GSMP Sienna

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez Air Black » sobota, 21 lip 2007, 21:50

Ja właśnie wróciłem z wyścigu było bardzo fajnie .... nagłośnienie też ekstra jedynie komentatorka lipna :x teksty typu "lancer evo X " albo "opel golf III" i pełno innych wpadek :lol: :lol: szkoda że tak często wyścig był przerywany i nie przyjechała jedna WRC ale ogółem wyścig Suuper
Air Black
N3

Postprzez Banan » niedziela, 22 lip 2007, 18:12

Sobota: Na pierwszym przejezdzie bylem na pierwszym zakrecie, gdzie zaczelo rzucac Matuszyka, troche polatal po drodze, ale sie wybronil. Na drugim przejezdzie bylem na PO7. Matuszyk polecial na blokach w barierke, a nastepnie przodem uderzyl w drzewo. Za barierka wlasnie w tym miejscu stalo kilka osob, jeden ze strazakow zostal trafiony i polecial (doslownie) do rzeki, ktora byla nizej. Wszedzie pojawilo sie duzo krwi, odrazu zostala wezwana karetka, z tego co wiem gosc ma zlamana noge. Wygladalo to naprawde nieciekawie, pierwszy raz na rajdzie (czy tam wyscigu) balem sie, ze ktos mogl zginac... :? Pozniej dla mnie pojawil sie jednak jeszcze wiekszy problem. W tym samym miejscu, gdzie stali ci ludzie polozylismy z kumplem swoje rzeczy: namiocik, spiwory i plecaki, w tym moj ze sprzetem foto. Po kilku minutach znalazlem go we wczesniej wspominanej juz rzece... :x Odrazu sciagnalem buty, skarpetki i "zanurkowalem" w lodowatej wodzie :). Troche wszystko pozamakalo, ale na szczescie dziala. Jedynie zapewne od uderzenia pekla oslona przeciwsloneczna na obiektyw, ale i tak jestem szczesliwy, ze skonczylo sie tylko tak. Blablabla (...), po dwoch godzinach podjazd wznowiono, jednak teraz bylo juz spokojniej. Na trzecim podjezdzie bylem na PO8 - Bez fajerwerkow. Na pierwszym podjezdzie wyscigowym bylem na prawym nawrocie w lesie, nie pamietam ktore PO. Malyszczycki na wyjsciu z zakretu zlapal pobocze, podobnie jak wczesniej Szelc bodajze. Wiekszosc w tym miejscu jechala z kolkiem w gorze ;). Na ostatni przejazd wybralismy sie na lewa patelnie kolo kapliczki. Stec bardzo nerwowo, na wyjsciu zaczelo go rzucac i juz myslalem, ze sie obroci, jednak pojechal dalej. Na zjezdzie Pachuta zaciagnal rekaw ;). Wieczorkiem rozbilismy sobie namiocik i juz bylismy gotowi do snu, kiedy to nagle zaczela sie nielegala :lol: Jezdzil bialy Lancer i srebrny Golf, ale za kierownica byl ktos z zespolu, cos ala szpiedzy chyba ;).

Niedziela: Rano zaczelo grzemiec, a potem lunelo deszczem. Troche zle rozlozylismy tropik i nalala sie woda do srodka, ale jakos przezylismy ;). Pierwszy przejazd na PO 19 bez emocji. Kolejny przejazd, ktorego nie bylo w harmonogramie ( :roll: ) to prawy nawrot przed meta, znow u wiekszosci kolko w gorze, ale zadnego boka, ani nic, heh. Podjazd wyscigowy to ostatni zakret przed meta. Malym zlajdem Krolikowski, Steca wynioslo na pobocze, malo brakowalo, a zaliczylby opony. Na ostatni przejazd nie zostawalem, bo raz, ze chcialem zdazyc na Formule (wrocilem do domu o 13:57 :) ), a dwa, ze i tak juz obszedlem wszystkie zakrety na trasie. Ogolnie weekend udany, w sobote piekna sloneczna pogoda, gorzej w niedziele, bo slonce wyszlo tylko kilka razy i to na bardzo krotka chwile, a ja nie mialem zadnej bluzy, ani nic ;). Tylko wydaje mi sie, ze w zeszlym roku Stec lepiej jechal, w tym roku zadnych kontrolowanych poslizgow i dodatkowo kilka malych bledow. Dobra, koncze juz, bo zmeczony jestem, az sie boje teraz sam przeczytac tego posta... :).
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez mulczas » niedziela, 22 lip 2007, 20:00

Banan napisał(a):...Na zjezdzie Pachuta zaciagnal rekaw...

Ciekawe dlaczego ;)

...Niedziela: Rano zaczelo grzemiec, a potem lunelo deszczem. Troche zle rozlozylismy tropik i nalala sie woda do srodka, ale jakos przezylismy...

To prawie jak na obozie harcerskim... może zapisz się do "Zuchów", albo lepiej "Muchomorków", doświadczenie juz masz :roll:
mulczas
N2

Postprzez Kostek » niedziela, 22 lip 2007, 21:50

Banan napisał(a):Sobota: Na pierwszym przejezdzie bylem na pierwszym zakrecie, gdzie zaczelo rzucac Matuszyka, troche polatal po drodze, ale sie wybronil. Na drugim przejezdzie bylem na PO7. Matuszyk polecial na blokach w barierke, a nastepnie przodem uderzyl w drzewo. Za barierka wlasnie w tym miejscu stalo kilka osob, jeden ze strazakow zostal trafiony i polecial (doslownie) do rzeki, ktora byla nizej. Wszedzie pojawilo sie duzo krwi, odrazu zostala wezwana karetka, z tego co wiem gosc ma zlamana noge.

Nie strażak tylko safeciarz, strażak to go z rzeki wyciągał gość dostał barierką którą wyrwał Matuszczyk która byłą przymocowana na 15cm "śledziach" wyrwało jej chyba z 25 metrów. Gość ma złamaną kosć podudzia był operowany podobno niewiadomo czy będzie chodził....W tamtym miejscu był punkt PO......na wypadkowej..... to tak z relacji naocznego świadka :wink:

Banan spotkałem Cię chyba taki na subaru ubrany to ty? na tym prawym nawrocie
"Życie jest piękne, tylko ludzie skur****ny"
Kostek
N3

Postprzez Banan » niedziela, 22 lip 2007, 22:09

Kostek napisał(a):Banan spotkałem Cię chyba taki na subaru ubrany to ty? na tym prawym nawrocie

Oczywiscie, od zawsze na kazdym rajdzie (w tym wypadku wyscigu) jestem w tej samej koszulce/bluzie i czapeczce Subaru :).
Banan
A8

Postprzez Landser » niedziela, 22 lip 2007, 23:06

Oj , rzucało , rzucało... :lol:

Obrazek
Autoklubowi gratulujemy moderatorów.
Polakom gratulujemy kuzaja.
Landser
N1

Postprzez rafaellop » poniedziałek, 23 lip 2007, 09:52

Dla mnie wyścig bardzo udany i jak dotychczas najlepiej zogranizowany. Wkrótce napiszę coś więcej, a tymczasem proszę o przesyłanie do mnie zdjęć mojej Alfy :) Chętnie umieszczę je w galerii na mojej stronie www.rpracing.info Moj mail: rafaellop@rpracing.info
Pozdrawiam!
Rafał
https://www.creamsoft.com
rafaellop
N2

Postprzez nick555 » poniedziałek, 23 lip 2007, 22:19

Banan jaki nie zaplanowany przejazd? w niedziele są zawsze cztery... zapoznawczy treningowy i dwa wyścigi...
Mop szacunek za jazdę i auto. Jest przekozackie.
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez Banan » poniedziałek, 23 lip 2007, 22:22

nick555 napisał(a):Banan jaki nie zaplanowany przejazd? w niedziele są zawsze cztery... zapoznawczy treningowy i dwa wyścigi...

22.07.2007 od 06:00 - 18:00 Zamknięcie trasy
od 07:00 - 07:30 BK-1 dla zawodników startujących tylko w VIII rundzie GSMP /rejon startu/
08:00 Podjazd zapoznawczy nie obowiązkowy /bez pomiaru czasu/
10:30 - 11:00 Zgłaszanie zespołów sponsorskich
11:30 Ogłoszenie listy startowej VII i VIII rundy GSMP
12:00 Start do pierwszego podjazdu wyścigowego VIII rundy GSMP
15:00 Ogłoszenie wyników prowizorycznych
15:30 Ogłoszenie wyników końcowych oficjalnych VIII rundy GSMP
17:00 Uroczyste zakończenie i wręczenie nagród VII i VIII rundy GSMP - Stronie Śl. - Amfiteat

Gdzie jakas wzmianka o podjezdzie treningowym?
Banan
A8

Postprzez mop » wtorek, 24 lip 2007, 16:38

dzieki nick555, aczkowliek na tej rundzie nie pokazalem sie z dobrej strony.
Strozik mnie doslownie zniszczyl :( W najlepszym podjezdzie brakowalo mi jego najlepszego 2.5 sekundy :)
Ale i tak bylo fajnie :D
mop
A5

Postprzez rafaellop » środa, 25 lip 2007, 01:03

Zapraszam do przeczytania mojej relacji z wyścigu w Siennej i obejrzenia dwóch onboardów. Dostępna jest już również galeria zdjęć.

http://www.rpracing.info/?p=126
Pozdrawiam!
Rafał
https://www.creamsoft.com
rafaellop
N2

Postprzez bartekba » środa, 25 lip 2007, 16:27

Kolego Landser czy masz więcej fotek tego auta? Jeśli tak to prześlij mi je na pocztę bartekba@o2.pl. Jeśli możesz to tę fotke wyślij bez tych plamek dobre piwo ze mnie dzięki.
bartekba

Postprzez Landser » sobota, 28 lip 2007, 09:50

A kto prosi?? Kierowca ?? Bo jesli kibic to foto jest zamieszczone 2 posty wyżej.

Rafaellop - czy zdjecie o które prosiłeś doszło??
Autoklubowi gratulujemy moderatorów.
Polakom gratulujemy kuzaja.
Landser
N1

Postprzez bartekba » sobota, 28 lip 2007, 12:20

mechanik tego auta
bartekba

Postprzez MOTORECORDS.PL » czwartek, 2 sie 2007, 08:25

Witam,

chcę poinformować wszystkich zawodników o możliwości zamawiania filmów z GP SIENNA ’07

Dodatkowe informacje na stronie www.motorecords.pl

POZDRAWIAM
motorecords.pl
MOTORECORDS.PL
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi