszłych rajdach to bardziej wyrównanej walki.
Łukasz
N3

Postprzez rallyfahrer » niedziela, 1 maja 2005, 20:34

Kolejny rajd, który potwierdza rozkład sił w światowej czołówce. Seba the best, Petter również super, Marcus także dotrzymuje im tempa ale potem już długo długo nic :(. Markko jakby stracił swój charakter w 307. W Focusie nawiązywał walke a w 307 bezbarwnie. Seba Mistrzem Świata !!! :)
rallyfahrer
N2

Postprzez **FanKuzaja** » niedziela, 1 maja 2005, 22:35

Walka na dziesijszych odcinkach była prze piękna.

Lobe z Soblergiem Walczyli Groszke dostał się na pudło a w JWRC 2xC2 na pudle.

Lobe widać że tak łatwo nie oda tytułu mistrzowskiego.
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005

**FanKuzaja**
A6

Postprzez Mars » niedziela, 1 maja 2005, 22:50

Eh...szkoda, że Solbiemu nie udało sie dojsc Loeba. Potwierdza sie natomiast fakt, że obecnie mamy tylko 3 naprawde szybkich kierowcow....reszta jest daleko w tyle.
Solberg ognia !! Nie daj sie Loebowi ;)
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata