Witcher1990 napisał(a):Ja bym obstawiał, że Meek był na kontrakcie coś jak menedżerki- wylot możliwy w każdej chwili. Z drugiej strony kilka lat temu Ostberg jednak narzekał, że Citroen dał mu kontrakt tylko na rok więc zasadniczo może to być na rok ale płatne po każdym rajdzie i w zależności od wyników? Trudno powiedzieć.
Ale, że Ogier pójdzie do Citroena? Na tą chwilę to wydaje mi się mega śmieszny i oderwany od rzeczywistości pomysł

Ja natomiast jestem ciekaw wypowiedzi Ogiera w przypadku, gdy na Sardynii nie odrobi punktów do Neuville a obie Cytryny dojadą do mety. Z pewnością wówczas albo ktoś podpowie, albo nawet sam Seb zacznie się zastanawiać nad swoją przyszłością w Fieście. Uważam, że M-Sport w ubiegłym roku zgarnął wszystko z 2 powodów- niezawodność auta i znakomici kierowcy. Tanak dobrze się rozwinął a Ogier, tak jak wcześniej Loeb to klasa sama w sobie. Nie jest tajemnicą, że Wilson dysponuje najmniejszym budżetem i dlatego nie można powiedzieć, że Fiesta WRC jest szczególnie szybka. Zobaczymy czy wkład Forda coś zmieni w temacie.
Z tego co pamiętam, to były rok temu plotki, że Ogier wolał iść do M-Sportu, ze względu na możliwy konflikt z Meeke. Teraz Seb dla Cytryny będzie liderem a Loeb trochę poprawił balans auta. Drzwi się uchylają. Budar na spokojnie mówi, że mają kilka opcji i że z WRC nie odchodzą. Jakie to mogą być opcję? Loeb odpada. Ostberg, Breen to jedna możliwość, druga to kto? Levebvre, Paddon? To był raczej krok w tył. Tidemand to trochę ryzyko. Powrót do Sordo, Hirvonen wraca z emerytury? Wątpliwe. Kogo mogą jeszcze brać pod uwagę skoro z takim spokojem pozbyli się Meeke? - jedynego dostępnego kierowcy zdolnego do wygrywania rajdów. Mnie to wygląda na ostatnią próbę zdobycia Ogiera. Pewnie w PSA coś spartolą i Seb zostanie w M-Sporcie na kolejny sezon, ale próbować będą.